Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Készülnek a szegedi borfesztiválra

Építik a faházakat a szegedi Széchenyi téren, amelyek helyet adnak május 15–20. között a borünnepre érkező borászoknak. A Szeged napja köré szervezett rendezvénysorozatot hat helyszínen tartják.
Megkezdődtek a Szeged napja köré szervezett ünnepségsorozat előkészületei. A rendezvény hatnapos lesz, május 15-én kezdődik, hat helyszínen mintegy kétszáz program várja a szegedieket és a turistákat.

A 13. szegedi borfesztivál május 15-én kezdődik, amelyre rekordszámú jelentkezés érkezett. A Széchenyi tér befogadóképességére tekintettel a szervező Szegedi Városkép Kft. száz borásznak biztosított helyet Magyarország egyik legnívósabb borfesztiválján. Tavaly nyolcvanöt borász kínálta a legjobb nedűket. – Összesen száztizenöt faház épül 854 négyzetméteren a Széchenyi téren. A munkálatokat már szerdán elkezdtük, hogy időben minden elkészüljön – mondta Baranyi István, a Szegedi Városkép Kft. marketingvezetője.

A Széchenyi téren kívül még öt helyszínen szórakozhatnak az ide látogatók. Május 17-étől a Dugonics téren a Kézművesség 1000 éve a Kárpát-medencében címmel nyílik kiállítás és vásár. Május 18-ától a Móra parkkal bővülnek a helyszínek, itt tartják majd a Szeged-napi koncerteket. Május 19–20-án további három helyszínt lehet látogatni: a Belvárosi hídon és a Híd utcában rendezik a 8. hídi vásárt, míg a Dóm téren régiségvásárt tartanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehangoló szegedi sportpályakörkép

Szomorú látványt nyújtanak a szegedi sportpályák. A nézőtér – ahol még beszélhetünk ilyesmiről… Tovább olvasom