Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Képben, szóban 2013: Veszélyes anyag ömlött az M5-ösre

Megjelent 2013-as visszatekintő kiadványunk! A helyzet kísértetiesen hasonlított a március 15-i havazásra, ahol a leállósáv lezárása miatt akadozott a mentés.
Olvasson 100 oldalon hasonló sztorikat Képben, szóban kiadványunkban! Keresse a Délmagyarország árushelyeken!

Órákra megbénult a forgalom április 24-én Szegednél, az M5-ös autópályán, miután egy hidrogén-peroxidot szállító teher-
autó veszélyesanyag-
tartálya megsérült. Az egy köbméteres tárolóból közel 500 liternyi, kék színű, robbanásszerű bomlásra hajlamos, maró hatású folyadék jutott az útra. A katasztrófavédelmet és a rendőrséget a veszélyes anyagot szállító teherautó sofőrje értesítette. A mentesítés befejezéséig a rendőrség a forgalmat Balástyánál leterelte az autópályáról a régi 5-ös útra. Vegyvédelmi ruhába öltözött tűzoltók vizsgálták a leállósávban ragadt teherautót, amelynek közelében felállítottak egy levegőminőség-mérő egységet is.

Helyzet volt. Fotó: Segesvári Csaba
Helyzet volt. Fotó: Segesvári Csaba

Megírtuk, a hidrogén-peroxidot tartalmazó tartály eddig ismeretlen okból meghasadt, a veszélyes anyag mintegy fele kifolyt. Az anyagot a katasztrófavédelem munkatársai homokkal és speciális anyagokkal felitatták, így sem az embereket, sem a környezetet nem veszélyeztette. A homokot szállító teherautó csak araszolva tudott eljutni a balesethez, ugyanis a többi autós és kamionos a leállósávra húzódva bámészkodott. A helyzet kísértetiesen hasonlított a nagy március 15-i havazásra, ahol szintén részben a leállósáv lezárása miatt akadozott a mentés. Mivel egy-két autó elfoglalja a leállósávot, mellettük feltorlódnak a kamionok, így a szabálytalankodók még vissza sem tudnak térni a sávba.


A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Képben Szóban 2013
Délmagyarország árusító helyek listája

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett fogházat kapott az ausztrál pilóta

A férfi vitorlázórepülőjével landolás közben ütközött neki az 55-ös úton egy kamionnak, a sofőr maradandó egészségkárosodást szenvedett. Tovább olvasom