Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Keresik az egyedi megoldásokat

Szeged - Nem voltak híján a kreativitásnak az idén érettségiző szegedi gimnazisták. A város kirakataiban közszemlére tett tablók többségét ötletesnek találtuk.
A közelgő ballagás és az érettségi csalhatatlan előjele a végzős középiskolások tablóinak megjelenése Szegeden. A Centrum Áruház kirakata szinte megtelt: a Fodor-, a Krúdy- és a Gábor Dénes szakközépiskola egy-egy osztályának tablóját állították ki. Utóbbiak le sem tagadhatnák számítógép iránti lelkesedésüket: tablójukat a Windows operációs rendszerbe ültették, a logót egy pingvin tartja a kezében.

Tux – így nevezték el a figurát – a Windows egyik vetélytársának, a Linuxnak a kabalája, az interneten komoly viták folynak a két rendszer előnyeiről és hátrányairól.

Egyszerűbb kivitelezésű tablókat a tavalyinál kevesebbet találtunk – például az Eötvös-gimnázium speciális angol tagozatú osztályának lila hátterű osztályképe a nagyáruház passzázssorán –, a legtöbb osztály egy divatos háttérrel dobta fel a hangulatot. A Kőrösy József szakközépiskola 12. B-sei egy nyári tájképen, a Táltos gimnázium végzősei búzamezőbe ereszkedve állítottak emléket elmúlt éveiknek. Kifejezetten ötletesnek tartottuk a Tömörkény István Gimnázium 12. C osztályának tablóját: a háttérben kották, melyekre egy pillangó telepedett le – a diákok környezetvédelem–ének szakon végeztek.

Az egyik legötletesebb tablót a Tömörkény István gimnázium 12. A-sai találták ki. Fotó: Miskolczi Róbert
Az egyik legötletesebb tablót a Tömörkény István gimnázium 12. A-sai találták ki.
Fotó: Miskolczi Róbert

Az eddig közszemlére tett tablók közül az első díjat a Tömörkény-gimnázium 12. A osztályának adtuk, a diákok fotója a Kárász utcai Raiffeisen bankban látható. A festett háttéren Sherlock Holmes koccint barna sörrel a kezében egy világos árpalét szorongató német menyecskével. A végzősök – mondani sem kell – angol–német osztályban tanulnak a gimnáziumban.

– Nem akartuk a hagyományos angol–német zászlós megoldást alkalmazni, az egyik lánynak jutott eszébe az ötlet, amit az osztály elfogadott. A képet Pártos Eszter iparművész festette, másfél hónap alatt készült el, és ismerős révén került a bankfiók kirakatába – mesélte Tóthné Jura Joanna osztályfőnök. Az osztálytabló összesen 45 ezer forintba került.

Osztályfotóverseny

Internetes oldalunk a megye legötletesebb ballagóosztály-fotóját keresi. A képeket április 30-áig lehet feltölteni lapunk internetes oldalára, a beérkezett fotókra pedig május 14-éig lehet szavazni. A legtöbb szavazatot kapott osztállyal riportot készítünk.

Olvasóink írták

 • 6. Balazs18 2009. április 29. 20:05
  „Tényleg hol lehet szavazni és feltölteni??”
 • 5. nagyger 2009. április 19. 17:48
  „Hol lehet feltölteni a tablókat????????????”
 • 4. Gazficko 2009. április 18. 16:13
  „Hol lehet majd szavazni a feltöltött tablókról?”
 • 3. Zsoltee0716 2009. április 17. 21:28
  „Plázában a azt hiszem a Tom Taylor üzletnél az erdészeknek nagyon ott van a tablójuk!!”
 • 2. Gazficko 2009. április 17. 16:34
  „néhány közép suliról volt szó. És a többivel mi van?”
 • 1. tthlaszlo 2009. április 17. 16:04
  „Jelölésre váró tablót hol lehet feltölteni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évszázad a volán mögött

Szeged - Majdnem 20 kocsi kopott ki alóla, és több mint 2 millió kilométert hajtott az elmúlt 5 évtizedben Magyari Feri bácsi, Szeged legrégebbi, ma is aktív taxisa. Tovább olvasom