Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Kerényi Imre: ma a labancok és a francia segédcsapatok a megszálló EU szerepét játsszák

A Kossuth-díjas rendező szerint az EU megszállná Magyarországot, de a magyarokkal és a lengyelekkel szembetalálva magát Brüsszel végül tisztelni fog minket.
A történelem során az országot megszálló csapatokhoz hasonlította az Európai Uniót Kerényi Imre Szegeden március 15-én. A Kossuth-díjas rendező a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola ünnepségén beszélt. A legünnepebb ünnepnek, az ünnepek ünnepének nevezte március 15-ét, amelynek meséjét akkor is el kell mondani, ha Kun Béla vörösterrorja tombol, ha Horthy Miklós a legnagyobb hadúr az országban, vagy akkor, ha Medgyessy „leócsítja" a forintot, Gyurcsány lovasrohamot vezényel, vagy Brüsszel akar diktálni.

Szőregen Kerényivel emlékeztek. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Elmondta: bár Szőreg szép nyugalomban ünnepel, ma egész Európa Budapestre figyel, ahol „a labancok és francia segédcsapatok a megszálló EU szerepét játsszák". De csak a saját gyengeségüket fogják megtapasztalni a magyarokkal és lengyelekkel szemben és végül Brüsszelben is elfogadják és tisztelni fogják a magyarok legszebb arcát – amelyet az ország a függetlenségért vívott harcok során mutat. Végül felszólította a jelenlevőket, hogy ha tehetik, menjenek a fővárosba.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. pistimolnar 2012. március 19. 20:16
  „Az sem lehet különb nála, aki idehívta ezt az elmeháborodottat!”
 • 70. füzy 2012. március 18. 18:00
  „Nézzük, mi is történne: visszaállítanánk a 6-7 cukorgyárunkat, és beindítanánk a termelést - munkahelyek!! Visszaállítanánk a sok konzervgyárunkat, és beindulna a termelés - munkahelyek!!! Visszaállítanánk a disznóólakat ( pöttyös labda nélkül ) tojnának a tyúkok a kisebb ketrecekben ( tudom, állatkínzó vagyok - idiótizmus!!!) Nem adnának el nekünk: mit? a selejt szarukat, amit máshová nem tudnak eladni? Nem vennének tőlünk? majd venne más, pl a sokat átkozott KELET. Mindig mezőgazdasági ország voltunk ,és ENNI KELL !! Autózni lehet Ladával is ( igaz, kényelmetlenebb. ) a gázt, az olajat KELETRŐL kapjuk, és lehet bartellban sokkal olcsóbban, mint ahogy most a rabló MOL számolja...És elveszik a vízumot? Jó! Akkor a kamionok fizetnek a be-és az átlépésért is. ( csökkenne a forgalom? Talán nem is baj, nem mennek úgy tönkre az útjaink, nem szennyeznék tele a tüdőnket, stb..)
  A sok agyament azért elgondolkodhatna azon, hogy 9 - kilenc!!! - ország mellénk állt. Sok hibája van a kormánynak. Igaz. Két év múlva le lehet váltani őket. Ha lesz jobb. Pill. én nem látok ilyet. Ha valaki tud, írja már meg nekem is...De: rabszolga én sem akarok lenni, főleg nem a saját hazámban!!!!”
 • 69. havranek 2012. március 18. 16:55
  „Ha emlékeim nem csalnak a mai kormánypárt dolgozta ki a csatlakozási feltételek mezőgazdasági fejezetét !
  Ha emlékeim nem csalnak a mai kormánypárt még ellenzékben számtalanszor kérte számon az akkori kormánytól a csatlakozás elhúzódását !
  Ha emlékeim nem csalnak a mai kormánypártok egyhangúlag támogatták a belépést !
  Ha Ők is visszaemlékeznek az EU nem hívott bennünket ,sőt az EU nem "főnöknek" vett fel bennünket nos ezt tudtuk elfogadtuk akkor talán értelmesen együttműködve dolgozhatnánk végre hazánk (minden állampolgár hazája) érdekében is és több mint húsz év után már jó volna látni valamit az ígért jobb életből !”
 • 68. macs 2012. március 18. 13:27
  „67. saturnus,
  szerinted azok közül, akik most vicsorognak az EU-ra, hányan gondolták végig mi is történe, ha valóban kilépnénk?
  Szerintem egy se.”
 • 67. saturnus 2012. március 18. 09:06
  „51.lackó50/ EU-n kívül azonnal a következő történne az országgal és annak lakosságával. Az ország schengeni határok azonnal megszűnnének,kötelező vízum Európa többi országába. EU támogatások elvonása a félzárkózáshoz. Gazdasági blokád bevezetése,se el nem adnának nekünk semmit de nem is vennének semmit. Azonnal az albánok szintjére esnénk és biztos száz évig a nyomor legeslegaljára süllyednénk. Magyarország szinte 75% ban az EU gazdasága tartja fenn. Energiánk 90% -a külföldről jön.Minden környező ország EU tag egy lépés és Szerbia is EU tag lesz. Teljesen elszigetelődnénk mint fehér Oroszország csak avval a különbséggel, hogy azt úgy ahogy az Oroszország tartja fenn míg minket senki sem támogatna. Tehát azzal érvelni ,hogy lépjünk ki az EU -ból lakosság elleni bűntett mert félrevezeti a lakosságot és ezzel a hitegetéssel vesztébe sodorja a magyar népet. Ez emberiesség elleni bűn tett.”
 • 66. saturnus 2012. március 18. 08:47
  „Ez az ember a kommunista ideológia október 7,április 4,ünnepek rendezője volt felvonulások ,díszletek és kellékek ,most köpönyeget fordítva a fasiszták mellé állt. Nem a magyar néppel van baja az EU- nak hanem orbánnal és a kormányával mert borzasztó rombolás felé vezeti gazdaság politikájával az országot és annak lakosságát. Kettős beszédével mást mond és mást csinál.”
 • 65. Hammada_Fleet 2012. március 18. 00:03
  „Undorító. Gyerekeket ennek kitenni pedig pedofília.”
 • 64. babar 2012. március 16. 12:29
  „Miért van az, hogy 50 hozzászólást el kell olvasnom mire találok egy értelmeset is köztük?
  51. Lackó50
  jól látod, de sajna a kisebbséghez tartozol!”
 • 63. magyarock1 2012. március 16. 12:08
  „Egyet értek Kerényivel, mert én értem miről beszél, ellentétben a sok tájékozatlannal.”
 • 62. füzy 2012. március 16. 11:30
  „racionalitás? Ajánlok egy Petőfi-verset a figyelmedbe: " fázunk és éhezünk, átlőve oldalunk, részünk minden nyomor, de szabadok vagyunk!" És nem akarunk rabszolgák lenni a saját hazánkban. A magyar már csak ilyen: befogad, szeret, segít, tiszteli a "vendégjogot", de nem enged az erőszaknak, csak megtörni lehet a gerincét, meghajlítani nem, ezt már régen tudhatnák Európában!
  A hozzád hasonlóknak pedig nagy "honfitársunk" szavait ajánlom: " el lehet menni"! ( Még mindig többet ér egy gyenge oroszlán, mint tíz bivalyerős nyúl!)”
 • 61. öregferkó 2012. március 16. 11:25
  „Csodálatot érdemel ez a szuper-genyó ! Bár a gazdiknak igen értékes ! Stílusa elég alpári, de erre sok vevő van.”
 • 60. füzy 2012. március 16. 11:23
  „Ne Európát szidjátok, és ne az Európai Uniót! Ez olyan, mintha a búzát a szemétbe akarnátok önteni, pedig csak a pelyva a szemétbe való. El kell tudni választani egymástól. Majd ha ezt meg tudjuk tenni, majd ha Európa is ráébred a szomorú jövőt mutató jelenre, és lerázza a "rabigát", ahogy eleink tették 48-ban ( vagyis elzavarja a balliberális pénzmágnás - vagy azok által irányított ) vezetőit, és visszatérnek az Európát naggyá tevő gyökerekhez, akkor valóban jó lesz az Unió. Ezt a fölvilágosító folyamatot kezdtük el mi, magyarok, és egyre többen fognak csatlakozni hozzánk - remélhetőleg.”
 • 59. racionalitás? 2012. március 16. 11:05
  „de ha ők nem adnak pénzt éhendöglik a fityiszeskuruczosbagázs.....”
 • 58. Lackó50 2012. március 16. 10:41
  „56. xene@freemail.hu 2012.03.15. 23:25
  És azon elgondolkoztál már, hogy egy itt gyártott Mercédeszből eladás után mennyi pénz marad itt Magyarországon? (legfeljebb némi munkabér és az a kedvezményes adó, amit befizetnek) Vagy mennyit keres Németországban az anyavállalatnál egy szakmunkás és mennyit keres itt?? Pl. Jedlik Ányos, Bánki Donát neve nem mond semmit? Szerinted itt nincs meg az az értelmiségi réteg, aki ne érezne kihívást, ha azt mondanák neki, hogy dolgozzák ki vagy valamilyen hibrid autónak, vagy egy új energia forrással működő autónak a tervét? Lehet, hogy ha lehetőséget kapnának, akkor mi is sorba állhatnánk az autópiacon saját versenyképes autóval. Aki pedig "off-shoreozik" az egyszerűen hazaáruló. Innen lopja a pénzt (többek közül előled is), hogy NEKI több legyen.
  Ezeken is el lehet gondolkozni.
  A Mercédesz itt épít gyárat, mert itt olcsó és jól képzett munkaerővel tud dolgoztatni és nézd meg azt is, hány gyárat és üzemet zártak be az elmúlt 20 évben. ha kaptak volna ők is olyan támogatásokat és adó kedvezményeket, mint a külföldi beruházók, akkor itt virágzó gazdaság lehetne. De a külföldi tőkének ez nem volt érdeke, mert annak a hasznából mi magyarok részesültünk volna, viszont ha a saját cégüket hozzák ide, akkor a hasznot is kiviszik az országból. Abból Te nem veszel kenyeret..”
 • 57. klj-54 2012. március 16. 10:06
  „@49. Mignon
  Én pedig állítom, hogy valamelyik vallási rádióban hangzott el.
  Ők is mondhatnak butaságot:)
  Erre sajnos van példa, amikor is kvantumfizikai dolgokat akarnak az általunk észlelt világ dolgaira ráhúzni, pedig az egyik nem analóg a másikkal.”
 • 56. xene@freemail.hu 2012. március 15. 23:25
  „16. kontrapista 2012.03.15. 14:30
  Persze! És küldjünk el minden külföldi vállalkozást Magyarországról, ugye :)? A mocskos Mercedes is itt Kecskeméten hogy mer üzemet építeni...Viktor épít mellé egy magyar gyárat...ami termel majd valamit...és az csak magyar lesz, csak magyarok fognak benne dolgozni...:)
  Már csak az a kérdés, a sok magyar cég miért külföldön adózik és off-shoreozik :)? Hazafiak ugye?”
 • 55. PipiczGabor 2012. március 15. 22:33
  „Elmebaj!”
 • 54. Lehiggadt 2012. március 15. 21:58
  „Egy rendezőnek fejből illett volna elmondani egy rövid, de a napi politikától mentes beszédet!”
 • 53. Apátfalvi** 2012. március 15. 21:57
  „DM, a 34-es nyomorék írása hogyan maradhat bent? Mégis honnan vezérlitek ti ezt az oldalt, Timbuktuból? Ez a rohadék magyarellenes uszítást hajt végre itt, amire úgy tűnik, a szoci-proli-nyugger nagyokosokat és megmondókat nem zavarja, de legalább titeket zavarnia kellene!”
 • 52. Apátfalvi** 2012. március 15. 21:50
  „23.

  anyádat!

  Széchenyi egymaga többet tett Magyarországért, mint amennyit te, a proli-nyugger barátaid, vagy szoci pártod valaha is tehet! Széchenyi sajnos elmegyógyintézetben fejezte be életét, de a műve örökre megmarad! A te sírodra meg max. a kutya fog... tudod mit. Úgyhogy így pofázzál! (kérném berakni a kommentet, ha a tudatlan állatokat is engeditek szóhoz jutni!)”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afgánok a cérnaszállítmányban

Röszkén jelentkezett belépésre tegnap este egy szerb állampolgárságú férfi az általa vezetett szintén szerb honosságú tehergépjárművel.

Tovább olvasom