Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Képben, szóban 2013: a rezsicsökkentés éve

Megjelent 2013-as visszatekintő kiadványunk! A DÉMÁSZ közel 200 munkahelyet szüntetett meg, a gázszolgáltató a beruházások jelentős visszafogásával reagált - a távhő lefagyni készül.
Olvasson 100 oldalon hasonló sztorikat Képben, szóban kiadványunkban! Keresse a Délmagyarország árushelyein!

A rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedések múlt év decemberében kezdődtek. 2012. december 6-án Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár bejelentette: 2013. január 1-jétől 10 százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára. A rezsiharc következő lépésében, július 1-jén csökkentek a víz- és csatorna-, valamint a szemétszállítási díjak, emellett olcsóbb lett a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés is. Az idei 3. lépésben, november 1-jétől újabb 11 százalékkal alacsonyabb lett a lakossági gáz, valamint a villamos energia ára (a januári csökkenéssel együtt összesen 20 százalékkal mérséklődtek az árak).

A szegedi távhő belerokkanni látszik a rezsiháboróba
A szegedi távhő belerokkanni látszik a rezsiháborúba

Az intézkedések hatására a szegedi központú EDF DÉMÁSZ Zrt. két hullámban közel 200 munkahelyet szüntetett meg. A GDF SUEZ a korábbi díjcsökkenésről és az idén bevezetett közműadóról (2,3 milliárd forint) év elején azt írta: ezekre költségmegszorításokkal és a beruházások jelentős visszafogásával reagál.

A távhőcégeknek veszteségei keletkeznek a rezsicsökkenés miatt: a Szegedi Hőszolgáltató Kft. az idei első félévre már összesen 923 millió forint állami támogatást kapott. A szentesi cégnek januártól október végéig 9 milliót, a makóinak idén 50-60 millió forintot, a csongrádi hőszolgáltatónak januártól augusztus végéig 4,5 millió forint kompenzációt fizetett az állam.


A lefagyni készülő távhőről szóló cikk ide kattintva olvasható!

Képben Szóban 2013
Délmagyarországot árusító helyek listája

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új irányba tart az egyház hajója

A mindössze kilenc hónapja hatalmon lévő Ferenc pápa lett idén az év embere a Time magazin szerint. Tovább olvasom