Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

KÉSZ az Európa-bajnokságra a sportuszoda

Presztízsértékű beruházásnak tekintette a szegedi székhelyű KÉSZ Kft. a margitszigeti nemzeti sportuszoda bővítését. Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke, aki korábban kétségbe vonta, hogy elkészül a beruházás, a Nap-keltében simította el a keletkezett feszültséget a kivitelezővel.
A sok akadályozó tényező ellenére a szegedi székhelyű KÉSZ Közép-Európai Építő és Szerelő Kft. a szerződésben foglalt feltételeknek megfelelően június 20-án átadta a margitszigeti új uszodát. Ezen a helyszínen tíz nap múlva elkezdődhet az úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság. A közelmúltban – mint ahogy erről mi is beszámoltunk – Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke több alkalommal kétségbe vonta, hogy elkészül a beruházás, a pénteki Nap-kelte című tévéműsorban azonban már sikertörténetként értékelték az eltelt időszak eseményeit a felek.

Varga Mihály, a KÉSZ Kft. többségi tulajdonosa és vezérigazgatója lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, örül, hogy Gyárfás végül is elismerte cége teljesítményét, és hogy aki előbb A-t mondott, az később B-t is tudott mondani. A kettejük között kialakult vitát azzal a tanulsággal szeretné lezárni, hogy mindenkinek a saját munkáját kell végeznie.
A KÉSZ Kft. vezetője szerint a száz százalékban magyar tulajdonú, szegedi székhelyű cég számára presztízsértékű volt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda bővítésére kiírt tender elnyerése, az 1,6 milliárd forint értékű munka elvégzése. „Nem hiszem, hogy más magyar tulajdonú cég erre képes lett volna" – mondta. Mivel már magát a tendert is késve írták ki, a KÉSZ csak 2005 augusztusában foghatott hozzá a munkálatokhoz, amelyek első átadási határideje 2006 áprilisa volt.

A menetrendet alaposan átírta a két hónapig tartó dunai árvíz: a sziget talajvízszintje oly mértékben megemelkedett, hogy a nagy nyomás miatt vízzel kellett elárasztani a medencéket és a vízkezelő gépházat. De a megrendelő is számos kiegészítést kért az építés során, emiatt módosították az eredeti határidőt. Varga Mihály még hozzátette: vállalták, hogy az Eb idején ők végzik el a műszaki üzemeltetést. Olyan korszerű technológiát szereltek be ugyanis, amelynek betanítása sok időt vett volna igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thealter és Szassz tizenhatodszor Szegeden

Ez már a tizenhatodik lesz. Hivatalosan úgy kell mondani, hogy a hazai színházi élet egyik… Tovább olvasom