Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Két embercsempészt fogtak Röszkén

Röszke- A röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatalnál jelentkezett belépésre pénteken az éjszakai órákban egy török állampolgárságú férfi az általa vezetett szintén török honosságú tehergépjárművel.
A benyújtott okmányok alapján a férfi különböző, a textiliparban használatos műanyag termékek továbbítását kérte németországi uticél megjelölésével.

A pénzügyőrök a kamiont átvizsgálták, amelynek során az alvázon keresztben elhelyezett fadeszkákon fekve két fő rejtőzködő iraki állampolgárt találtak.

Alig pár óra elteltével, szombat hajnalban szintén Röszkén jelentkezett belépésre egy török állampolgár által vezetett török tehergépjármű, amely különféle ruházati termékeket szállított Angliába.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a kamion röntgenvizsgálatát rendelték el. A röntgenkép elemzésekor egyértelműen kiderült, hogy a jármű alvázán valami különös, eltérő szinezetű folt található. A fizikai ellenőrzés során a pénzügyőrök - az előző esethez hasonlóan - az alvázon elhelyezett fadeszkán egy fő iraki állampolgárt
találtak elbújva.

A vámhatóság mindkét esetben a rejtőzködő személyeket, valamint a két török sofőrt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak átadta, ahol az iraki állampolgárok ellen tiltott határátlépés, utiokmánnyal kapcsolatos szabálysértés, a gépjárművezetők ellen embercsempészés bűncselekmény elkövetésének alapos gyanuja miatt eljárás
indult - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtófelelőse.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz Károly: Nem kínos, tudtuk, mit vállalunk

3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába kerültek,… Tovább olvasom