Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Keresi a vevőket a megye

Eladja a megyei önkormányzat egy csongrádi és három szegedi ingatlanát: pályázatot írnak ki, ám előtte a két város önkormányzatát is értesítik. Az eladásból befolyó pénzt csak fejlesztésre lehet fordítani.
Az ATI-tanpálya is eladó lesz. Fotó: Miskolczi Róbert
A nyári szünet előtti ülésükön döntötték el a képviselők, hogy a megyei önkormányzat fizetőképességének fönntartása érdekében hitelt kell fölvenni, és el kell adni néhány olyan ingatlant, amit amúgy sem tud hasznosítani a megye. A döntés után a tulajdonosi bizottság fölmérette a Limit Kft.-vel a kijelölt épületek, területek értékét. Kiderült az is, hogy a csongrádi halászházakat és a vásárhelyi Szőnyi utca 30. szám alatti épületet egyelőre nem lehet eladni, mert előbb meg kell várni a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának szakvéleményét. A műemlék épületekre elővásárlási jog illeti meg első körben az államot, második körben pedig a helyi önkormányzatot.

Viszont kiírják a pályázatot a csongrádi Fő utcai idegenforgalmi iroda épületére, a szegedi Tábor utcai autómosóra, a sándorfalvi út melletti ATI-tanpályára, valamint a Tábor utca 6/B alatti orvosi rendelőre. A bizottság eldöntötte azt is, hogy a kiírás előtt értesítik az érintett önkormányzatokat, s azonos feltételek mellett azt az ajánlattevőt választják, aki megőrizné az eredeti funkciót. Emellett a bizottság javasolta, hogy a Tisza Lajos körúton található, pincével is rendelkező raktárhelyiséget, illetve a szentesi Koszta József Múzeum hamarosan megüresedő épületét is jelölje ki a közgyűlés értékesítésre. Szintén javaslat, hogy tekintse át a megye a tulajdonában lévő földterületek helyzetét, jövőjét.

– A bizottság kikötötte: az eladásokból származó bevételt csak fejlesztésre lehet fordítani, az nem fordulhat elő, hogy felélje a vagyonát a megye – mondta Molnár József, a bizottság elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízválasztó tiszai halfesztivál

A Tisza mindkét oldalán rotyogott a bográcsokban a halászlé a hét végén kilencedik alkalommal… Tovább olvasom