Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Kerülj közelebb! – szegedi siker

Szeged - Malya Lilla, az MTV Szegedi Stúdiójának szerkesztője második helyezést ért el a Médiaunió Alapítvány és a Kerülj közelebb! kampány szervezői által kiírt pályázaton. Riportjában kerekes székes rögbiseket mutat be.
Nem szabad homokba dugni a fejünket, hírt kell adni azokról a fantasztikus teljesítményekről, amelyeket a fogyatékkal élő emberek érnek el. A társadalom ugyanolyan teljes értékű tagjai, mint bárki más, nem lehet kirekeszteni őket azért, mert éppen tolószékben ülnek, vagy nem látnak – fogalmazott Malya Lilla. Az MTV Szegedi Stúdiójának szerkesztője második helyezést ért el a Médiaunió Alapítvány és a Kerülj közelebb! kampány szervezői által kiírt pályázaton. Quad rugby című riportjában kerekes székes rögbiseket mutat be. Az anyagon Pálinkás István operatőrrel és Csepregi János vágóval dolgozott együtt.

Lilla (jobbról) kerekes székes rögbiseket mutatott be riportjában. Fotó: DM/DV
Lilla (jobbról) kerekes székes rögbiseket mutatott be riportjában.
Fotó: DM/DV

– A forgatás első néhány percében megszeppenve figyeltük a kerekes székes sportolókat. Elképesztő küzdeni akarás látszott az arcukon. Csodálatra méltó az akaraterejük, felnézek rájuk – fogalmazott Lilla.

A szeptemberben indult kampány célja az volt, hogy segítse a fogyatékkal élő emberek társadalmi integrációját, oly módon, hogy felhívja az ép emberek figyelmét fogyatékos társaikra. A kétszáznál is több pályázat már önmagában is jelzi, hogy a fogyatékos emberek integrációja és a Kerülj közelebb! gondolat az elmúlt fél évben hangsúlyos téma volt a médiában – olvasható a szervezők közleményében. A Kerülj közelebb! tévészpotok, rádióreklámok, online hirdetések, utcai plakátok, a www.keruljkozelebb.hu oldal, a közösségi oldalak és a témával foglalkozó szerkesztőségi anyagok a 15 évnél idősebb magyar lakosság 94,3 százalékát elérték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geretovszkyné Varjú Katalin: az ELI hihetetlen kihívás

- Mindenki, aki optikai elemeket, lézeralkatrészeket fejleszt, érdekelt lehet a szegedi lézerközpont építésében, működtetésében - mondja dr. Geretovszkyné Varjú Katalin lézerfizikus. Tovább olvasom