Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Kegyet gyakorol a gyilkos hercegnő

Xantus Barbara Amnerist alakítja az Aida musicalváltozatában: az ókori szerelmi történetet visszatapsolták a nézők Szegedre. A szegedi szabadtérire szóló belépőkkel együtt extra kedvezményekkel lehet jegyet váltani a produkcióra.
Visszatér a méltán népszerű Aida szuperprodukció Szegedre: december 30-án a Városi Sportcsarnokban újra látható a musical, amely évek óta sikerrel járja az országot. Az egzotikus, érzéki szerelmet megörökítő darabot – Elton John és Tim Rice művét – Szurdi Miklós monumentális rendezésében láthatják a nézők, aki úgy véli: ez a világ egyik legszebb love storyja.

A korábban már megkedvelt szereposztás most sem változik, Aidát Oláh Ibolya, Radamest Szerényi László alakítja. Xantus Barbara Amnerist, a fáraó elkényeztetett, ókori „plázacica" leányát játssza az előadásban. Büszkén említi, hogy egy amerikai ügynökség, amely a világ összes Aida-musicaljét látta, az ő változatukat találta az eddigi legjobbnak.

Az Aida musicalváltozata visszatér a szabadtérire.
Az Aida musicalváltozata visszatér a szabadtérire.

„Az általam játszott szerepet is kiemelték, mivel izgalmasnak találták azt, hogy míg Amerikában démoni, szőke bombázók alakítják Amnerist, addig az én karakteremben van valami elesettség, kislányos csalódottság. Ez pedig szerintük nagyon szerethetővé teszi a figurát."

Hamvad a cigarettavég a REÖK-ben
Korlátozott számban kaphatók már csak jegyek Kapócs Zsóka november 21-i előadására, amellyel a színésznő a népszerű dívát, Karády Katalint idézi meg. Elővételben olcsóbban, ezerkétszáz forintért juthatnak hozzá a nézők a belépőkhöz.

Nem is csoda, hogy a színésznő is úgy látja Amnerist mint egy szerethető nőt. „A darab elején ő olyan lány, aki ha valami nem tetszik neki, lefejeztet embereket vagy rabszolgasorba taszítja őket. Aztán eljut odáig, hogy óriási kegyet gyakorol, amikor közös sírba temetteti Radamest és Aidát. Holott megsértették a hiúságában, volt egy szép érzése, amit megölt egy kilesett pillanat. Ez pedig elég komolyan megérleli őt érzelmileg."

Az Aidára jegyek már kaphatók a REÖK-ben, 4500, 4000 és 3500 forintos helyáron. A jegyvásárlást azonban érdemes összekötni a Szegedi Szabadtéri Játékok 2012-es előadásaira szóló belépők megváltásával, hiszen így jelentős kedvezményekkel juthatunk hozzá a tikettekhez. Szabadtéri jegy vásárlása esetén 25, bérlet esetén 50 százalék kedvezményt kaphatnak a vásárlók. Amennyiben pedig évados szabadtéri bérletet váltanak, úgy ajándékba jár az Aida-jegy.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zajzenétől a Lokomotív szimfóniáig

Szeged - Negyven éve indult Szegeden az őszi kortárszenei minifesztivál. Az immár Vántus István… Tovább olvasom