Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kerékpárost gázolt halálra Újszegeden

Vádemelést javasol a rendőrség a tehergépkocsi sofőrje ellen - 28 éves szegedi nő volt az áldozat.
A nyomozás adatai alapján egy 58 éves férfi járműszerelvényével a szegedi Küküllői utcába akart bekanyarodni a Fő fasorról május 8-án reggel, de nem adott elsőbbséget a neki szemből, a kerékpárúton érkező nőnek, akit a teherautó elejével elütött. A 28 éves szegedi nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A Szegedi Rendőrkapitányság halált okozó közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt a teherautó sofőrje ellen folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Olvasóink írták

 • 8. CsImre 2013. szeptember 06. 18:43
  „A kerékpárút és az úttest találkozásánál 11X akkora a balesetveszély, mintha a biciklis az úttesten haladna. De erről senki nem beszél, mert roppant égő lenne, hogy Szegedet telepakolták életveszélyes létesítményekkel több százmillió forintból.

  2. _csutak_:

  Az elhunyt nem is láthatta, mert el volt hunyva. Ez most morbid, csak a fogalmazásra kívántam rámutatni. Az bicikliző hölgy okkal számított rá, hogy elsőbbséget kap, senkinek nem lehet felróni, hogy nem számított arra, hogy a másik bármilyen okból nem tartja majd be a szabályokat. Ne érts félre, én is sajnálom valamelyest a teherautó sofőrjét is, mert nyilván nem akarta ezt az egészet, de egy embernek a halálát okozta, és ennek muszáj, hogy következménye legyen.

  4. ceruza2012 :

  Én is voltam ott, a teherautósnak már ugyanolyan messziről látnia kellett volna, hogy a kerékpárúton jármű érkezik. Szerintem ocsmány dolog, hogy egy elhunyttal akarod elvitetni a balhét olyan fiktív és abszurd ötletekkel, minthogy voltaképpen a hölgy direkt elgázoltatta magát a szegény vétlen teherautóssal.”
 • 7. Vega 2013. szeptember 06. 18:00
  „azért az durva, hogy ötből négy komment arról szól, hogy ha egy kerékpárosnak nem adják meg az elsőbbséget és ezért a szerencsétlen meghal, ráadásul még ő a hibás.

  1. dipe 2013.09.05. 13:38
  énis voltam párszor figyelmetlen. egyszer nem néztem elég ideig a védett útvonalon közlekedőre, csak annyira amíg éppen kitakarta az A oszlop (autóval voltam és autót nem vettem észre). az utolsó pillanatban vettem észre és a szembesávba rántottam a kormányt hogy ne legyen csatt. ha lett volna, akkor elismerem és bizony egyem meg azt amit főztem (és akkor finoman fogalmaztam).

  2. _csutak_ 2013.09.05. 15:07
  "Az elhunyt semmit nem tett akkor, amikor látta, hogy a kollégám nem veszi észre kanyarodás közben."
  mint ahogy az életben sok máshoz is, ehhez is két ember kellett ám! a kerékpáros láthatta hogy a teherautó kanyarodik, de ez fordítva is igaz. ennyi erővel a teherautó sofőrje nem tett semmit akkor, amikor látta hogy a kerékpáros keresztezi útvonalát. vagy nem látta, és ekkor pedig a fentebb leírt soraim lépnek életbe.

  3. youhitmewehityou 2013.09.05. 17:36
  semmivel sem tetted rendbe a dolgot sajnos.

  4. ceruza2012 2013.09.05. 19:59
  még tíz komment és kiderül hogy a kerékpáros százötvennel tekert, hogy semmiképp se legyen észrevehető. már csak azt nem értem, hogy a város nem kerékpárúttal ellátott területein a közúton tekerő bringások miért lassítanak huszonötre, hogy aztán dudálva és pár centi oldaltávval kell őket megelőzni. utána érdeklődtem a dolognak, a kerékpárosok nem kapnak pénzt azért, hogy lassítsák a gépjárműforgalmat.”
 • 6. ifj. Nagy Gábor 2013. szeptember 06. 17:17
  „Mennyire jellemző... az első négy hozzászólás mind más szempontból közelít, de a közlekedéstervezés, az infrastruktúra hibája egyikben sem merül föl...

  Pedig amíg ez nem merül föl - nemcsak a hozzászólókban, hanem magasabb szinteken sem - addig bizony ehhez hasonló esetek bármikor bekövetkezhetnek!”
 • 5. dBrown 2013. szeptember 06. 08:10
  „4! Hogy a bánatban kellett volna látnia, ha a teherautó mögötte jött?”
 • 4. ceruza2012 2013. szeptember 05. 19:59
  „Többször jártam már arra és a helyszín alapján az a véleményem, hogy a biciklis már messzebbről kellett lássa, hogy a teherautó be akar majd kanyarodni. Véleményem szerint a teherautós mindenképpen lassan kellett bekanyarodjon, mivel 90 fokos szögben nem lehet nagy sebességgel. A biciklis meg vagy vágtatott, mert úgy gondolta, hogy úgy is belefér, még át fog tudni menni a teherautó előtt, ha majd odaér illetve az is lehet, hogy magánéleti problémái lehettek és nem véletlenül üttette el magát, talán mert el volt keseredve.
  Én azt gondolom, hogy a biciklis oldaláról kellene nézni a dolgokat, mert ha akart volna, fékezhetett volna.
  A teherautóst sajnálom, mert egyértelmű, hogy vétlen.”
 • 3. youhitmewehityou 2013. szeptember 05. 17:36
  „Na akkor rakjuk rendbe ezt a dolgot egy kicsit, mert mindenki nagyon okos és találgat..az újság azt írja , hogy a szerencsétlenül járt lány(őszinte részvétem a családnak:( /szabályosan a kerékpárúton haladt , ebben már az a baj , hogy még a rendőrök sem tudják biztosra, akkor miért kell ilyet leírni. 2) a rendőrség vádjavaslata várható volt hiszen ebben az esetben sajnos nem egyértelmű ki és mit hibázott.. 3) Sajnos aki vezet és az mindegy , hogy bicikli , kamion , személyautó , bármilyen jellegű kis hiba és ennyi egy élet.. nagyon sajnálatos , hogy egy 28 éves ambiciózus lány meghalt, ez szörnyű, de az is tény , hogy aki hosszú évek óta vezet és súlyos ezer kilométerek vannak mögötte, ráadásul munkaeszköze a gép biztos , hogy senkinek semminek nem ártott volna, sem alkoholt nem fogyasztott, sem kábitó , bódító szereket, és a megengedett sebesség alatt ment, és így is bekövetkezett ez a szörnyű dolog. Ja olvasható volt , hogy miért arra ment meg ezek a kérdések...sehol nincs bármi is ami ezt tiltotta volna, akkor meg...??még egyszer őszinte részvétem a családnak...”
 • 2. _csutak_ 2013. szeptember 05. 15:07
  „Én másképpen tudom a történést!
  De majd a bíró mond valamit, ami nem igazság, hanem jog szolgáltatás lesz.
  Az elhunyt semmit nem tett akkor, amikor látta, hogy a kollégám nem veszi észre kanyarodás közben.
  Mivel ott lakott és főnöki engedéllyel ment haza, szó nem érheti a ház elejét, mégis minek ment arra?”
 • 1. dipe 2013. szeptember 05. 13:38
  „Teljes részvétem a családnak, de azért sajnálom a sofőrt is. Nem hinném hogy egy olyan sofőrről lehet szó, aki állandóan száguldozna, állandó balesetveszélyt okoz. Ez egy hatalmas figyelmetlenség lehetett. Egy ilyenbe bárki tisztességes ember is beleszaladhat. Éppen elég lesz a sofőrnek ezt a terhet egy életen át viselnie. (Az egyik családot se ismerem, se a károsultat, se a károkozót.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a mórahalmi tanyájáról eltűnt idős asszonyt

Az önkormányzati rendész, a hivatásos vadász és a mezőőr bevonásával, kutyával és hőkamerával egész… Tovább olvasom