Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Később dől el, ki lesz az elnökjelölt

Nem indít országgyűlési képviselőket a megyei önkormányzati választáson a Fidesz. Így nem szerepel a jelöltek között Nógrádi Zoltán, Vincze László, Nagy Sándor. A kistelepülési lista vezetője, Bodó Imre azt mondja, közvetlenül a választás után döntik el, kit jelölnek az elnöki posztra.
Miután Sólyom László köztársasági elnök bejelentette, hogy október elsején tartják meg az önkormányzati választásokat, a Fidesz megyei elnöke, Lázár János eljuttatta lapunkhoz a megyei önkormányzati választásokra összeállított két listát. Ezen a párttagok mellett a szövetséges szervezetek politikusai is szerepelnek. A városi lista sorrendje: Pap Gabriella, Halmai László, Martonosi György, Kovács Kálmán, Szabó Sándor, Kovács János, Gyovai Gáspár, Erdélyi Tünde, Halmai István, Héjja István, Endes Zsigmond, Kálmán János, Szebeni István, Orosné Spák Hedvig és Sípos Antal. A kistelepülési lista huszonöt helyéből a tizenkettedik még betöltetlen, erről később születik döntés. Ezt a listát Bodó Imre vezeti, majd Ádók János, Csányi László, Sándor Attila, Bába Miklós, Csőke Attila, Gonda János, Bánfi Tamás, Zakar Péter, Ozgyin Mihály, Baláspiri Csaba, Magyar Anna, Antal István, Hegedűs Tibor, Veress Csaba, Tóth Péter, Újvári László, Kakas Béla, Hevesi Tamás, Romsicsné Kovács Ilona, Tóth András, Doktor Tibor, Kelemen József, Antal Sarolta a sorrend.

Szembetűnő, hogy a jelenlegi közgyűlés konzervatív képviselői közül mindössze hatan szerepelnek itt újból: Bodó, Ádók, Gonda, Baláspiri, Martonosi és Kovács Kálmán. A legutóbbi választásokon a Fidesz–MDF–MKDSZ–KPE közös városi listájáról öten, a kistelepülésiről tízen jutottak be a közgyűlésbe. Ennél jobb eredményt kell elérni ahhoz, hogy a jelenlegi frakcióvezető, Baláspiri Csaba is bejusson a testületbe. Szintén feltűnő, hogy Nógrádi Zoltán mórahalmi és Nagy Sándor kisteleki polgármester nincs a jelöltek között, igaz, Csányi László mórahalmi alpolgármester és Sándor Attila, Nagy Sándor kampányfőnöke előkelő helyen szerepel. Nógrádi lapunknak elmondta: abban állapodtak meg, hogy az országgyűlési képviselők nem indulnak ezen a választáson – ezért hiányzik a csapatból a csongrádi Vincze László is.

Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere lapunk kérdésére azt mondta, akkor döntenek arról, kit javasolnak az elnöki tisztségre, ha már lezajlott a választás, és kiderül, kik jutottak be a közgyűlésbe. Szerinte a megye szerepe fölértékelődik, hiszen a következő ciklusban kell fölkészülni a régiók megalakítására. A felvetésre, elvállalná-e az elnöki feladatot, azt mondta, nem zárkózna el, de a legfontosabb számára a tiszaszigeti választás: ott polgármesterjelöltként ismét indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei tiszti főorvos csontját törte az üldözésben

Kalandosan ért véget a szegedi Kovács Ferenc spanyolországi nyaralása. A megyei tiszti főorvos… Tovább olvasom