Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Kerékpárost gázoltak Balástyánál

Balástya - Félpályás útzár mellett helyszínel a rendőrség.
Az elsődleges információk szerint egy személyautó ütött el egy kerékpárost Balástya külterületén az 5-ös főút 150. kilométerszelvényénél a délelőtti órákban. A balesetben a kerékpáros sérült meg, őt a Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az érintett útszakaszon – körülbelül 11:00 óráig – félpályán halad a forgalom. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

 • 3. aniko900708 2013. május 28. 20:33
  „"Domaszéktől Ásotthalomig és Mélykút előtt is tiltás van rajta, mivel ezeken a helyeken van mellette párhuzamos kerékpárút."
  Ez igaz :-) de például az 55-ös úton Szeged-Domaszék viszonylaton nincs kerékpárút(Szegedről kifelé a körforgalomtól a felüljáró túlsó feléig egészen pontosan) ott is elég sok a bicajos,a forgalom is elég nagy.
  Ellenben például Balástya után(Szegedről kifelé) alig van forgalom,kerékpárút csak Balástya-Kistelek útvonalon van,de a tiltó táblák Kistelek után Félegyháza felé is kint vannak,végig mindenütt.Értelme nem sok van,de legalább munkába menet dudálhat a mellettünk elhaladó max.három autó,hiába mellény,világítás,minden.
  Gyalog se sokkal jobb a helyzet,pedig a buszmegállóig/munkába/iskolába el kell jutni valahogy,a jó vagy a rossz idő ellenére is.”
 • 2. okz63 2013. május 28. 06:04
  „1. aniko900708 2013.05.27. 09:51
  "az 55-ös út lényegesen forgalmasabb,mégis lehet hivatalosan kerékpárral közlekedni rajta"
  Domaszéktől Ásotthalomig és Mélykút előtt is tiltás van rajta, mivel ezeken a helyeken van mellette párhuzamos kerékpárút.

  "A régi 5-ös nagy részben alig forgalmas,mégis kint a tiltó tábla mindenütt,mely szerint hivatalosan nem lehetne ott bicajozni,de más út hiányában sokan használják."
  Ezt én is rosszallással vettem tudomásul pár éve, amikor jöttem haza egy ismerősömmel kerózásból Sándorfalváról, de sajna onnan sem lehet rajta tekerni. Special én akkor legalább azon a kis szakaszon átmentem a kiskertek mellett vezető másik útra, így legalább addig szabályos maradtam. Balástya-Szatymaz között ez a lehetőség sajna nem lehetséges. :-(”
 • 1. aniko900708 2013. május 27. 09:51
  „Lehet,hogy a szerencsétlen épp a buszmegállóhoz igyekezett,vagy dolgozni,bár arról nincs információ,hogy volt-e rajta mellény vagy sem,ittas volt-e esetleg stb.
  Az 5-ös út már nem olyan forgalmas,mint régen,a kerékpárosnak,a gyalogosnak is menni kell valahol,mert nem mindenkinek van autója,motorja ahhoz,hogy a buszmegállót/boltot/orvost/munkahelyét megközelítse.
  Balástya és Kistelek közötti szakaszon épült kerékpárúton sűrűn látni bicikliseket,ugyanígy a Kiskunfélegyháza-Selymes között is biztonságosabban lehet kerékpárral közlekedni.
  Sok helyen nagyobb a forgalom,mint a régi 5-ös úton,például az 55-ös út lényegesen forgalmasabb,mégis lehet hivatalosan kerékpárral közlekedni rajta,azaz tábla nem tiltja,pedig ott a kamion forgalom is jelentős.A régi 5-ös nagy részben alig forgalmas,mégis kint a tiltó tábla mindenütt,mely szerint hivatalosan nem lehetne ott bicajozni,de más út hiányában sokan használják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jentl a régi zsinagógában

Czeizel Gábor rendezésében Klein Judit játssza el az Isaac Bashevis Singer novellájából készült Jentl című monomusicalt hétfőn 19.30-tól Szegeden, a 170 éves régi zsinagógában. Tovább olvasom