Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Készülőben a következő színházi évad műsorterve

Szeged - Változatos programot állít össze a következő évadra a Szegedi Nemzeti Színház. A pontos műsortervet májusban hirdetik meg, a bérletezést is szokatlanul korán, már akkor megkezdik.
Bár a következő évadra hivatalosan csak május 19-én hirdet komplett műsortervet a Szegedi Nemzeti Színház, már körvonalazódni látszik az új szezon. Javában dolgozik a vezérkar a programon – már csak azért is, mert szokatlanul korán, a májusi bejelentéssel egyszerre indítanák el a bérletezést is. Információink szerint a kisszínházban Gogol darabjával, a Háztűznézővel indul a szezon, amit a művészeti vezető, Juronics Tamás rendezésében mutatnak be. Bodolay Géza főrendező Vörösmarty klasszikusát, a Csongor és Tündét állítja színpadra a nagyszínházban. A megfelelő gyerekdarabot még keresik, a többi prózai bemutatóról is zajlanak az egyeztetések.

Mint korábban megírtuk, a prózai tagozatból négy színművész távozik: Bánvölgyi Tamás, Kiszely Zoltán, Melkvi Bea és Sallai Nóra. Három új tagot szerződtetnek, úgy tudjuk: Balogh Erikát, Gidró Katalint és Lazók Mátyást.

A következő szezonban is játsszák az Adriana Lecouvreurt: László Boldizsár mint Maurizio, Kónya Krisztina a címszerepben és Érsek Dóra mint Principessa. Fotó: DM/DV
A következő szezonban is játsszák az Adriana Lecouvreurt: László Boldizsár mint Maurizio, Kónya Krisztina a címszerepben és Érsek Dóra mint Principessa. Fotó: DM/DV

Gyüdi Sándor, a teátrum főigazgatója elmondta: az operatagozat három bemutatót tervez a következő szezonban, ebből kettő abszolút slágerdarab. A Bohéméletet a kilencvenes évek elején állították színpadra legutóbb. Puccini operája mellett Bodolay Géza rendezésében műsorra tűzik az Álarcosbált – Verdi népszerű darabját legalább két évtizede nem játszotta a társulat. Az Otellóval és a Figaro házasságával már bizonyított Anger Ferenc rendezésében, a Budapesti Tavaszi Fesztivállal és a Thália Színházzal együttműködve viszik színre Rossini idehaza ritkán játszott darabját, az Ory grófját. Tovább játsszák a Faust elkárhozását, az Adriana Lecouvreurt és a Figarót is – utóbbival vendégszerepelnek a Zimányi Zsófia vezette Tháliában. Az operakínálat páratlanul bőségesnek és különlegesnek ígérkezik, hiszen a Mezzo-fesztivál öt produkcióját is láthatja a szegedi publikum két-két előadásban.

Miközben műsoron marad a Kalózkaland, új operettpremiert is terveznek: Iglódi István rendezésében az Orfeusz az alvilágban című Offenbach-klasszikust állítják színpadra. Az operatagozatban nem várhatók komolyabb változások, négy magánénekes, Andrejcsik István, Cseh Antal, Gábor Géza és Tóth Judit közalkalmazotti szerződését ugyan nem újítja meg a teátrum, de továbbra is rendszeresen hallhatja őket a közönség. Szerepekre több vendégénekest is meghívnának, ezekben a napokban hallgatják meg a jelentkezőket a Korzó Zeneházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Annuska – előadás Algyőn

Algyő - Gárdonyi Géza három felvonásos színművét, az Annuskát adja elő ma este hét órától az algyői… Tovább olvasom