Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Kenőanyag az autópályán: újra szabad az M43-as

Szeged – Egy álló kamion utánfutójába egy másik kamion csapódott az M43-ason - a baleset miatt nem lehetett felhajtani az M5-ös autópályára Szeged-Északnál.

15:55 Rendőrségi információk szerint sikerült megtisztítani az autópályát, újra zavartalanul halad a forgalom.


Korábban írtuk:
Egy műszaki mentésre várakozó kamionba szaladt bele hátulról egy másik járműszerelvény november 5-én. Utóbbi sofőrjét a mentők kórházba vitték.

A baleset helyszíni szemléje, valamint a kamionok műszaki mentése miatt nem lehet felhajtani az M5-ös autópályára Szeged-Északnál. A rendőrök a forgalmat Röszke és Budapest irányába is a régi 5-ös útra terelik.

Kamion csapódott kamionba az M43-ason. Fotó: Katasztrófavédelem (képgaléria)

Az M43-as autópálya 1-es kilométerszelvénye közelében a forgalom csak a belső sávon halad Budapest felé, így az arra közlekedőktől fokozott óvatosságot kér a rendőrség.

Mint Szenti Szabolcs sajtószóvivőtől megtudtuk, a korlátozás a műszaki mentés végéig, azaz körülbelül délután 2 óráig tart.

* * *

Az M43-as autópálya 1,3 kilométerszelvényében egy álló kamion utánfutóba egy másik kamion ütközött. Egy sérültet a tűzoltók kiérkezése előtt a mentők kórházba szállították. A szegedi egység a teherjárművet áramtalanította, a kifolyt kenőanyagot az autópálya kezelője eltávolítja.

Kamion csapódott kamionba az M43-ason. Fotó: Katasztrófavédelem (képgaléria)

- A helyszínelés és műszaki mentés idején az autópálya Budapest felé vezető külső sávját lezárták - tudtuk meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, Arany-Tóth Attila hadnagytól.

Vezessenek óvatosan!

Olvasóink írták

 • 15. ValakiaSOKKözül 2013. november 06. 06:58
  „Namármost amikor konvojban mennek szerencsétlen kamionosok az M43-on (mert feltorlódnak a határtól idáig), akkor nem kell sok ahhoz, hogy a gyorsító sáv után az M5 -re besorolásnál az előtted levő kamion csak késve tud a belső sávba besorolni, mert ott Szerbia felől jönnek folyamatosan. Ő ugyan látja az akadályt, de a mögötte levő már nem. Az első ugye még épp a bólyázás előtt be tud sorolni a belsőbe, de a szerencsétlen mögötte jövő meg már nem és ott áll szemben egy álló pótkocsival.... Nagyon meg kellene vizsgálni, hogy mennyire volt kitáblázva, elkerítve az az álló pótkocsi...
  Normális távolságú sávlezárásnál, terelő bójánál ez nem fordulhatott volna elő...Persze, ha alszik a sofőr, akkor igen, ha nem ébred fel, hogy pár bóját és táblát letarol maga előtt...”
 • 14. _csutak_ 2013. november 05. 22:12
  „@ tibor69:
  Autóreszelőként buszt kamiont vezettem.
  Tudom igazolni részben azt amit írtál.
  Németben a 60 feletti öreg csóka (röndér) kikocog ilyenkor (látja a videón!) és a szélső sávot szisztematikusan a jármű előtt (mögött) 100 méterre már lezárja ( éjszaka villogó ) jelzőbolyával.
  A kiérkező műszaki segédletet a rendőrség és az autópálya felügyelet úgy állíttatta össze, hogy az az összes járművet képes legyen össztömegre való tekintet nélkül elvontatni!
  No ez az apparátus itthon korrupciós okokból nem valósult meg :(
  Ez a mentés a Franciában és Angliában is hasonlóan gyors és szakszerű!
  Spanyolországban és Olaszországban a hozzánk hasonló pénzbeszedés a divat ...”
 • 13. ráérő 2013. november 05. 20:36
  „"A szegedi egység a teherjárművet áramtalanította"
  Egy zárlatnak mennyi a lappangási ideje,hogy ezt ilyen fontosnak állitják ide?”
 • 12. wabis 2013. november 05. 19:17
  „Én csak "savos-már megint kamion" jóindulatú hozzászólását hiányolom.
  A sérült kollégának gyors felépülést kívánok! Az autó törhet, csak embernek ne történjék baja!”
 • 11. pollys 2013. november 05. 19:03
  „Ha csak a képeket nézem is, azt látom, hogy a műszaki hibás kamion nem a leállósávon állt, hanem a jobb szélső sávban. Ha ki lett volna bójázva, akkor a bóják is ott hevernének szétrugdalva. A fotó alapján látszik a féknyom, nem a leállósávban radírozott. Lehet, hogy nem szabályos levontatni a pályáról, de a leállósávba lehúzni talán nem lett volna bűn. A mentő miért 40 perccel később érkezett egy ilyen balesethez?”
 • 10. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. november 05. 18:10
  „Amíg a műszaki mentés folyt pár munkást leakaszthattak volna az algyői hídon bénázók közül forgalmat irányítani, ha már ott nem volt (idejük)”
 • 9. tibor69 2013. november 05. 17:59
  „Srácok! Annyit tennék a történethez,hogy tisztán lássatok,hogy egy műszaki hibás kamion nem lehet percek alatt elvontatni mint egy személyautót. Sajnos egyben levontatni a hatályos jogszabályok miatt nem szabad,(?????) tehát szétkell akasztani. A gépesről a kardánt le kell szerelni mert ha nem jár a motor akkor nincs kenése a váltónak és tönkre megy. Mivel ezek a járművek légfékesek és nincs levegője és nem tudunk neki adni akkor kikell oldani kerekenként,(nem egyszerű) hogy forogjanak. Nagyon sokszor az életünket kockáztatjuk a sok primitív közlekedő miatt mert nem lassítana semmi pénzért pedig látható a munka végzés! Reggel 4 és 9óra között több száz kamion elment mellettünk és mégsem jöttek nekünk! Szerencsére már nem feküdtünk alatta,pont indultunk volna! Sajnos 10perc alatt nem lehet kiérni hisz levegőt kell termelni útdíjat kell váltani és ki is kell érni(kb.:40-45perc). Sziasztok a Kamionmentős voltam!”
 • 8. Uqgbq9 2013. november 05. 15:19
  „Azért érdekes, hogy nincs egy hónapja és már második Sp@r-os kamion csinál balesetet. Lehet, hogy szét kellene nézni a házuk táján a vezetési és pihenőidőkkel kapcsolatba.

  2013.10.15.
  http://www.letenyemedia.hu/cikkek/spar---jo-dontes.html

  http://coolhd.hu/vicc/spar-jo-dontes/”
 • 7. _csutak_ 2013. november 05. 14:38
  „"kamion utánfutójába"
  na ilyen nincs!
  Az autópálya kezelője büntetőjogi felelőssége itt megáll!
  Neki ugyanis azonnal biztosítani kell a láthatóságát és az elszállítását a sérült járműnek!
  Ezt normális országban 10 percen belül elindítják és el is viszik járgányt.”
 • 6. geza 2013. november 05. 14:15
  „Tisztelet a kivételnek a magyar autópályákon divat lett a leállósávon megállás (néha előzés is), vészvillogó ki és mennek kis és nagydolgukat elintézni”
 • 5. nelek 2013. november 05. 14:08
  „4. Luckylaci 2013.11.05. 13:41

  Ha bealudt a kamionos, akkor még szerencse, hogy jobbra tartott és nem balra.”
 • 4. Luckylaci 2013. november 05. 13:41
  „Helyesbítenem kell a közútkezelő dolgozóinak védelmében.....a baleset 04.00 körül történt. A lerobbant és a leállósávban várakozó kamiont kitáblázták, felhíva a közlekedők figyelmét a veszélyre!- Ennek ellenére a másik kamion mégis belerohant hátulról!
  Az általam előbb felírt kérdések viszont ennek ellenére is adottak: Kb 7 tejes óra állt rendelkezésre a hulladék elvontatására....miért nem történt addig semmi??? A képek alapján feltételezhető, hogy a balesetes gépkocsivezető sérülései nem apró karcolások, miért kellett megtörténnie ennek ( mégha a felelős minden bizonnyal ő volt!) , miért nem történik azonnal intézkedés pont az ilyen balesetek megelőzése érdekében??? Mert ha az a pótkocsi nincs ott....lehet,hogy nincs is baleset és sérülés??? Persze, ha a toronynak gatyája volna akkor lehet, hogy Jancsi bácsinak hívnák....Sok a ha, de akkor is ott van!!!!”
 • 3. freeboy 2013. november 05. 13:26
  „gondolom aludt egy keveset”
 • 2. szatyi 2013. november 05. 12:32
  „Mit keresett a második kamion a leállósávban?”
 • 1. Luckylaci 2013. november 05. 12:01
  „Csupán néhány kérdés ami felmerült bennem:
  - A kamion egy előző napi balesetből otthagyott álló kamion pótkocsijának ütközött.
  - Közel 24 óra elteltével, mit keresett még mindig a szerelvény az autópályán, mégha a leállósávban is???
  -Milyen intézkedést tett az autópályáról történő eltüntetésére a Rendőrhatóság?
  -Milyen intézkedést tett a baleset elkerülése érdekében a Közútkezelő?
  -A balesetet okozó figyelmetlen kamionos felelősségén túl, felmerült-e a további felelősök megnevezése ?
  -Vizsgálja-e valaki, hogy a nemtörődömségből, vagy a feladat egymásnak dobálásából kifolyólag tevőlegesen is felelőse-e az újabb balesetnek? Mert vétkesek közt bűnös aki néma...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Solymos László: Folytatódik az önkormányzatok kivéreztetése

Már most látható, 1 milliárd forint hiányzik a szegedi költségvetésből. Tovább olvasom