Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Keleti köpönyeg

„A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat."
Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz. Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet" – mennydörögte az ellenzék vezéreként Orbán Viktor 2007. október 23-i nagygyűlésén az Astoriánál.

Briliáns szónoklat, nevezetes '89-es beszéde mellett talán a legjobb. Friss és mellbevágó ma is, amikor arról szólnak a hírek, hogy tíz évre titkosítottak egyes Pakssal kapcsolatos dokumentumokat; közjogi méltóságaink lelkesen köszöntik az iráni iszlám forradalom 35. évfordulóját; a kormány akár rendeletet alkot, és az adóhivatallal is vegzáltat, ha meg akar szerezni egy magáncéget; „régi barátként" üdvözölt miniszterelnökünk tiszteletére magyar zászlók lobognak a Tienanmen téren – közben pedig villámgyorsan cenzúrázzák a népszerű közösségi képmegosztón, az Instagramon létrehozott Orbán Viktor-profilon a nemkívánatos kommenteket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujhelyi: rezsimcsökkentést!

A leghatékonyabb rezsicsökkentés az állampárti rezsim csökkentése lenne – fogalmazott Ujhelyi István. Tovább olvasom