Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Kész a ferences misebor

Szeged - Édes és gyümölcsös ízű a ferences testvérek misebora, amelyet tegnap a sajtó képviselői is megkóstolhattak a szegedi, Mátyás téri rendházban.
Édes és gyümölcsös ízű a ferences testvérek misebora, amelyet tegnap a sajtó képviselői is megkóstolhattak a szegedi, Mátyás téri rendházban. – A kegytárgyak nagy része Lengyelországból és Olaszországból származik, mi igyekszünk saját termékeket létrehozni. Ilyen ez a tokaji hárslevelűből készült, késői szüretelésű bor. Még sütemények után is érezhető az édessége – mutatta be a Borsod megyei Mád községből származó italt Kiss Didák ferences szerzetes, házfőnök.

A tokaji hárslevelűből készült bornak még a sütemények után is érezhető az édessége. Fotó: Karnok Csaba
A tokaji hárslevelűből készült bornak még a sütemények után is érezhető az édessége. Fotó: Karnok Csaba

Termékfejlesztés, valamint a nagyjából két hónapja megnyílt Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont turisztikai fejlesztéseinek bővítése szerepel terveik között. Egyénileg is megtekinthetővé tennék a kiállításokat, a legmodernebb technika bevetésével. Mindenki egy táblagépet kapna érkezéskor, amellyel érdeklődésének megfelelően járhatná végig a kolostort. Látványműhelyeikben kő, fa, agyag megmunkálására, paprika- és gyógynövény-különlegességekkel való ismerkedésre lesz lehetőség. A Máriacelltől Csíksomlyóig kiépülő zarándokút részeként egy 22 fős zarándokszállást terveznek nyitni fiataloknak, de a nyugdíjas látogatókra is számítanak, hiszen az elmúlt két hónapban a vendégek 70 százalékát ők tették ki. A Havas Boldogasszony-templomban Magyarországon alighanem egyedülálló pneumatikus orgonát újítanának fel – működését számítógépes szimulációval tervezik bemutatni. A pályázatukat október 1-jén beadták. Szerb delegáció is járt tegnap a látogatóközpontban: mint Halász Péter, a DARFÜ régiófejlesztési igazgatóhelyettese elmondta, a december 31-éig tartó közös projekt célja például a gazdaság, az infrastruktúra és a turizmus fejlesztése.

Olvasóink írták

 • 3. 92lengyel.andras 2012. november 26. 22:10
  „Kedves Molisimi!
  Minap "hallottam" egy párbeszédet:
  - Na, Jóska bátyám, még egy kupicával?
  - Ne adjon, különben túllépem a napi fejadagot!”
 • 2. Molisimi 2012. november 23. 09:27
  „A WHO 2011-es jelentése szerint a magyar alkoholfogyasztás 16,27 liter 100%-os alkohol/fő/év, ez azt jelenti, hogy az éppen megszületett csecsemő és a halálos ágyon fekvő is beleértendő. Átszámítva borra kb. 3,5 deciliter jut fő/nap! Ez az üdvösség útja?!”
 • 1. polo 2012. november 21. 08:11
  „köl is a bor a hideg magányos estékre:D:D:D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szomszéd helyett is fizetnek a lakótársak

A nem fizetők vízdíját, a szemétszállítás költségét a lakóközösségek viselik, még ha nem is veszik észre. És néha még ennél is többet is. Tovább olvasom