Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Késsel támadt az idős férfira - 7 évet kapott

Szeged - Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy uszódi férfit, aki tavaly tavasszal késsel támadt rá 72 éves áldozatára annak otthonában, hogy megszerezze az idős ember pénzét.
A 20 éves, hat osztályt végzett, alkalmi munkákból élő vádlott és 32 esztendős társa ismerték a későbbi sértettet - többször is munkát vállaltak nála -, s tudták róla, hogy készpénzt tart lakásán. A két férfi 2009 áprilisában határozta el, hogy - akár erőszakkal vagy fenyegetéssel - pénzt szerez az idős embertől.

Április 21-én az elsőrendű vádlott megivott hat deciliter bort, bevett néhány szorongásoldó tablettát, magához vett egy konyhakést, majd társával elbiciklizett az idős férfi lakásához. A másodrendű vádlott kint maradt az utcán figyelni, a fiatalabb férfi pedig bement az udvarra és bekopogott a sértetthez.

Az ajtót nyitó idős embertől a vádlott pénzt, majd bort követelt - arra hivatkozva, hogy születésnapja van -, majd a kérést elutasító férfit a nyakánál két kézzel megragadva betolta a konyhába. A vádlott ráült a földre eső férfi combjaira, s miközben egyik kezével a nyakát szorította, a késével többször is megszúrta áldozatát, s a nyakán is sebet ejtett. Az idős férfi védekezni próbált, eközben sikerült eltörnie a kés pengéjét.

A dulakodás zajára a másik vádlott is bement a házba. A sértett ugyan nem látta őt, de a lépteit hallva felmérte, hogy két emberrel szemben már nem tud védekezi, ezért azt mondta az elsőrendű vádlottnak, hogy ad neki 100 ezer forintot, később még egyszer ugyanennyit, és nem szól senkinek arról, hogy ott jártak.

A másodrendű vádlott nyomban elfutott a helyszínről, s röviddel később társa is követte úgy, hogy semmit nem vittek el a sértett házából. A vádlottak a bűncselekmény során használt ruhájukat eldobták, majd Budapestre mentek.

A támadás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, csak a véletlenen múlott, hogy nem sérült meg súlyosabban. A férfi a vádlottak távozása után telefonon értesítette a rendőrséget, s rövid időn belül kórházba került.

A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek az elsőrendű vádlottat, s ezért jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta, az elkövető társa bűnsegédként két évet kapott.

Olvasóink írták

 • 7. -flexsnake- 2010. november 04. 19:14
  „látod, ezért nem szabad cigánnyal dolgoztatni....”
 • 6. saturnus 2010. november 04. 14:57
  „"öt év" nem KÖTÉL”
 • 5. krojo 2010. november 04. 11:23
  „hodja = hordja, sorry!

  3. dehogy is vót rokony, há hogy gondúsz illyett?”
 • 4. krojo 2010. november 04. 11:21
  „Amúgy az ilyenekre szoknyát húznék ..<moderálva>”
 • 3. KolompárRómeó 2010. november 04. 11:21
  „Duplázzák a cikkeket?

  "20 éves, hat osztályt végzett": 4 első, 2 második. Tésó-é vót?”
 • 2. krojo 2010. november 04. 11:18
  „"A vádlott ráült a földre eső férfi combjaira, s miközben egyik kezével a nyakát szorította, a késével többször is megszúrta áldozatát, s a nyakán is sebet ejtett. Az idős férfi védekezni próbált, eközben sikerült eltörnie a kés pengéjét."

  Reméljük az ö nyakára is igy ülnek majd naponta többször a börtönben! Ott nem rajoskodik majd, mert akik idösek és gyerekek ellen eröszakosan lépnek fel, azok valahogy benn pontosan azt a pozitúrát kapják, amit ök kinn annyira szerettek! Hogy rohadjanak meg!”
 • 1. dodó 2010. november 04. 11:15
  „1. Értsd meg !
  2. Fogadd el !
  3. Tiszteld a kultúrájukat !
  - Ha ezeket elérted, már közel állsz hozzá, hogy szeresd is őket! Így nem kell megvárnod, amíg kötelezővé teszik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár szerint kell a szoborbizottság

Újra hívja életre a kormány a Nemzeti Emlékcsarnok Bizottságot, amelyet még Klebelsberg Kunó kultuszminiszter alapított 1930-ban. Tovább olvasom