Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Késésben a Bálint Sándor-ház

Szeged - Újabb késéssel, de a tervezettnél több pénzből, várhatóan az idén elkészülhet az alsóvárosi Bálint Sándor-emlékház. A város már megvette a Nyíl utcai műemlék ingatlant.
Négy éve, amikor a szegedi városvezetés nem jutott dűlőre a Pálfy utca 72. szám alatti Bálint Sándor-szülőház tulajdonosaival, lemondott a saroképület megvásárlásáról. A házat lebontották, az önkormányzat másik alsóvárosi épületet keresett helyette.

A közgyűlés – megírtuk – a tervekhez képest egyéves késéssel, tavaly szavazott az emlékház új helyéről. Döntés született, hogy negyvenmillió forintot költenek a közösségi ház és kiállítóhely létesítésére, amelyet idén tavasszal megnyitnak. Eldőlt, a város a Nyíl utca 43. szám alatti, 1880-ban épült napsugaras házat és a hozzá tartozó telket veszi meg.

A helyzet azóta látszólag változatlan. Virág András alsóvárosi képviselő, a közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, az épületet megvette a város 25 millió forintért. Idén a költségvetésben a ház helyreállítására 30 millió forintot szavazott meg a közgyűlés. Solymos László alpolgármestertől megtudtuk, ennyiből befejezhető a ház átalakítása. A műemlék épület tervezése és engedélyeztetése folyamatban van. Az elképzelések szerint késéssel ugyan, de még idén átadják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Budapesten csábított vendégeket

Szeged - Szeged a tizenegyedik leglátogatottabb magyarországi város – idén először a Nemzetközi Utazási Kiállítás és Vásár nyitása előtti napon, tegnap harangozta be a fővárosban az új idegenforgalmi szezon programjait. Tovább olvasom