Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Két előadás között sem pihennek a szabadtéri művészei

Szeged - A Szentivánéji álom worldmusical művészei két előadás között sem lazítanak. A Hermiát alakító Vágó Bernadett útlevelet hosszabbíttat Budapesten, és barátnőjét látogatja meg a kórházban. Szabó P. Szilveszter, alias Oberon házat épít a fővárosban. Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője Londonba utazik.


A Hermiát alakító Vágó Bernadett tegnap reggel – szegedi albérletének kitakarítása után – sietett vissza Budapestre. – A barátnőmet a héten műtik, őt szeretném meglátogatni a kórházban – árulta el nagy rohanás közepette. Azután elmaradt ügyeit intézi a művésznő: egyebek mellett meghosszabbíttatja az útlevelét. – Az utolsó előadást követően Bibionéba mentünk volna a párommal és a barátainkkal, de lemondtam a nyaralást az utóbbi néhány hét időjárása miatt. Féltem, hogy esőnapot hirdetnek meg a szabadtérin. Még képlékeny a dolog, de lehetséges, hogy mégiscsak elutazunk valamelyik tengerpartra: beülünk a kocsiba, és irány Olaszország vagy Horvátország! – mondta a Szentivánéji álom egyik legdekoratívabb szereplője. Elárulta: ha van is szabadideje, a Tisza-parti városban akkor sem megy ki a strandra, hiszen a nap kiszívná az energiáját, fáradt lenne az esti előadásra. – Szegedre dolgozni járok, nem azért, hogy órákig feküdjek a napon, ráadásul egyedül. A strandolás azért sem ajánlott az énekeseknek, mert az erős napsütés miatt lanyhábbak lesznek a hangszalagok – magyarázta.

Kerényi Miklós Gábor operettszínházi csapatával a premieren – most Fotó: Schmidt Andrea
Kerényi Miklós Gábor operettszínházi csapatával a premieren – most Londonban új musicaleket néz. Fotó: Schmidt Andrea

Az Oberont alakító Szabó P. Szilveszter is a főváros felé vette az irányt a szabadtéri előadásai után. – Családi házunkat építjük, ezért feltétlenül vissza akartam jönni Budapestre. Számomra ez is pihenés, hiszen minden kikapcsolódásnak számít, ami nem a színházzal kapcsolatos, és másfajta gondolkodásmódot igényel – mondta a művész, aki tizenkét éve jár Szegedre, szinte a város minden részét felfedezte már. – Múlt héten a feleségem és a kisebbik lányom, Panna Hanna is elkísért a próbákra és a premierre. Pénteken azonban egyedül jövök majd vissza – hallottuk az énekestől.

A Szentivánéji álom worldmusical rendezőjét, Kerényi Miklós Gábort londoni utazása előtt, telefonon értük el. – Két új musicalt nézek meg Londonban, péntek délelőtt érek vissza Szegedre, hiszen délután már próbálunk – mondta a rendező, aki azt is elárulta, nem tervez változtatást a darabban. Eddigi kevés szabadidejét a világítás tökéletesítésével töltötte. Évekkel ezelőtt azonban sokat járt át az újszegedi vidámparkba bowlingozni. – Nagyon sajnálom, hogy megszűnt a vidámpark, hiszen az volt az egyik kedvenc helyem Szegeden. Nagyon szeretem a várost, félig-meddig szegedinek érzem magam, hiszen innen indult el operarendezői pályafutásom. Nagy meglepetésként ért, hogy ilyen gyönyörűen felújították a Reök-palotát. Kedvelem a strandot és a várszínház helyszínét is – sorolta Kerényi Miklós Gábor azokat a helyeket, amelyeket szabadidejében szívesen felkeres. A rendező a nyár folyamán utazásra is szán időt. A kiruccanások alkalmával összeköti a kellemest a hasznossal: a Balatonon kizárólag családjának szenteli idejét, Athénban és Szentpéterváron azonban szakmabeliekkel is találkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbban fényképezünk – csak ne jöjjön számla!

Szeged - Két éve 169, idén már 119 ezerért juthattunk hozzá ugyanahhoz a plazmatévéhez, egy… Tovább olvasom