Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Két hete késnek a távhőszámlák

A távfűtésben hónap közepén váltotta az IKV a Szehőt. Emiatt előbb 2 hétre, majd másfél hónapra vonatkozó számlát kapnak az ügyfelek.
– Minden hónapban a 10-e körüli hétvégén megkapjuk a fűtés- és melegvíz-számlát. Ebben a hónapban még nem jött semmi, nemcsak nálam, a belvárosban, hanem a makkosházi ismerősömnél sem – panaszkodott egy Maros utcai panellakásban élő nyugdíjas olvasóink.

A 28 ezer távfűtéses lakást április 15-éig ellátó Szegedi Hőszolgáltató Kft. önkormányzat által delegált ügyvezetője, Kóbor Balázs elmondta, nem számláztak még április első felére. Az oka, hogy – mi is többször megírtuk – az energetikai hivatal az ellátás bizonytalansága miatt április 16-ától visszavonta a Szehő működési engedélyeit. Attól a naptól fogva a hivatal utasítása szerint az IKV Zrt. látja el a lakosságot távfűtéssel és használati meleg vízzel. A kérdéses időszakra a jövő héten küldi ki a számlát a Szehő a szokásos 8 napos fizetési határidővel.

A továbbiakról Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója azt a tájékoztatást küldte, hogy költségkímélés miatt az április 16-ától 30-áig, valamint a május 1-jétől 31-éig terjedő időszakra a társaság egy számlát küld ki a fogyasztóknak. Mivel a teljes április hónapra a Szehő állított már ki számlákat, holott kizárólag a hónap első felére lett volna jogosult, a kész számlákat előbb sztornírozni kellett.

Tehát az ügyfelek következő számlája az április 16. és május 31. közötti időszakra fog szólni, vagyis másfél havi fogyasztást tükröz. Azok a számlák várhatóan június 10–15-én érkeznek meg a fogyasztókhoz. A további számlázás a korábbi rendnek megfelelően áll majd vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

"Ha el volnék kenődve, akkor már nem élnék"

Egy szegedi anyuka Facebook-bejegyzése nyomán gyűjtést szerveznek a 60 éves, mozgássérült Békési Lajosnak.
Tovább olvasom