Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kerényi szerint csak találgatunk a jelöltről

Szeged - Még nem dőlt el, ki indul a szegedi hármas választókerületben Botka László ellen. Ketten vannak versenyben: Kalmár Ferenc és B. Nagy László.
Már véglegesnek látszik, hogy B. Nagy László indul Fidesz-jelöltként Szegeden, a hármas választókerületben Botka László ellen, és az eredmény függvényében ő lehet a polgármester kihívója az önkormányzati választásokon – írta tegnapi számában a Magyar Nemzet. Az érintettek szerint azonban még semmi nem dőlt el.

A lehetséges polgármesterjelöltekkel keddi számunkban mi is foglalkoztunk. B. Nagy László tegnap azt mondta, a választókerületi szervezettől kapott jelölést, de még nincs döntés arról, hogy ő vagy a választókerületi elnök, Kalmár Ferenc (KDNP) indul. B. Nagy nem tagja a Fidesznek, és nem adott határozott választ arra vonatkozóan, tervezi-e, hogy belép a pártba.

Kalmár Ferenc érdeklődésünkre a következőket mondta: a politikát mindig szolgálatnak tekintette, ahogy az elmúlt 16 év alatt, úgy ezentúl is a választókat és a tagságot fogja szolgálni. Semjén Zsolttal csütörtökön egyeztetett, a KDNP elnöke biztosította: meglesz a helye a magyar politikában.

Kerényi János, a Fidesz régióigazgatója találgatásnak minősítette, hogy a hármas választókerületben dőlne el a polgármesterjelölt személye. Azt mondta: egyelőre az országgyűlési választásokra készülnek. Arról pedig, hogy ki indul a hármasban, december 12-én az országos választmány dönt. A szervezet Kalmárt és B. Nagyot javasolta, előbbi 45, utóbbi 17 szavazatot kapott.

Névjegy

B. Nagy László 1958-ban született Szegeden. Felsőfokú végzettséget Debrecenben (agrártudományi egyetem) és Londonban (DMS, MBA) szerzett. A Szegedi Gabonakutató Intézetben mezőgazdasági kutatással és fejlesztéssel foglalkozott, később pénzügyi területen dolgozott. Jelenleg gazdasági tanácsadással foglalkozik. A politikai életben aktívan még nem vett részt.

Olvasóink írták

 • 6. KolompárRómeó 2009. november 07. 21:40
  „A körmömet is lerágom, már nem bírom, annyira izgat, hogy most akkor mi lesz!

  Azaz magasról...”
 • 5. csonakos 2009. november 07. 08:16
  „Egy választás soha nem lefutott! Legjobb példa erre a Fidesz veresége legutóbb! Azt azonban nem lehet Botkától elvitatni, építő polgármester és a város soha ennyit nem fejlődött mint az Ő ideje alatt. Hibázott-e valamiben? Biztos, hisz hiba nélküli ember nincs. 170000 ember kedvére meg nem lehet tenni. Különösen ebben a ketté osztott országban nem. Pedig Szeged érdeke nem azonos a párt érdekekkel! Mindig jön a bevált szöveg, nem csinált semmit. Hát, aki ilyeneket állít az nem járt mostanában Szegeden. Csak szét kell nézni erre vagy arra és lehet látni az épülést a fejlődést. Ha valami mukát is sikerülne idehozni a kétkezi munkásoknak, minden rendben is lenne. Talán ha a 43-as is kész lesz. Azt ne feledjük, Szeged egyetemi város ezért fehér köpenyes munka azért akad. Egy kis műszaki véna nagyon kellene a képzésben! Több kétkezi munkásnak is lenne utána lehetőség.”
 • 4. Mizujs 2009. november 06. 20:22
  „Hát azért az ciki, hogy egy 170 ezres nagyvárosban nincs egy valamire való jelölt Botka ellen. Vagy akkor.... lehet, hogy amit eddig csinált nem is olyan rossz?????”
 • 3. torjozs 2009. november 06. 11:14
  „tintasbarna! Rád szavazok, mert te őszinte vagy! B. Nagy nem volt az, ha belép a Fideszbe, akkor hazudott a jelölőállításon, mivel azt mondta, hogy megígérte az apjának, sohasem lesz párt tagja! Hazudott azértis, mert azt mondta, hogy előzőleg semmilyenközéleti, politikai szerepvállalása nem volt. Aki korábban megméretette magát egy önkormányzati választáson, akár listán is, az már közéleti, politikai szerepkört vállalt! Ködösítésben már méltó ellenfele Botkának! Ha a polgárok ők akarják, lelkük rajta!”
 • 2. tintasbarns 2009. november 06. 11:09
  „Nincs találgatás a valóság az , hogy indulok a polgármesteri székért. Egy bizonyos uraim, hőlgyeim ha megnyerem
  a választást én is elveszem az önök pénzét, mert már annyira megszerttem a munkanélküli pénz keresést.
  Kérem Uraim Hőlgyeim nem habozzanak szavazzanak rám mert én csak önöktöl veszemk el a kenyeret nem a szomszédtól.”
 • 1. horvathi 2009. november 06. 10:52
  „Újabb süketelés és mellébeszélés ebben a cikkben is! Dehogynem dőlt el már minden!

  Napnál is világosabb, hogy B. Nagyot fogják indítani a 3-as körzetben tavasszal Botka ellen. Aztán ha az országgyűlési választásokon jól szerepoel, akkor ősszel a polgármestri székért újra őt fogja indítani a Fidesz.

  Szegény Kalmár Feri szaladgálhat a Semjénhez támogatásért és segítségért, de valószínűleg a SEmjénnek is leosztották már a lapot. Viktor már elmondta neki, hogy így lesz oszt jó napot.

  Pedig B. Nagy - a 2002-es Szegedért Egyesület (Csapó Balázs) listás tagja - messze nem a legalkalmasabb személy arra, hogy Botkát kihívja, illetve legyőzze. Ehhez sokkal jelentősebb szakmai tekintélyre lenne szükség. Legalább olyannra, mint Oláh János, vagy Becsey Zsolt.

  http://www.valasztas.hu/verweb/maz/06/taz/051/j421141-ri92968.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekamerázzák Szegedet

24 térfigyelő kamerát szerelnek fel márciusig Szeged különböző pontjain. Jelenleg 8 működik a városban, hat a Kárász utcán, kettő a Szent István téren. Tovább olvasom