Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kepli: a Mal Zrt. az elsődleges felelős a lúgömlésért

Szeged - Október 27-én az országgyűlés egyhangúlag elfogadta a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló bizottság jelentését, melyben a Mal Zrt.-t nevezi meg elsődleges felelősként, mondta Kepli Lajos a bizottság jobbikos elnöke pénteki sajtótájékoztatóján Szegeden.
Áttételes felelősség terhel több jogalkotó és jogalkalmazó szervezetet, többek közt a környezetvédelmi felügyelőséget, amely nem végzett megfelelő ellenőrzéseket a kolontári vörösiszap tározónál, jelentette ki a politikus. Az országgyűlés egyhangúlag vitára alkalmasnak találta a jelentést, így hamarosan a plenáris ülés elé is kerülhet a téma. Kepli Lajos szeretné, ha minél előbb megkezdődhetne a felelősségre vonás és egy biztonságosabb környezetvédelmi rendszer kiépítése.

Olvasóink írták

 • 3. deszkás 2011. november 13. 11:00
  „Mint a Kulcsár balhé (megj. 4 hónap és elévül) kirobbanásakor az első volt a pénztárosok kihallgatása. Boritékolok egy kanyit nem fog fizetni a cég. Vagy:lemond egy részéről a tulajdonának amit egy idő után visszavásárol.”
 • 2. papika56 2011. november 12. 12:16
  „Felelősek : a diszpécser, a portás, a takarító néni , meg egy pár közép vezető. Majd nekik kell elvinni a balhét ! a tulajok meg jót röhögnek és viszik a hasznot külföldre, a többi vagyonukkal eggyütt.”
 • 1. papika56 2011. november 12. 11:51
  „A milliárdos tulajok félek : megusszák ezt az egészet. Rendszerváltáskor 10 millió ft---egy panel áráért vették meg a céget a tulajok. Azóta több milliárd Ft hoztak ki a cégből !
  Sztár ügyvédek majd kimossák őket !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi díszbe öltözik Szeged

Nappal a Klauzál teret és a Kárász utcát, éjjel a Kiskörutat díszítették fel a környezetgazdálkodás munkatársai üstökösökkel és jégvirágokkal. Tovább olvasom