Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Kedvezményes hétvége március idusán a Móra-múzeumban

Szeged - Az állandó kiállításokat ingyenesen, az időszaki tárlatokat pedig kedvezményesen nézhetik meg az érdeklődők.
Kedvezményesen látogatható a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház a nemzeti ünnep alkalmából: március 15-én, szombaton az állandó kiállításokat ingyenesen, az időszaki tárlatokat pedig kedvezményesen nézhetik meg az érdeklődők. Emellett egész napos kézműveskedéssel és megemlékező kamaratárlattal is várják a látogatókat.

Kedvezményes időszaki tárlatok várnak mindenkit március 15-én, szombaton a Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban: mindkét kiállítóhelyen 1000 forintba kerül majd a felnőtt, 500 forintba pedig a nyugdíjas és diák belépőjegy. Emellett az állandó kiállítások ingyenesek lesznek a nemzeti ünnepen.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum
Fotó: Móra Ferenc Múzeum

A Móra-múzeumban még látható a titkosíró párbajhősről, Gárdonyi Gézáról szóló kiállítás, ahol a látogatók korabeli ruhamásolatokba is beöltözhetnek. A múlt héten megnyílt „Móra mesebirodalma", mely szintén tárt kapukkal várja az érdeklődő kicsiket és családjaikat. Mindezek mellett a Fekete házban a Kolostorok kincsei című régészeti tárlat és a Szeged huszadik századi múltját bemutató fotókiállítás is kedvezményesen tekinthető majd meg.

Az ünnep nem telhet kézműveskedés nélkül: a Móra-múzeum játszóházában különleges kokárdát, zászlót készíthetnek a legkisebbek, továbbá egy megemlékező kamarakiállítással is várják az érdeklődőket március 15-én 10 és 18 óra között.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy gyalogost a sándorfalvi úton

Egy Szeged felé haladó személyautó elütötte az úttesten azonos irányba sétáló gyalogost - a… Tovább olvasom