Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Késsel fenyegetett a szegedi bankrabló - elfogták

Szeged - A megalapozott gyanú szerint egy 23 éves nő rabolta ki május 29-én a reggeli órákban az egyik szegedi belvárosi pénzintézetet. A feltételezett elkövetőt a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.
A gyanúsított az arcát eltakarva ment be az egyik belvárosi pénzintézetbe május 29-én a reggeli órákban, majd egy késsel fenyegetőzve 200 ezer forintot követelt a pénztárostól. Amikor a pénz egy részét megkapta, sarkon fordult, és elmenekült.

A rendőrség a bejelentést után ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel a város kivezető útjain, de a forró nyomon végzett üldözés nem vezetett eredményre.

Június 11-én a déli órákban bejelentés érkezett a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére. A Kálvária téri játszótéren egy nő megtámadott egy másik nőt, hirtelen mozdulattal hátulról a hajánál fogva a földre rántotta, a földön rugdosta, majd elvitte a sértett leesett arany nyakláncát.

A rendőrségnek sikerült azonosítani a támadás 23 éves elkövetőjét, aki ellen a Szegedi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki.

Időközben a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője a megszaporodott erőszakos bűncselekmények miatt fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el, melynek eredményeként olyan információk kerültek a rendőrség birtokába, hogy a körözött nő Magyarcsanádon tartózkodik. Az információ igaznak bizonyult: a Makói Rendőrkapitányság munkatársai el is fogták a gyanúsítottat, akit Szegedre előállítottak - áll a rendőrség közleményében.

A támadás, ahogy a biztonsági kamera látta


A nő a kihallgatás során – az elé tárt bizonyítékok hatására – mindkét bűncselekmény kapcsán részletes beismerő vallomást tett. Tettét vagyoni haszonszerzés motiválta - fogalmaz a rendőrség.

A Szegedi Rendőrkapitányság a többszörösen büntetett előéletű nőt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Az éjszaka folyamán egy másik többszörösen büntetett előéletű betörőt is őrizetbe vett a rendőrség, akit lakossági bejelentés alapján szunyókálás közben, a tetthelyen fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei.

Három gyanús alak

A bejelentő három gyanúsan mozgó alakra lett figyelmes. Amikor látta, hogy a kerékpárral érkező három személy bemegy a házba, azonnal hívta a 107-es segélyhívószámot. A házba már csak egyikőjük ment be, ketten a rendőrök megérkezése előtt elmentek.

A rendőrök átvizsgálták az egyébként lakatlan ingatlant, melynek során észlelték, hogy a bejárati ajtó üvege be van törve. A járőrök végül a lakás egyik szobájában találták meg a betörőt egy szőnyegen fekve.

Mint kiderült, az egyébként ötvenedik születésnapját ünneplő férfi az este folyamán alaposan felöntött a garatra, majd miután magához vett a házban egy karórát, egy napszemüveget és egy kisebb szobrot, úgy döntött, hogy szunyókál egy kicsit.

A rendőrök előállították a peches betörőt, aki kihallgatása során részben beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Szegedi Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette, így a születésnap „másnapját" már rendőrségi fogdán tölti.


Olvasóink írták

 • 9. rozator 2009. június 18. 14:13
  „Ez bankrablás? A kisablakon kitoltá a pénzt! A 23-éves NŐT!!! meg most elfogták! Gratula!!”
 • 8. lacipapa68 2009. június 17. 23:03
  „Hiába no!Ez a fene nagy egyenjogúság...Különben aki Magyarcsanádon bűnözéssel foglalkozik,az nem magyar,nem szerb,nem román,hanem a maradék.A salak.”
 • 7. 620829 2009. június 17. 21:55
  „ja és persze már az elfogás másnapján végrehajtani...jog csak az embereknek jár........”
 • 6. 620829 2009. június 17. 21:53
  „megadnám a lehetőséget, választhat golyó vagy kötél....hasonlómódszerrel üríteném ki a börtönöket is......egy szutyok rab évi 3 millában van....de gazdagok vagyunk!”
 • 5. dodó 2009. június 17. 21:04
  „Csak a szokásos!
  Próbálnak beilleszkedni?!”
 • 4. flexsnake 2009. június 17. 19:11
  „A bankban hol volt az őr és miért nem lőtte le? A kés szúrófegyver ami akár halálos sérülést is okozhat. Le kell lőni. Akár menekülés közben is. Az első 10eset után már megritkulnának az elkövetések. Nem kell szarozni, egyik tolvaj sem érdemel mást.”
 • 3. Yucca 2009. június 17. 18:47
  „Szobrot is akart lopni, -- műértő pasi lehet.”
 • 2. CID 2009. június 17. 18:16
  „Azért tegyük hozzá a cigány jelzőt. De miért kell ...... a Gárdát ? Így is elég szerencsétlenek.”
 • 1. Logaritmus 2009. június 17. 17:59
  „Ezt a bűnözőt sem a gárda fogta el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inkubátor induló tudásipari cégeknek

Szeged - Tudásra építő, kutatás-fejlesztéssel, innovációval foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak… Tovább olvasom