Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Készítik a jégpályát a szezonkezdésre

Hűtik a betont a jégpályán, s egy-két nap múlva a vizet is ráeresztik. Ezt követően 7-9 centiméteresre hizlalják a jeget, jövő hét pénteken pedig meglepetésprogrammal és jégdiszkóval várják a sportolni vágyókat.
Két hét alatt készítik fel a szegedi jégpályát a szezonkezdésre. A hűtőberendezést már elindították, első lépésben ugyanis a 20 fokos betont kell lehűteni. Ez több napot vesz igénybe – mondta Hódi Tamás létesítményvezető. Egyelőre a meleg miatt lassabban megy a munka, de a nyitásra biztosan elkészülnek.

Néhány nap múlva kezdik locsolni vízzel a pályát, s hizlalni a jeget. Amikor a jég eléri a négy centis vastagságot, kézzel, vízfestékkel festik föl a gyorskorcsolya- és a jégkorongpálya vonalait, majd jöhet az újabb és újabb vízréteg és fagyasztás, egészen addig, amíg a pálya jege eléri a kívánt 7-9 centiméteres vastagságot.

Több parkolóhely

70 autó parkolhat a jégpálya oldalánál. Az új parkolót idén nyáron, a kajak-kenu világbajnokságra építették, mert a résztvevők a jégpályán kialakított központban regisztrálhattak. Aki itt nem talál magának helyet, az a jégpálya épülete mögött teheti le autóját.

Az egyszerre 800 fő befogadására alkalmas szegedi jégpálya jövő pénteken várja először látogatóit, ezen a napon – péntek 13-a lévén – meglepetésprogramot is szerveznek. Erről Hódi Tamás egyelőre még nem árult el semmit, mondván, a nyitó nap programját a napokban véglegesítik. Pénteken este pedig hagyományosan jégdiszkóban szórakozhatnak a fiatalok.

A nyitvatartási idő változott, erről és a létesítmény híreiről a jégpálya honlapján (www.jegpalya-szeged.hu) olvashatnak az érdeklődők. Változott a belépőjegyek ára is. A felnőtteknek 600, a diákoknak 550 forintot kell fizetniük a jegyért. 10 alkalomra szóló bérletet a felnőttek 5500, a diákok 5000 forintért válthatnak. Az óvodás, iskolás csoportokat kísérő, nem korcsolyázó felnőttek kísérőjegye 200 forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényelmes többségben Botkáék

Szegeden a választásra jogosult polgárok 47 százaléka járult vasárnap a szavazóurnákhoz. Botka… Tovább olvasom