Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Keresik a gyilkossággal gyanúsított börtönőrt

Tegnap sem akadtak nyomára annak a férfinak, aki feltehetően még hétfőn késő este ölte meg barátnőjét. Hat évvel ezelőtt ismerkedtek meg. Úgy tudjuk, a végzetes estén a börtönőrként dolgozó férfi vacsorával várta a kapcsolatból kilépni szándékozó volt röntgenasszisztenst.
Továbbra sem találják azt a 27 éves szegedi férfit, aki – ahogy tegnapi számunkban megírtuk – leszúrta 23 éves barátnőjét annak Vág utcai lakásában. Mostanra szinte biztos: a gyilkosság nem kedden délután történt.

Több különböző forrás is megerősítette, hogy a Szegedi Fegyház és Börtönben körletfelügyelőként dolgozó Farkas Roland Péter tettét még valamikor a hétfői nap folyamán követhette el. A férfi a népszerű kapcsolatépítő portálra, az iwiwre utoljára ezen a napon, nem sokkal délután háromnegyed kettő előtt jelentkezett be, a későbbi áldozat, Kószó Katalin pedig este negyed kilenckor.

Úgy tudjuk, a férfi vacsorát főzött barátnőjének, a kora estét pedig beszélgetéssel töltötték. Hogy ezután mi történhetett, amitől Farkas Roland kést ragadott és megölte szerelmét – nem lehet tudni.
Annyi bizonyos, hogy hat évvel ezelőtt ismerték meg egymást, tavaly költöztek össze, de Roland egy hónapja visszatért édesanyja és nevelőapja lakásába, mivel a lány a szakításon gondolkodott.

– Kata kedden reggel már nem jött dolgozni – mondta az I. számú rendelőintézet röntgenosztályának vezetőasszisztense. A lány itt asszisztensként dolgozott. Munkahelyén nem keresték, mert hétfőn úgy köszönt el, hogy fáj a feje, és úgy érzi, láza van. Kollégái azt gondolták, hogy orvoshoz ment. Az SZTK röntgenosztályán elmondták, a fiú hétfőn még bement a lányhoz, akinek új lakáskulcsot adott át, miután a Vág utcai lakás ajtajának zárját lecserélte annak nehézkes nyílása miatt. Itt is tudni vélték, hogy a férfi többször megverte barátnőjét, más forrásból viszont azt hallottuk, Farkas csak egyszer, mégpedig előző szombaton emelt kezet Katalinra.

Mint azt megírtuk, a férfi sem vette fel a munkát kedden. A börtön munkatársai ezért már kora reggel kopogtattak szülei lakásának ajtaján, majd miután nem találták, és sem ő, sem a lány nem volt mobilon elérhető, a Vág utcai lakáshoz mentek a fiú édesanyjával. Mivel a csengetésre, kopogtatásra senki nem nyitott ajtót, dolgavégezetlenül kellett távozniuk, mivel nem volt joguk a zár kinyitásához.

Információink szerint ezután a lány testvérénél érdeklődtek a fiatalokról, de ő sem tudta, mi lehet velük. Katalin öccse, édesanyja és egyik ismerősük ezután érkezett kedden kora délután a Vág utcai lakáshoz, de miután az új zár miatt kulccsal nem tudtak bejutni, betörték az ajtót. Úgy tudjuk, Katalin holttestére öccse talált rá, aki nem engedte meg édesanyjának, hogy ő is megnézze gyermekét.

A lány édesanyja érthető módon még nem tudta feldolgozni a tragédiát, ezért nem akart beszélni a két fiatal kapcsolatáról.

Az azonban kiderült, hogy Kószó Katalin és Farkas Roland szülei ugyanabban az utcában laknak a makkosházi városrészben. A fiatalok is itt ismerkedtek meg és szerettek egymásba. A lány azonban nem akarta a viszonyt tovább folytatni, amit a fiú – a dolgok jelenlegi állása szerint – nem tudott elfogadni.

Csak országon belül keresik

M. Toronykőy Márta arról számolt be lapunknak, hogy a férfi ellen jelenleg nincs érvényben nemzetközi elfogatóparancs. – Az eljárás pillanatnyi állása alapján nem merült föl arra vonatkozó információ, hogy a gyilkosság elkövetéssel gyanúsítható személy külföldön tartózkodik – mondta a rendőrségi szóvivő. Az elfogatóparancs azonban továbbra is érvényben van a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfival szemben, akinek útlevelét információink szerint megtalálták a rendőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor Józsefre emlékeznek

Gregor József 67. születésnapján, ma 17 órakor avatják fel a Belvárosi temetőben a tavaly októberben… Tovább olvasom