Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Képviselők mérlegeltek

Szeged - Egyéni önkormányzati képviselőségük végéhez közeledve önértékelésre kértük Pocsai Blanka fideszes, Kenderesi-Szabó Mihály szocialista, Juhász Gyula kereszténydemokrata, valamint a Szabad Város frakció színeiben politizáló Fábián József szegedi városatyát.
Tízből hét pont – ennyire értékelte elmúlt 4 éves munkáját egyéni választókerületében Kenderesi-Szabó Mihály, Makkosház szocialista önkormányzati képviselője. Sólyom László volt köztársasági elnök október 3-ára írta ki az önkormányzati választásokat: a képviselők 4 éves ciklusából 2 hónap van hátra.

– Kicsit többet szerettem volna tenni annál, ami sikerült. A Csongrádi sugárúti kiserdő mellett a tízemeletesek előtti járda és út felújítására kaptam ígéretet, de végül mégsem támogatták az ötletet. Nem voltam maradéktalanul elégedett a troliállomásnál felújított járda minőségével sem. Legnagyobb sikernek a minden évben megrendezett gyereknapokat tartom: gulyáslevessel, csokival és szendviccsel vendégeltük meg a gyerekeket – magyarázta Kenderesi-Szabó Mihály, aki nem árulta el, hogy megméretteti-e magát az októberi választásokon.

Farkasné Pocsai Blanka, Újszeged marostői városrészének fideszes képviselője biztos indul körzetében, amely az új típusú választókörök kialakításával másfélszer nagyobb lélekszámú lesz a mostaninál. – A 8-asból 13-as választókörzet leszünk, remélem, szerencsét hoz a szám – mondta a képviselő, aki személyes sikernek is érzi, hogy a körzetében élő lakosokkal együtt közös fejlesztéseket tudtak véghezvinni.

– A képviselői alapomból növényeket vásároltam, amelyeket az itt élők elültettek, és gondoznak, de én fizettem azokat a járólapokat és a homokot, amit a lakosok járdafelújításra használtak fel – mesélte. Ugyanakkor sajnálja, hogy a Gulácsi parkot nem sikerült jobban fejleszteni: a gyerekeknek szükségük lenne egy szabadidőparkba. – Kis kudarcnak tartom azt is, hogy a 71-es busz a tavaszi változtatások miatt már nem érinti a Hargitai utcát. Pedig sok idős ember jár a piacra, akinek az élete ezzel nehezebb lett. Ezt több fórumon jeleztem a városvezetésnek, de nem sikerült átalakítani az új menetrendet – magyarázta.

Fábián József, a Szabad Város frakció (volt SZDSZ) tagja két cikluson át volt Kiskundorozsma egyéni képviselője.

– Nyugodt szívvel állok a dorozsmaiak elé, hiszen az elmúlt 8 évben rengeteget fejlődött a városrész. 2002-ben elődöm keserű szájízzel távozott, mert nem sikerült végrehajtania fejlesztési terveit. Képviselőségem alatt 10-nél is több nagyberuházás történt Dorozsmán, és a tanyák környéke is sokat fejlődött. Csak kevés hiányérzetem maradt: a Hősök ligetét parkká akartuk varázsolni, valamint jó lett volna egy olyan autó beszerzése, amely télen fel tudja keresni a tanyán élőket. Ez pénzhiány miatt nem valósult meg – mondta Fábián József.

Először volt Tápé egyéni önkormányzati képviselője Juhász Gyula. A KDNP-s politikus a teljesítményével kapcsolatban azt mondta, hogy arról majd a választópolgárok mondanak ítéletet.

– Tápé legnagyobb értéke az itt élők sajátos közösségi tudata, amelynek az elmúlt ciklusban történt erősödését sikerként könyvelem el. Az itt élők többször fogtak össze eredményesen érdekeik érvényesítéséért, amiben a városrészi önkormányzat és az én támogatásomat is élvezték. Kudarc viszont, bár nem a mi hibánk, hogy minden helyi összefogás és szakmailag megalapozott erőfeszítés ellenére kezdeményezéseinket alig méltatta figyelemre a városvezetés – magyarázta a képviselő.

Újraindulásával kapcsolatban megjegyezte, hogy a városrész 2006 óta minden szavazáson a jelenlegi Fidesz–KDNP-koalíciót támogatta. – Mi okunk lenne arra, hogy éppen most gondoljuk meg magunkat ? – kérdezte.

Olvasóink írták

  • 2. sóhaj 2010. augusztus 04. 10:02
    „Kenderesi Misi Indulnod kell. Emberileg előttem jelesre vizsgáztál!!!! Mindig segítőkész, mindig megtalálható, és igazi emberbarát.”
  • 1. deszkás 2010. augusztus 03. 14:05
    „Farkasnét kérdem:milyen KÖZÖS fejlesztés volt a kerületében?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosztándiék muzsikálni tanították Böjte árváit

Szeged, Nagyszalonta - Kosztándi István, a szegedi szimfonikusok koncertmestere barátaival a dévai… Tovább olvasom