Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Készül A Zördög Újszegedre

Ghymes-koncert, vidám Móricz-egyfelvonásosok, dixieland gála és nótaest is szerepel az Újszegedi Szabadtéri Színpad idei kínálatában. A programsorozatra szóló jegyek már kaphatók a fesztivál Kárász utcai jegyirodájában.
Csak június elejére vált biztossá, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Kht. – amely idei költségvetésében 60 millió forinttal kevesebb támogatással számolhat, mint tavaly – a Dóm téri programsorozat mellett mennyi pénzt tud az újszegedi rendezvényekre költeni. Ezért csak nemrégiben véglegesítették a programot, és kezdték meg a jegyek árusítását a ligeti estékre is. Július 21-én, szombaton a szlovákiai magyar muzsikusokból 1984-ben alakult, és mára roppant népszerűvé vált Ghymes együttes ad lemezbemutató koncertet. Július 29-én külső szervező számára a hagyományos nótaestre adják bérbe az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Augusztus 3-án és 4-én a szegedi Hetek Csoportja Móricz Zsigmond három egyfelvonásosát mutatja be A Zördög címmel. 17-én és 18-án dixie-gálára várja a két szegedi zenekar, a Molnár Dixieland Band és a Storyville Jazz Band a műfaj szerelmeseit.

Kedvező jegyárak a Ligetben

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad előadásaira szóló belépők jóval olcsóbbak, mint a Dóm tériek. A Ghymes együttes koncertjére egységesen 1800 forintba kerülnek a jegyek. A Zördög előadásaira 1600, 1800 és 2000 forintért lehet belépőt váltani. Az augusztusi két dixie-gálára 1500-ért lehet bejutni, de mindkét napra érvényes bérletet is kínálnak 2700 forintért.

– Hogy a próza se maradjon ki a kínálatunkból és a Szegedi Nemzeti Színház színészei számára is játéklehetőséget biztosítsunk, a Hetek Csoportjával közösen hozzuk létre A Zördögöt, amelyben a Kossuth-díjas, népszerű művész, Koncz Gábor is fellép – mondja Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója, aki fontosnak tartja, hogy nyaranta az énekkarnak és a szegedi muzsikusoknak is munkát tudjanak adni valamelyik játszóhelyen.

– A Dufla pofon, A Zördög és a Lélekvándorlás című három egyfelvonásos, fülledt erotikájú Móricz-paraszttréfát gyúrtunk össze vajdasági pajzán népmesékkel. Egy lakodalomban játszódik a darab, amivel bevallottan kicsit a Magyar népmesék-rajzfilmsorozatra hajazunk, valószínűleg ennek a jól ismert sorozatnak a dallamával kezdődik majd a produkció. Neves színészkollégánk, Koncz Gábor lesz a Mesélő, akinek nagyon tetszett a szövegkönyv, jót nevetett rajta – árulja el a produkció rendezője, a Hetek Csoportját is vezető Harsányi Attila, aki Borsos Beával, Melkvi Beával, Borovics Tamással, Gömöri Krisztiánnal, Horváth Gáborral, Janik Lászlóval, továbbá a Hóra Színház táncosaival és Szurdi Zsolt zenekarával állítja színpadra a különlegesnek ígérkező előadást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A modellmustra bája

Szőke, barna, vörös, fekete, magas és kevésbé, miniszoknyás vagy nadrágkosztümös, mosolygós, esetleg… Tovább olvasom