Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Képviselők magányossága a fogadóórákon

Szeged - Egyéni körzetből bejutott, egyformán 5 és fél ezer embert képviselő, választói között lakó szegedi városatyáknál jártunk fogadóórán a héten. Juhász Gyulánál Tápén, Kenyeres Lajosnál Tarjánban. Osztoztunk magányukban.
Nem járnak a szegediek képviselői fogadóórákra – tapasztaltuk a héten két rajtaütésszerű látogatáson. Ezt persze cáfolta a két városatya, az ellenzéki Juhász Gyula és az SZDSZ-es Kenyeres Lajos: azt mondták, általában 3-4 látogatójuk mindig akad. Mi azonban kifogtuk a leggyengébb napokat, Juhásznál egy ember járt, Kenyeresnél senki.

Juhász Gyula, Tápé képviselője a részönkormányzatnál, a valahai Klebelsberg-iskolában rendezkedett be, a házasságkötő teremből nyíló helyiséget elődeitől örökölte. A 70-es éveket idéző íróasztal, kagylófotel, falvédő és virágtartó miatt kissé restelkedett. A falra akasztott Szeged-térkép viszont roppant hasznosnak bizonyult: választópolgári érdeklődés hiányában ugyanis legalább nekünk elmagyarázhatta a városrész legégetőbb gondjait. Az egyetlen érdeklődőt, aki pontban 4 órakor járt nála, és aki a Búcsú téri önkormányzati telek megosztásról érdeklődött, sajnos lekéstük.

Hiába várta a panaszokat Kenyeres Lajos. Fotó: Segesvári Csaba
Hiába várta a panaszokat Kenyeres Lajos.
Fotó: Segesvári Csaba

Azzal kapcsolatban, mi volt a leghajmeresztőbb sztori képviselői pályafutása során, a következő történetet mesélte el. Egy családi perpatvarban a família két tagját kirakták a házukból, ezért Szegedre, albérletbe szerettek volna költözni. Hívták a fuvarost, fölpakolták a holmijukat, és a kocsihoz a szamarukat is hozzákötötték. A szegedi főbérlő azonban az állat láttán meggondolta magát, így a kompánia visszaindult Tápéra. Mivel nem tudtak hova menni, a fuvaros végső megoldásként Juhász Gyula házához vitte őket, hogy csináljon velük valamit...

Tarjáni ellentétek

1. Kutyatartók, nem kutyatartók,
2. Cigizők, nem cigizők,
3. Galambbarátok, galambgyűlölők,
4. Fákhoz ragaszkodók és fákra allergiások között.

Kenyeres Lajos, aki Tarján – Csillag tér, Retek utca, Víztorony tér, körtöltés határolta részben felújított területének – képviselője, mindig elhívja a közterület-felügyeletet és a rendőrséget is a fogadóóráira, hogy hallják, mi a lakók problémája. Ezért rajtunk kívül Puskás Ferenc körzeti megbízott és Kanász Magdolna közterület-felügyelő is várta a panaszosokat a héten – hiába. A kerekes székes képviselő az akadálymentesített Eötvös-gimnáziumban fogadott bennünket, iskolai díszletek, asztalok, lábukkal a plafon felé fordított székek között. Azt mondta, az érdektelenségnek az is az oka, hogy vele bármikor „össze lehet ütközni" Tarjánban, egy nap négyszer megy keresztül a körzetén. Ilyenkor mindig megállítja az, akinek közlendője van.

Juhász gyulának nem térkép e táj. Ismeri tápé dolgait. Fotó: Karnok Csaba
Juhász gyulának nem térkép e táj. Ismeri tápé dolgait.
Fotó: Karnok Csaba

Sztorikban Kenyeres is bővelkedik. A tarjáni ellentétekre jellemző volt az a szituáció, amikor padokat telepítettek. Ha nem fa alá helyezték az ülőalkalmatosságot, akkor azonnal telefonált neki valaki, hogy rossz a hely, mert gutaütést lehet majd kapni a melegtől. Amikor árnyékban állították fel a padot, már jött is a riasztás: vigyék el máshová, mert az emberek fejére fognak piszkítani a madarak.

Tápai óhajok-sóhajok

1. Tápéi kiskertek közművesítése. 2. Hosszabb autóbuszvonalak, sűrűbb járatok. 3. Miért égeti el a szomszéd az avart? 4. Problémák vannak a szomszéd kerítésével.

Olvasóink írták

 • 5. StatusQuo 2009. március 10. 17:27
  „Még szavazni se megyek nemhogy fogadóórára! Miértelme volna?”
 • 4. viccmail 2009. március 08. 17:41
  „miért nem csodálkozom?

  A falnak is el lehet mondani !
  ua a hatás”
 • 3. beaver 2009. március 08. 11:32
  „Ezen nincs mit csodálkozni! Az én lakóterületem képviselőjét elég sokszor meglátogattam már, elmondtam ötleteimet is bizonyos dolgok jobbításával kapcsolatban. De mindig csak a kifogásait kellett hallgatnom, hogy mit miért is nem lehet megcsinálni. Pedig néhány dolog nem is került volna pénzbe. Látszik, hogy a szocializmus gyermeke és mélyen beleivódott ez a mentalitás.

  Csak azt nem értem, hogy az emberek akik már több ciklus óta megválasztják, látják-e, hogy milyen munkát végez a választókerületéért. Sajnos én nem látom ...”
 • 2. dova 2009. március 07. 20:28
  „"Nem járnak a szegediek képviselői fogadóórákra - (...)"
  ...és ha el is mennek azzal sem érnek semmit, maximum feleslegesen felidegesítik magukat.
  :(
  A közönyön talán épp nem a politikusoknak kéne csodálkozni, hisz erre hajtottak idáig.”
 • 1. che 2009. március 07. 18:21
  „Mert az emberek már nem hisznek a mesékben...látjuk mi folyik a parlamentben...!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc: A parlament érdemi többsége reformpárti

Szeged - Soha nem vette komolyan fontolóra, hogy lemondjon, és biztos benne, hogy meglesz a… Tovább olvasom