Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Kerékbe tört kártérítés: egymáshoz küldik a cégek a balesetező Attilát

Szeged - Augusztus 19-én szenvedett balesetet Újszegeden Kémeri Attila. Belehajtott egy hosszú és mély kátyúba. 17 ezer forint a kára. Kártérítést követel, azóta harcol az igazáért. Egyik cég küldi a másikhoz. Attila azt mondja, nem adja fel, elmegy a végsőkig.
Hivatalosan nem nyilatkoznak

Többször megkerestük az építőipari céget, amelynek illetékese mindkét alkalommal készségesen tájékoztatott álláspontjukról, de azt mondta, hivatalosan nem nyilatkoznak az ügyben.
– A sok apróság miatt lettem bosszús. A kisember küzd a hatalommal. Az a baj, hogy a hivatalok sz...ak mindenkire, de ezt nem szabad hagyni – mondta a szegedi Kémeri Attila, aki augusztus 19-én hajtott bele egy kátyúba kerékpárjával Újszegeden, a Szent-Györgyi Albert és a Pillich Kálmán utca kereszteződésében.

– Kanyonszerű, hirtelen mélyülő, besorolhatatlan kategóriájú úthiba volt, ami sajátos alakja miatt az autósokra kevésbé veszélyes, annál inkább kerékpárokra, robogókra, motorkerékpárokra – mondta.

Az esést lélekjelenléte és több évtizedes kerékpáros gyakorlata miatt sikerült elkerülnie, de mindkét felni megsérült, cserélni kellett. 17 ezer 720 forint kára keletkezett. A káreset valódiságát, igénye jogosságát fényképekkel, valamint a balesetkor az előtte haladó autó vezetője mint tanú aláírásával igazolta.
 
Kémeri Attila a kátyúnál. Balesete után körülkerítették, majd három hónap elteltével novemberben betömték. Fotó: Kuklis István
Kémeri Attila a kátyúnál. Balesete után körülkerítették, majd három hónap elteltével novemberben betömték. Fotó: Kuklis István

Panaszával augusztus végén először az önkormányzat városüzemeltetési irodáját kereste meg, ahonnan a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-hez továbbították levelét. Ők azt írták, mivel nem aszfalthiányos kátyúról van szó, hanem a csatornahálózat vonalában, az út tengelyében kialakult süllyedésről, ezért a panaszt szeptember 3-án továbbküldték a Szegedi Vízmű Zrt.-nek.

A cég szeptember 16-án kelt levelében az olvasható, a vízszolgáltató sajnálattal olvasta a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. levelét, amiben a káresetet írták le. „A káresetet okozó útburkolat-süllyedés a korábban a területen végzett ivóvízvezeték-rekonstrukció utáni helyreállításkor, a helytelen tömörítés következtében alakulhatott ki. A fentiek figyelembevételével a kivitelezést végző vállalkozó (...) felelős a süllyedés kialakulásáért, így a terület helyreállításáért és az okozott kár megtérítéséért is" – írták, majd továbbpasszolták a panaszos levelét a mély- és magasépítéssel foglalkozó cégnek.

Kémeri Attila január elejéig türelmesen várt, majd e-mailt írt a cégnek. – Felhívtak, hogy nem tudják, miről van szó, azt állították, hozzájuk ilyen levelet nem továbbítottak. Jó, mondtam, járjanak utána, szkanderozzák le, ki a sáros, és fizessenek. Tértivevényes, ajánlott, elsőbbségivel feladott levelet írtam nekik január 11-én. Most itt tartunk. Még mindig várok – mondta Attila, aki nem adja fel a küzdelmet az igazáért és 17 ezer forintjáért. Ügyvédet fogad, és bírósághoz fordul.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először indul turnéra a Kelda zenekar

Először indul turnéra a Kelda zenekar
Hivatásos klasszikus zenészek alkotják a szegedi Kelda zenekart, amely a kulturális akusztikus könnyűzenei műfajba sorolja magát. Tovább olvasom