Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Két éve nem számol el az IKV

Két éve nem számol el az IKV

Szeged - 2011-es és 2012-es fűtésszámlákkal nem számolt el Jókai utcai bérlőinek az IKV, mások egy év csúszással kapták meg a kimutatást. Az igazgató szerint a pontosság miatt késnek.

Dombai Tünde - Délmagyarország napilap - 2013.11.11. 08:34
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

– Se 2011-re, se 2012-re nem kaptunk fűtéselszámolást a házban. 2010-re 150 ezer forint túlfizetésem volt, annyit kaptam vissza. Most is legalább 200 ezer forintra számítok. Egy éve volt lakógyűlés, ahol az IKV tájékoztatott, hogy nemsokára elszámol, többszöri sürgetésünkre augusztusban egy levél jött, azóta semmi. Mérhetetlenül felháborít – panaszolta Fülöp Józsefné a Jókai utcai 60 lakásos önkormányzati bérházban. Tóthné Hüse Éva is 200 ezer forint körüli túlfizetést kalkulált a saját lakásukra. Megelégelte, hogy az ingatlankezelő visszatartja a pénzüket, emiatt tavaly három, idén pedig egy hónapig nem fizetett fűtésszámlát. Nem jól tette, az IKV kamatostul kifizetteti a fiatal nővel a hátralékát. Azt sérelmezi: ha neki mint bérlőnek vannak kötelességei, a bérbeadó IKV-nak miért nincsenek?

A Temesvári körút 36. szám alatti 120 lakásos önkormányzati toronyház lakói, akiknek elszámolási problémáiról januárban írtunk, jelezték, hogy ők a 2011-es fűtéskimutatást több mint egy év késéssel, pár hete megkapták. Pár tízezer forintot térített nekik vissza az IKV, most arra kíváncsiak, mikor érkezik meg a 2012-es összesítés, amely szeptember közepén lett volna esedékes. A Kereszttöltés utca 12. szám alatti vegyes tulajdonú társasházban ugyanez a probléma: a tavalyi elszámolást hiányolják, amely szeptember közepéig esedékes lett volna. 

Még a 2011-es fűtéselszámolást is várja Fülöp Józsefné (balról) és Tóthné Hüse Éva. Fotó: Karnok Csaba
Még a 2011-es fűtéselszámolást is várja Fülöp Józsefné (balról) és Tóthné Hüse Éva.
Fotó: Karnok Csaba

Az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Nagy Ferenc érdeklődésünkre e-mailben azt írta, hogy lapunknak adott legutóbbi nyilatkozata érvényes jelenleg is. Amint lesz eredmény, értesítik az érintetteket. Januárban a cégvezető azt írta: „Az elszámolás valóban nincs kész minden bérlő részére, de hamarosan elkészül. Úgy gondolom, hogy a pontos elszámolás miatti csúszás jobb megoldás, mint egy tévesen, de határidőre kiküldött".

Ennél valamivel többet árul el a problémák egy részéről az a levél, amelyet az IKV a Jókai utcai bérlőinek küldött. Abban azt írják, hogy a gázt szolgáltató Fővárosi Gázművek Zrt.-vel jelentős elszámolási vitába keveredtek a számlák hibás és késedelmes kiállítása miatt. A számlázás és a befizetések könyvelése teljesen átláthatatlan volt, ami abban csúcsosodott ki, hogy 2012 nyarán a társasházra vonatkozó jóváíró és előíró számlák tömkelege érkezett hozzájuk. Több hónapos egyeztetés során sikerült csak a megküldött folyószámlákat áttekinteni, és leegyeztetni a társasház számláit és befizetéseit. Az IKV jelenleg is egyeztet a szolgáltatóval. A szolgáltató által a rendezésre felajánlott megoldást az IKV felügyelőbizottsága elutasította, a társaság javaslatát pedig a szolgáltató utasította el. Az ingatlankezelő felszólította a szolgáltatót, hogy haladéktalanul oldja meg a helyzetet, különben az IKV a gázszolgáltató felügyeleti szerveihez (Magyar Energia Hivatal, Gazdasági Versenyhivatal, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) fordul.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. golyszi 2013.11.12. 06:45

11. kalkutta 2013.11.11. 16:23

"Vajon még azokkal sem számoltak el akik alulfizettek és most tartoznak?"

Ráérzett a lényegre!!!

Moderálásra küldöm 11. kalkutta 2013.11.11. 16:23

Vajon még azokkal sem számoltak el akik alulfizettek és most tartoznak?
Hogy áll a tartozás-követel mérleg?
Beszédes számok lehetnének.

Moderálásra küldöm 10. nyomdasz63 2013.11.11. 16:12

Olyanok a beosztottak,amilyen a főnökük!
Fogadni merek,hogy ez még a sofőrjét sem tudná rendesen bezárni a szolgálati autójába!

Moderálásra küldöm 9. bicikliör 2013.11.11. 15:00

A múlt héten meg egy pasi öngyilkos lett mert pár hónap tartozás miatt kilakoltatással fenyegették.Éljen Magyarország.

Moderálásra küldöm 8. igazságkereső 2013.11.11. 13:23

Szóval megy a pénzügyi manipuláció, machináció szinte minden szinten! Egyetlen szolgáltató, egyetlen bankfiók sem kivétel ez alól. A kérdés most már csak, hogy meddig tűri el ezt ez a birka(türelmű?!) nemzet?!

Moderálásra küldöm 7. Commander-V2 2013.11.11. 13:23

Az IKV éves beszámolójába és a NAV-hoz leadott mérlegkimutatásában milyen számok szerepelnek, ha két évig nincs elszámolás a bérlőkkel? Ki is az IKV felügyelőbizottsági tagja? Az ő dolguk ilyenkor az lenne, hogy az IKV vezetését minimum megkérdezzék.

Moderálásra küldöm 6. macs 2013.11.11. 13:03

Jól értem, 2011-es számlák sincsenek készen? Hát, mindig tudtam, hogy jó munkához idő kell, de ennyi? :-D

Moderálásra küldöm 5. kakoszeged 2013.11.11. 11:18

Miért nem zavarják már el a p.....be ezt a nagyferkót????? Annyira nulla a csávó...

Moderálásra küldöm 4. bicikliör 2013.11.11. 11:05

Az IKV egy Bünbarlang,nagyon veszélyes a társadalomra.Ök igazán a közvagyon örei,szisztématikusan elhallgatnak minden problémat. Rengeteg lakást épületet tettek tönkre az elmúlt évtizedek alat.El kell tünteni öket fel kell számolni.

Moderálásra küldöm 3. zsozso64 2013.11.11. 09:52

Nem is értem, mit nem értenek a lakók! Nagy Ferenc Úr már januárban választ adott a kérdésükre! Ma még csak november van, és máris követelőzgetnek a bérlők? Havá jut így a világ, ha a hivatal "nagyságainak" szavaiban kételkedni merészel az a türelmetlen "panelproli" !!! Mit kapkodnak azért a 150 -200 ezer forintért???? A végén úgyiscsak elköltenék, így legalább nem könnyelműsködik el ! Az IKV legalább vigyáz a pénzükre... Nem adja oda senkinek, sem az Ifjúsági Háznak, sem a gazdáinak...! A 2010-es választások nyertesei, erre kaptak felhatalmazást...( legalábbis ezt szokták mondani.) Vagy nem?


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...