Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Kegyetlen rablótámadás Alsóvároson

Szeged, Kiskundorozsma - Megszúrtak, megütöttek és halálosan megfenyegettek egy alsóvárosi házaspárt saját otthonukban szerda hajnalban. A rablópáros egyik tagja egy 16 éves lány volt. A rablókat még aznap elfogták a rendőrök egy kiskundorozsmai kocsmában.
Szerda hajnali fél 2-től háromnegyed 3-ig tartott halálfélelemben egy házaspárt alsóvárosi, Topolya sori magánházában egy 42 éves békéscsabai férfi és egy 16 éves szeghalmi lány.

– Zajt hallottam a kerítés felől, majd csörömpölést. Felkeltem, és kiléptem a szobámból: két alak állt előttem. Kik maguk? Mit keresnek itt? – kérdeztem, majd feléjük léptem. A nagyobbikkal dulakodni kezdtem, a földre kerültem, majd éreztem, hogy egy késsel megszúrnak a lábamon és a kezemen – emlékezett vissza a támadásra a házaspár férfi tagja. A nevüket nem merték vállalni, hiszen halálos fenyegetést kaptak támadóiktól. – Miután megszúrtak és megvertek, megadtam magam. A konyhába kísértek, és leültettek egy székre. A feleségemet a másik székre ültették, miután behúztak neki. Pénzt, aranyat és cigarettát követeltek – mesélt a szörnyűségekről a férj. A rablópáros állandóan kommunikált egymással: miközben a lány egy kést nyomott a nő nyakának, vérző férjének mozdulatlanul kellett ülnie. A férfi eközben értékek után kutatva az egész házat felforgatta.


– Csak egy kislámpa égett, így a rablók szinte vaksötétben tapogatóztak. A pénzünket és az aranyláncomat azonnal odaadtuk nekik, de ez nem volt elég. A lány még a fagyasztóban is arany után kutatott – mesélte a történtek miatt idegileg kikészült feleség. A házaspár akkor ijedt meg a legjobban, amikor a páros fülük hallatára egyezett meg abban, hogy végeznek velük. A férjnek végül mégis volt annyi lélekjelenléte, hogy hajnali háromnegyed 3-kor felszólítsa támadóit: már minden értéket összepakoltak, menjenek el.

– Távozásuk előtt elvágták a vezetékes telefon és a számítógép klaviatúrájának a zsinórját, és elvitték a mobiljainkat is. Magukhoz vették a lakáskulcsot, és kívülről ránk zárták az ajtót. Búcsúzóul annyit mondtak: ha 30 percen belül értesítjük a rendőröket, visszajönnek, és megölnek minket – mesélte a házaspár. Férj és feleség ezután egy órán át a sokktól moccanni sem mert. – Ekkor jutott eszembe, hogy van pótvezetékünk a telefonhoz: miután megcsináltam a vonalat, felhívtuk a fiunkat, aki értesítette a rendőröket. A nyomozók remek munkát végeztek, hiszen a sötét miatt személyleírást nem tudtunk adni, és a rablók kesztyűben dolgoztak. Mégis sikerült még aznap elkapni őket – mondta a házaspár.

 A Szegedi Rendőrkapitányságon szerda estére állapították meg a támadók személyazonosságát, majd a kiskundorozsmai Vásártéri kisvendéglő nevű szórakozóhelyen elfogták őket. – A férfi és a kislány este negyed 9-kor lépett be a kocsmámba. Nagyjából 1 órát voltak itt, mielőtt jöttek volna a rendőrök. Azt mondták, hogy albérletet keresnek, mert 2 napja nem aludtak, és kérdezték, hogy mikor megy az utolsó busz Szegedre. A lány olyan fáradt volt, hogy az egyik fotelben elaludt. Később vécére ment, a férfi pedig a pultnál állt, amikor három fiatalember érkezett. Megkérdeztem, hogy kit keresnek, mire azt mondták, hogy rendőrök. Ekkor fordult meg a férfi, akit azonnal felismertek. A lány után kibiztosított fegyverrel mentek a vécébe, ahol egy kést találtak. Megbilincselték és elvitték őket – mesélte a vendéglő vezetője.

Társuk is volt
A nyomozók kiderítették azt is, hogy a rablópárosnak társa is volt, aki a ház előtt őrködött. A 41 éves szegedi férfit szintén elkapták. A rendőrség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt mindhárom támadót őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Senko01 2012. december 01. 18:23
  „A halálbüntetés azonnali visszaállítására van szükség. A ganét villával és lapáttal lehet eltakarítani. Hiába kéred meg mennyen ki.”
 • 51. czindi 2012. december 01. 11:36
  „38. partizánok, IGEN! pl. az USA-ban, ha tetten érem a behatolót, lelőhetem. És ez így helyes! ( Nem a polgárok pénzén tartani napi 8000 forintért!)”
 • 50. Koszta 2012. december 01. 11:05
  „Akkor most kell a 3 csapás, avagy nem?
  -
  44. Smerdis 2012.11.30. 16:27
  "nemlétező szélsőjobbos diktatúra? tehát ilyen sosem volt? Adolf bácsi a demokrata, igaz? A Nyilasok is csak egy kis cserkészcsapat vol, mi?"
  Csak a történeti hűség kedvéért - a nemzeti szocializmus (így a nácizmus is) szélső bal! Ezért nem is véletlen volt vörös zászlón a horogkereszt... Illetve a nyilaskereszt. Meg a "Hitleri állam" kezdeti békeszerződése Sztálinnal sem...”
 • 49. Ókupa 2012. november 30. 17:53
  „Figyeljünk EMBEREK! Nem kell a politikát bele keverni, mindenből jobbos, meg balos ügyet csináltok! Marhaság!
  Csak egy a fontos!!!
  És lényeges szerintem , ha a saját bírtok belül emberek rossz szándékkal keresnek fel, netalán a pénzed, értéked, elsajátítása a céljuk
  Én mint bírtok tulajdonos a magánterületemet jogosan megvédjem minden eszközzel, ami a rendelkezésemre áll. A védelem ilyen esetben legyen jogos,,, ! hisz az én magán területemet sértette meg a briganti lacibegyár! HA Azt az energiám és fizikai lehetőségem megengedi Lőjem le, szúrjam agyon, üssem, vágjam ahol érem!
  A TÖRVÉNY MELLETTEM legyen, ne ellenem!! Itt nincs mérlegelésnek, helye mert magánterületet érte a sérelem, a magán terület meg szent! Nőjünk fel, ha a törvény nem engedi azt, hogy megvédjem magam, akkor ez nem jogállam!! Szerintetek???”
 • 48. Smerdis 2012. november 30. 17:22
  „47. Mozimasiniszta 2012.11.30. 17:02

  látom reménytelen eset vagy :)”
 • 47. Mozimasiniszta 2012. november 30. 17:02
  „44#-es ! Adolf bácsi meg a Nyilasok mellől kifelejtetted a Besenyőket és a Tatárokat ! ...csak azért, hogy ha mindenáron rettegni akarsz...amúgy az idősíkokat egy kissé lazán kezeled !”
 • 46. lukrecia 2012. november 30. 16:51
  „Elöször is , gratula a rendőrségnek. Mielőtt azonban dicshimnuszokat kreálnánk, erre az egészre azt mondom -- a rendőrök számára ez kötelezően hozott rutinmunka volt. Aki tudja miért az igazat ad, aki nem tudja miért nemsokára hurrogóba fog átmenni:)) Maradjunk annyiban , a legfelkészültebb osztálynak túl sok nyomot, amatőrséget hagytak az elkövetők. Nem mindenhol "közlekedési aggyal " gondolkoznak:))”
 • 45. Smerdis 2012. november 30. 16:28
  „43. kontrapista 2012.11.30. 16:20

  egy kis segítség, hogy ne írkálj marhaságokat:

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Jog%C3%A1llam”
 • 44. Smerdis 2012. november 30. 16:27
  „40. Mozimasiniszta 2012.11.30. 15:05

  nemlétező szélsőjobbos diktatúra? tehát ilyen sosem volt? Adolf bácsi a demokrata, igaz? A Nyilasok is csak egy kis cserkészcsapat vol, mi?

  Ha nem érted mit beszélek, ne reagálj. Nem azt mondtam, hogy ma Magyarországon szélsőjobbos diktatúra van, csak azt, hogy vannak páran, akik nem kedvelik a jogállamot.”
 • 43. kontrapista 2012. november 30. 16:20
  „34.Smerdis
  " szerencsére ez még jogállam ´
  Jogállam csak akkor lesz, ha a saját otthonoban támadás ér, akkor úgy védekezek, ahogy tudok, a támadó sérülése pedig nem számít.”
 • 42. bakfitty 2012. november 30. 16:16
  „Kéretik nem sértegetni az állatvilágot a hasonlítgatásokkal. Az ilyen alakok nem állatok, igaz nem is emberek, csak humanoidok. Az állatok ösztönösen magasabb erkölcsi nívón vannak mint ezek.”
 • 41. Berlusconi 2012. november 30. 15:41
  „honecker601!
  Miért kap az élsportoló jutalmat, ha kimagaslóan teljesít, miért kapnak a különböző cégeknél jutalmat a dolgozók, ha kiemelten teljesítenek, miért jutalmazzák azt, aki jól teljesít, hiszen mindegyiknek az a foglalkozása, hivatása. Miért kapnak a politikusaink olyan magas juttatásokat amekkorát, pedig lehet (sőt!) nem biztos, hogy megdolgoznak érte.
  Ezek a rendőrök átlagon felül teljesítettek, ezért megérdemelnék a jutalmazást! Megnyugtatlak készpénzt nem fognak kapni, mert arra nincs a BM-nek kerete, de hidd el egy kézfogás és néhány jó szó attól sokkal többet ér.”
 • 40. Mozimasiniszta 2012. november 30. 15:05
  „34#-es ! Szerencsétlenségemre módom van összehasonlítani a szélsőbalos diktatúrát , az általad rettegett (nemlétező) szélsőjobbos diktatúrával ! Ha korodnál fogva nincs ismereted, vagy csak letagadod, elmondom
  hogy: annó leírták a rablógyilkosok nevét, címét, munkahelyét stb... és fel is lógatták, mit egy kutyát, elvtársi szorgalommal...mivelhogy nemvolt összeegyeztethető cucillizmust építő társadalmuk erkölcsi normáival ! Ne hidd hogy a rendőrség vagy a lakóparkok kerítése megvédenek az általad védelembe vett állatoktól !”
 • 39. DMagóg 2012. november 30. 15:05
  „",... és elvitték a mobiljainkat is."
  Lehet, hogy bakpcsolva hagyták, vagy bekapcsolták?”
 • 38. partizánok 2012. november 30. 14:38
  „9. rózsakert 2012.11.30. 07:57

  "túl humánus hunnia népe ------nem a nyugattal , hanem az ilyen hu.......ladékkal kéne s.o.s.----harcolni.."

  Írd már meg, hogy labanciában mi a helyzet.
  Ott lelőheted a betörőt, következmények nélkül?

  De tényleg,hogy van ez ott?”
 • 37. OkosKata 2012. november 30. 14:32
  „Mozimasiniszta! Nem is én ígértem, hogy 2 hét alatt rend lesz!!! Aki ígérte, gondolom azért ígérte, mert hitt benne? Vagy nem ezért? Esetleg már akkor is tudta, hogy nem tudja megvalósítani??? Akkor mi van??? Neked ez tündérország??? Nekem és sokunknak nem az!!! Néhány százezer ember viszont tömi a zsebét rendesen és fütyül a népre!! Nekik tündérország!!! Már az "zemberezés"-t is abbahagyták!!! A zember már nem számít!!!! Nem hozzájuk törnek be!!! Nem az ő nyakukra teszik a kést!!!!”
 • 36. Juhi 2012. november 30. 14:18
  „Az ítélet: HALÁL!!!!!!!!”
 • 35. Qllancs 2012. november 30. 13:24
  „Milyen világot élünk, hogy már a saját házunkban sem lehetünk biztonságban.
  Mindenki szerezzen be valamilyen fegyvert..és tegye a párnája alá !
  Mert ugye az új BTK szerint --mindenki úgy védi magát ahogy tudja.
  A büntik ..enyhék ! Lopás..betörés : ..kéz levágás, emberölés _-büntije :halál !!”
 • 34. Smerdis 2012. november 30. 13:21
  „31. pinksugar 2012.11.30. 12:45

  tévedsz. ők is emberek és vannak jogaik. szerencsére ez még jogállam, nem szélsőjobbos diktatúra, amilyet Te szeretnél.”
 • 33. istvang58 2012. november 30. 13:06
  „A modern technika már sok mindenkit lebuktatott és le is fog. Ilyenkor nem kell kutyus.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi programkavalkád az advent jegyében

Szörényiék REÖK-beli fellépése a héten külön aktualitást kapott - az adventi gyertyagyújtás éppen jókor jön. Tovább olvasom