Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Késve fizetett a megye - Kozma: Magyar Anna mondjon le!

Szeged - Késve kapták meg a megyei önkormányzat intézményeinek dolgozói a fizetésüket, de hazugság, hogy erről a kormány tehet – közölte szerdán Kozma József, a megyei közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciójának vezetője.
A szocialista politikus azt mondta, Magyar Anna elnök december 21-i keltezéssel levelet írt a dolgozóknak, amit az érintettek aláírás ellenében kaptak meg. Ebben az áll, hogy a kormány nem utalja át időben a pénzt, így a fizetést csak január 6-án tudja odaadni a megye. Eközben, mint Kozma József mondja, a kincstár december 21-én és 22-én is utalt, a pénznek legkésőbb december 23-án meg kellett érkeznie a megye számlájára. A megye megtehette volna, hogy időben, akár már a két ünnep között is fizet – máskor január 3-án kapják meg a pénzüket a dolgozók –, de nem tette. Kozma gonoszul kitervelt politikai akciónak minősítette a történteket, és felszólította Magyar Annát, hogy mondjon le.

Kozma József sajtótájékoztatójára reagálva a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata az alábbi közleményt jutatta el szerkesztőségünkhöz:

"A Csongrád Megyei Közgyűlés az előzetes pénzügyminisztériumi tájékoztató alapján 2009. december 17-i ülésén ellenszavazat nélkül elfogadta, hogy 2010. január 6-án kerüljenek a bérek kifizetésre. A közgyűlési döntés kötelezi az elnököt annak végrehajtására.

A szocialista kormány 2009. december 19-én hozott rendelete (292/2009. (XII. 19.)) alapján Magyar Anna Csongrád megyei elnök tájékoztató levélben felkészítette a kollégákat a késedelmes fizetésutalásra, tudva azt, hogy az ünnepek idején a szokásosnál mindenütt több a családi kiadás.

Kozma József, mint szocialista országgyűlési képviselő elég szánalmas módon próbálja elterelni a figyelmet a kormányzat az embereket ellehetetlenítő pénzügypolitikájáról. Éppen ezért Magyar Anna elnök szerint Kozma Józsefnek kellene lemondania országgyűlési képviselői mandátumáról, miután ismét bebizonyosodott, hogy nem tudja képviselni azoknak a Csongrád megyei lakosoknak az érdekeit, akik őt megválasztották."

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. toxi-2 2010. január 17. 16:02
  „És indulhat a diktatúra :)))”
 • 49. Damokles 2010. január 17. 13:10
  „Nemsokára itt a tavasz és remélhetőleg vége lesz az MSZP ámokfutásnak!”
 • 48. KG1947 2010. január 17. 11:41
  „Vihar a biliben. Más helyen is volt januárban 1-2 nap csúszás a kifizetésekben (bejelentés nélkül!).
  Elég nyilvánvaló, hogy Szeged politikailag leképezi Pestet. Ott a kormányzati érdemeket Orbán Viktor becsmérlésének mértéke szerint osztják. Itt úgy látszik Magyar Anna ez erős ember, akit érdemes támadni. Ott már elég sok homok csúszott a fogaskerékbe (pl. Zuschlag). Itt ez még várat magára.”
 • 47. Figyelő 2010. január 17. 09:55
  „Kozma!
  Lassan lejár az idő, lehet csomagolni és elhúzni!”
 • 46. meska 2010. január 17. 09:18
  „Imádom, ahogy egymásra mutogatna, hogy ki mit tartott vissza. /Persze , a sztori végin mindig Mi nem kapjuk meg, amit ŐK visszatartanak/”
 • 45. Power 2010. január 16. 22:44
  „Kozma várta a 13. havi bérét, de sajnos elfelejtette elolvasni a rendeleteket...:)
  és lássuk be jól esett neki az ellenzékbe belerúgni!”
 • 44. tintasbarns 2010. január 16. 19:49
  „Kozma József jobban jár ha befogja a mocskos komcsi pofáját mert egy semmire kellő féreg.”
 • 43. toxi-2 2010. január 16. 19:17
  „Laló, tudsz olvasni? Ismered a betűket??? Mert ha igen, akkor nem írnál ilyen hülyeségeket!!”
 • 42. Laló 2010. január 16. 18:35
  „Ne gondolja senki, hogy itt tényleges problémáról van szó! Szerintem, aki egy kicsit is követi az eseményeket tudja, hogy ez az egész csak egy felfújt ügy. Kozma nem talált más fogást Magyar Annán, ezért csinált ebből egy esetet és fújt belőle nagy léggömböt. A lufi eldurran egyszer, csak nehogy véletlenül neki többet ártson a kiáramló levegő! A közgyűlési határozatot ő is megszavazta, tehát, ha felelősségről van szó, ő is ugyanannyira az!!!! Jobb lett volna, ha csendben marad!!!!”
 • 41. kolowrat 2010. január 15. 10:36
  „Biztos megérkezett, hiszen az államkincstár utalt, de ezt még december 17-én nem tudhatták, ezért szavazott Kozma ellenszavazat nélkül! Azonban mégis előbb megérkezett a pénz csak a Fideszes megyei végrehajtás szándékosan nem utalta ki a pénz, hogy a kormányra lehessen fogni és így Kozmára!

  Magyar Annának már a Jegyzőt történt ütlegelése után le kellett volna mondania! Mindenki emlékszik erre az esetre ugye? ....ami arrogancia történt már Heves megyében is erre is emlékezzünk!.....nekik mindent szabad mert ők a Haza? - amennyiben valaki kennyérrel dob vissza azt meg már sérelmezik? Hogy van ez Fideszes barátaim!”
 • 40. bozozoli 2010. január 14. 16:00
  „Bunyós Panni hazudott. Ugyanis a kincstárt tényleg utalt az önkormányzatoknak 21-én, és 22-én is.
  Első alkalommal a decemberi normatívát, második alaklommal pedig a 2010, évi előleget. Nem a kormányt kell érte hibáztatni, ha esetleg a decemberi normatívát nem kapta, az azért lehetett, mert jogtalaul felvett normatívát kellett visszafizetni, vagy normatíva lemondás miatt is történhetett a dolog.
  DE EZ NEM A KORMÁNY HIBÁJA!!!!
  Ha akarta volna, akkor 23-án elindíthatta volna a fizetést, mint ahogy más normális önkormányzatok is tették. Hamarabb nem tudta volna, mert a bankok csak 23-án kapták meg a bérátutaláshoz szükséges állományokat.
  Illetve 27-én is működött a banki Giro rendszer!!!!
  De ennél kézenfekvőbb volt egy kis politikai vihart kavarni, mintsem a béreket kifizetni.
  Az általa küldött levél stílusát tekintve is minősíti az elnökasszonyt. Egyetlen mondatban leírta hogy nem lesz fizetés, a többiben pedig csak a kormányt szidta.

  Én személy szerint egyetértek Kozma képviselő úrral: MAGYAR ANNA (Bunyós Panni) mondjon le!!!!
  Nem elég hogy sok család ünnepét tette tönkre de még aljas módon hazudott is!!”
 • 39. ClarkGriswald 2010. január 14. 13:36
  „"ő is ott ült a közgyűlésben és nem ellenezte a szavazatával a kifizetés időpontját!!!!
  mekkora .... ez a kozma!!!"

  Épp most ellenzi.”
 • 38. toxi-2 2010. január 14. 12:23
  „valakiiii!
  Értsd már meg, hogy ki, hogyan és miért döntött a későbbi fizetésről. Ki az, aki gerinctelen, önhatalmú, mellesleg pancser, és mindent megtenne, hogy aláássa a kormány tekintélyét. Ráadásul úgy, hogy átgázol a kisemberek minden érdekén. Kozmának ehhez semmi köze, őt a kutya sem védi, nem is erről szól a dolog.”
 • 37. hazaffy 2010. január 14. 12:00
  „"ő is ott ült a közgyűlésben és nem ellenezte a szavazatával a kifizetés időpontját!!!!
  mekkora .... ez a kozma!!!"
  Azt aligha, mert a határozati javaslatban egy szó sincs a később fizetésről.”
 • 36. sved 2010. január 14. 07:46
  „Szegeny Kozmat ne bantsuk.. 2006-ban a kenyelmes es jol fizetö szegedi alpolgarmestersegböl atment a megyere,remelve hogy majd megyei elnök lesz, ehelyett lett belöle egy sz@ros frakciovezetö (negyedannyi penzert). De legalabb maradt orszaggyulesi kepviselö. 2010-ben viszont az orszaggyules helyett a Csillagba fog kerulni.
  Ugyhogy van szegenynek eleg baja....”
 • 35. valakiiii 2010. január 14. 01:23
  „toxi-2!!!
  miért is van igaza??? ő is ott ült a közgyűlésben és nem ellenezte a szavazatával a kifizetés időpontját!!!!
  mekkora .... ez a kozma!!!
  ....”
 • 34. toxi-2 2010. január 13. 21:31
  „Amúgy Kozmát nem nagyon szeretem, de most az egyszer ABSZOLUT IGAZA VAN!!!!”
 • 33. toxi-2 2010. január 13. 21:24
  „Bennem csak néhány gondolat ébredt:

  1. a megyei képviselők hanyadikán kapták a fizetésüket?
  2. a tanárokkal azért íratták alá a levél átvételét, hogy kettőt rúgjanak beléjük?
  3. ilyen mocskor bandát világ nem látott, mint akik erről döntöttek, ugyanis ha tényleg úgy lett volna (mint ahogy nem, mert hazudnak - mármint annáék), hát nem találtak magukban annyi emberséget, hogy esetleg megelőlegezzék a pénzt a dolgozóknak? Biztos, hogy kampányilag is jobban jöttek volna ki, mert abból is csinálhattak volna politikát. Csak az a baj, hogy annyi inteligenciájuk nincs, hogy felérjék ésszel, hogy létezik pozitív kampány is.
  4. a következő mocsokság pedig (ezt hallottam, de hamarosan kiderül), hogy minden megyei fentartású iskolából visszavontak annyi pénzt, hogy nem maradt semmire - SZÓ SZERINT!!! - és nagyon komoly gondok lesznek még a fűtéssel és világítással is.

  Hát nagyon remélem, hogy nemsokára az adott döntések hozói is csatlakoznak a már gondolkodóba esett bkv-s vezetőkhöz, és akkor lesz idejük megbeszélni, hogy melyik párt a "nemesebb"”
 • 32. Satnya 2010. január 13. 21:14
  „A GIRO még 23-án is működött. Nyugodtan lehet utalni, ami maximum 10 perc.”
 • 31. hazaffy 2010. január 13. 20:50
  „"Ha késés várható és elfogadtak egy határozatot de a pénz mégis szerencsésen, HATÁRIDŐBEN MEGJÖN AZ ÁLLAMKINCSTÁRTÓL csak a FIDESZES politikus rosszindulata miatt nem utalták ki a pénzt. Kapja be!"
  Benne van a hivatkozott kormányrendeletben, hogy december 22-én utalnak.

  A hivatkozott ellenszavazat nélkül elfogadott előterjesztés határozatában pedig egy szó sincs a késve utalásról.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem emelt árat az EDF Démász

Szeged - A helyi áramszolgáltató vállalat neve januártól EDF Démász Zrt.-re módosult – áll a… Tovább olvasom