Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Kerékpárosbarát település lenne Sándorfalva

Kerékpárosbarát település lenne Sándorfalva
Egy meglévő kerékpárúttal naponta akár több százan is biciklivel járnának be Szegedre dolgozni.
- Kedves Sándorfalviak, Bringások, Barátaink! Gondolták volna tavaly, hogy sikerül? Hogy ekkora sikerünk lesz? Bevalljuk, mi sem. Ám ezek után nem lehet más célunk csak az, hogy még egyet előre lépjünk! - olvasható a lelkesítő írás Sándorfalva honlapján.  Újraindult ugyanis idén a Kerékpáros Magyarországért Szövetség által meghirdetett Kerékpárosbarát település Facebook-kampány.

Tavaly második lett Sándorfalva, a település továbbra is elkötelezett híve a "hivatásforgalmú és turisztikai célú kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének". A mintegy négy kilométer hosszú kerékpárút-hálózaton, kis forgalmú belterületi útakon a település minden része biztonságosan, gyorsan elérhető bringával is.

Régi vágyunk az is, hogy megépüljön a Szegedet Sándorfalván át Ópusztaszerrel összekötő EuroVelo 11 kerékpárút, amely még biztonságosabbá tenné a közlekedést a megyeszékhelyre és lehetővé tenné, hogy eljussanak Szegedről a kerékpáros turisták hozzánk.

Kényelmes tekeréssel háromnegyed óra alatt el lehetne jutni Szegedről a Nádastóhoz! Egy meglévő kerékpárúttal naponta akár több százan is kerékpárral járnának be Szegedre dolgozni – hiszen a bringa egészen a munkahelyig megy, a buszbérlet meg maximum a Mars térig jó.

Ezt a fejlesztést a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban a tervezési időszak pályázati forrásainak felhasználásával meg tudnák valósítani. A pályázó településnek azt kell bebizonyítani, hogy elkötelezett a fejlesztést illetően. A pontozása során az elmúlt tervezési időszakban többletpontot jelentett a „Kerékpáros település" díj, a „Kerékpáros munkahely" díj, a kerékpáros civil szervezetekkel való együttműködés. Így apránként lépésről lépésre építjük fel a pályázat.

A környéken egyetlen nagyváros sem indult e megtisztelő címért, ezért Sándorfalva arra kér mindenkit, hogy egy lájkkal, egy megosztással támogassák a kezdeményezést!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sofőrök pluszpénze

Áprilisban bruttó 3000 forint egyszeri kifizetést kapnak azok a trolivezetők, akik az elmúlt négy évben nem kapták meg a vontatási pótlékot, és évente 400 óránál kevesebbet vontattak. Akik ennél többet, azok 5000 forintban részesülnek - erről állapodott meg a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) indítványára az érdekképviselet és az SZKT. Tovább olvasom