Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Kedvező ÁSZ-jelentés

Szegeden vizsgálódott az Állami Számvevőszék. Az önkormányzat gazdálkodását néhány hibától eltekintve megfelelőnek találták.
Az Állami Számvevőszék befejezte Szeged önkormányzati gazdálkodásának ellenőrzését. A többi vizsgált önkormányzat vezetői közül a jó eredmények miatt Mózes Ervin jegyző aranyérmes lett, Botka László ezüstérmes a polgármesterek mezőnyében – mondta tegnap tréfásan Sepsey Tamás, az önkormányzati és területi ellenőrzési igazgatóság főigazgató-helyettese. Botka László a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a kifogásolt eseteket a jövőben kivédik, változtatnak a szabályozáson.

Lóránt Zoltán főigazgató elmondta: a számvevőszék a helyi önkormányzatoknál ciklusonként egyszer ellenőriz, de a nagyvárosok még sűrűbben sorra kerülnek, a költségvetés önkormányzati alrendszerében megjelenő pénzek zöme ugyanis itt található. Lóránt szerint a szegedi önkormányzat nem volt forráshiányos, mert intézményeket vontak össze, a belső előirányzatokat takarékosan használták föl. A városi közalkalmazottak és a köztisztviselők aránya viszonylag alacsony a lakosságszámhoz viszonyítva.

Az ÁSZ azonban kifogásolta, hogy a pártoknak kedvezményesen juttatott helyiségeket a város. Másik észrevétel: a képviselők dönthettek az összesen 100 milliós választókörzeti alap rájuk eső részének elköltéséről. Az ÁSZ teljes jelentése mellékletekkel együtt közel száz oldal, melyet bárki letölthet a www.asz.hu oldalról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazoltan maradtak távol

Kalmár Ferenc MKDSZ-es önkormányzati képviselő maradt a legtöbbször távol a szegedi közgyűlés… Tovább olvasom