Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kerékpárülésre utaznak a Bokor utcában

Szeged - Az elmúlt hónapokban rendszeresen meglopják a Bokor utcai állatorvosi rendelő vendégeit: több biciklinyeregnek lába kelt, a rendelőből besurranó tolvajok egy gyerekszéket vittek el. A tulajdonosok belépésjelzőt szereltek a rendelőbe, és szórólapokon hívják fel a Bokor utcaiak figyelmét a tolvajokra. A rendőrség nyomoz.
A belváros közelsége ellenére csendes, kevéssé forgalmas a szegedi Bokor utca. Talán ezért is „bátrabbak" a tolvajok: a közelmúltban több lopás történt az utcában lévő állatorvosi rendelőben és a közelében. – Amikor még jobb idő volt, nem csuktuk be az ajtókat, hogy járjon a levegő. Akkor tűnt el az egyik kisszék. A gyerekeknek vettük, ha a szüleikkel jönnek a rendelőbe, le tudjanak ülni rajzolni. Jó környék a miénk, meg is lepődtem, hogy ilyesmi előfordul. Arra is gondoltam, hogy leláncoljuk a bútorokat – mesélte Ringler Bernát, az állatorvos férje. A váróterem ablakán be lehet látni az utcáról, valószínűleg ezt használta ki a tolvaj.

A besurranásos lopás után belépésjelzőt szereltek fel, ami hangos csilingeléssel jelzi, ha nyílik a váróterem ajtaja. – A napokban a feleségem hallotta a jelzést, de mire kinézett, senki sem volt a váróban. Lehet, hogy ugyanaz a tolvaj jött vissza a másik székért, hogy meglegyen neki a szett – folytatta a fiatalember, aki nem lepődne meg, ha valamelyik bolhapiacon találkozna a kisszékkel.

Farkas Patrícia Éva szórólapokon kér segítséget az utcabeliektől a tolvajok kézre kerítéséhez. Fotó: Schmidt Andrea
Farkas Patrícia Éva szórólapokon kér segítséget az utcabeliektől a tolvajok kézre kerítéséhez.
Fotó: Schmidt Andrea

Hivatalból nyomoznak

Még a nyáron értek tetten két szeged férfit, akik egy lezárt biciklit próbáltak meg ellopni az egyik bevásárlóközpont kerékpártárolójából. A tolvajokat a biztonsági szolgálat munkatársai feltartóztatták, majd a rendőrök elfogták, előállították, és őrizetbe vették őket. Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, a további vizsgálat kiderítette, hogy a 25 és 29 éves férfiak kerékpárüléseket is loptak. Annak ellenére, hogy a Bokor utcában történtekről még nem érkezett bejelentés a hatósághoz, a Szegedi Rendőrkapitányság hivatalból eljárást indított.

– Az egyik állatorvos-hallgató gyakornokunk kerékpárjáról az ülést lopták le. Szegény hazáig tolhatta a biciklit. Sajnos nem ez volt az első eset, másnak is vitték már el a nyergét a rendelő elől – kapcsolódott be a beszélgetésbe Farkas Patrícia Éva, akit annyira feldúlt az eset, hogy szórólapokat gyártott, amiben arra kéri az utcabelieket, ha bármit tudnak a lopásokról, értesítsék őt. „Közös érdekünk, hogy a környékünkön garázdálkodó tolvajt vagy tolvajokat minél hamarabb kézre kerítsük" – írta felhívásában. A tolvajok a gyorskioldós nyergekre utaznak, amit másodpercek alatt ki lehet lazítani és rántani a csőből.

A rendelővel szemközt lakik Tárkány Szűcs Sándorné Gizike néni. A nyugdíjas asszony 53 éve él a Bokor utcában. Szerinte biztonságos a környék, igaz, egyszer megpróbálták kirabolni. – Van két tizenéves fiatal, talán a rendőrség ismeri is őket. Olyan 13-15 évesek lehetnek. Lesben állnak, öregasszonyokra vadászva. Egyik nap jövök a piacról két szatyorral a kezemben. Ezek biciklivel figyelik az utcát, hogy jön-e valaki, majd az egyikük elém kanyarodik. Elkezdtem kiabálni, mintha valaki után szólnék az utcán, erre elmenekültek – mesélte az asszony. Gizike néni hozzátette, idős édesanyja gyakran ül az ablakban, olvas, vagy az utcát figyeli, de ő sem látott semmit a lopásokból.

Olvasóink írták

 • 4. Szücsiii 2013. szeptember 29. 10:03
  „Nekem Petőfitelepről, a buszállomás kivilágított kerékpártárolójától nyúlták le az ülést. A gyors zár nagy hiba volt részemről.”
 • 3. szegedipéter 2013. szeptember 28. 21:57
  „Nem csak a Bokor utcában, a Honvéd téren sem érdemes bármit is felügyelet nélkül hagyni, ott is rengeteg ráérő "családtag" gyűjtöget, ha éppen nem részegen vagy bedrogozva szidják egymást és a járókelőket...”
 • 2. sügér63 2013. szeptember 28. 05:54
  „Egyértelmű, hogy ez a fajta tolvajlás milyen emberek stílusa. Akik a segélyekből élnek, dolgozni nem akarnak, sok szabadidejük van, hogy kifigyeljék a lehetőségeket.(Van egy néni ismerősöm, akit folyton letámadnak fiatal gyerekek - Cserepes sor környékén lakik- a "feljelentgetős néninek" csúfolják-kirúgják a botját,és elveszik a táskáját, sokadszor.)”
 • 1. kipe_akit_észnélkül_tiltottak_le 2013. szeptember 27. 16:44
  „Vannak akik meg a kerékpárosokra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rács mögött a lopássorozat elkövetői

Egy fél éve kezdődött lopássorozatot derített fel a rendőrség. Üzemanyagot, fűkaszást, csónakmotort, Trabantot loptak. Tovább olvasom