Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Kéregetés level 99: ˝Én megsajnálom, ha legalább eljátssza, hogy tényleg fáj neki˝

Szeged - "Lehet ma én vagyok Tarján legszívtelenebb embere" - írta a közösségi oldal egy szegedi csoportjába Évi, akivel megesett, ami már valószínűleg mindenkivel: egy kéregető eredt a nyomába. Ám ilyennel aligha találkoztunk még.
Olvasónk éppen nagybevásárlásból tartott hazafele a Retek utcában, amikor megtörtént, ami már szinte kivétel nélkül minden szegedivel: egy kéregető lépett oda hozzá. Mi az, hogy lépett, szaladt Évi után a nő, kócosan, csapzottan. Kérte, hogy adjon háromezer forintot. Level99. Nem holmi háromszáz forintot kért. Ezután elmesélte, hogy eltört a csuklója, de őt felvették az egyik szupermarketbe dolgozni, de csuklópánt nélkül nem dolgozhat. Ráadásul próbaidős, és neki természetesen senki fia borja nem segít.

Fotó: DM
Illusztráció. Fotó: DM

A nő egyik kezében italosüvegeket szorongatott egy szatyorban, a másikban pedig bőszen lengette a vényt, amit elvileg az orvos írt. Közben persze folyamatosan hangsúlyozta, hogy "a pénz nagyon kell a csuklószorítóra, értse már meg".

- Én sajnáltam volna amúgy, ha legalább eljátssza, hogy tényleg fáj neki, ha már ezt kitalálni ki tudta - mondta Évi, majd hozzátette, mindenkitől elnézést kér, aki hosszasan áll a sorban, tudva azt, hogy gyorsabb is lehetne a fizetés, de ő nem támogatta meg az üzlet 'dolgozóját', hogy gördülékenyen és gyorsan dolgozhasson Értünk.

A hölgy művészetét mindenesetre ötösre értékelte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétnapos pályázati határidőt kaptak a művészmozik

Lényegében két munkanap állt az art mozik rendelkezésére, hogy a digitális fejlesztések támogatására pályázzanak. Tovább olvasom