Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Kenőpénzt fogadott el, most őrizetben a földhivatali ügyintéző

Szeged - Jogosulatlanul adott ki adatokat az ingatlan-nyilvántartásból. Az 50 ezer forint átvétele és az adatok átadása után fogták el a férfit.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat tett feljelentést egy szegedi földhivatali alkalmazott ellen megbízhatósági vizsgálatot követően. A megalapozott gyanú szerint a 33 éves férfi 2015. február 12-én 50 ezer forintot vett át a szolgálat munkatársától azért, hogy hivatali kötelességét megszegve egy magánszemély tulajdonában lévő összes ingatlan valamennyi adatát a számítógépes ingatlan-nyilvántartási rendszerből lekérdezze és kiadja - írta a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival együttműködve a pénz átvétele és az adatok átadása után fogták el a férfit.

A szegedi földhivatali alkalmazottat hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette. Kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Gyorsított eljárás keretében 2015. február 14-én bíróság elé áll - tudatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább csökkent a határsértők száma Csongrád megyében

281 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök február 13-án pénteken, Csongrád megye déli részén. Tovább olvasom