Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Két jelölt versenyez a polgármesteri székért Bakson

Baks - Munkahelyteremtés szerepel mindkét baksi polgármesterjelölt tervei között. Mihályné Tóth Margit békét szeretne, Búza Zsolt befejezné az elkezdett fejlesztéseket. Február 26-án dönt a falu – ugyanazokról a jelöltekről, mint 2010-ben.
Február 26-ára tűzték ki Bakson a helyi önkormányzati képviselő- és polgármester-választást. A 6 tagú képviselő-testületbe 19 jelölt szeretne bejutni. Közülük ketten a Jobbik színeiben indulnak, a többiek függetlenek. Ahogyan a polgármesteri szék két várományosa is: a jelenlegi településvezető, Búza Zsolt és Mihályné Tóth Margit, aki a 2010-es választásokon is indult a polgármesteri székért, az elmúlt évben pedig képviselőként dolgozott együtt a polgármesterrel. Pontosabban csak próbált volna, mert az együttműködés olyannyira nem sikerült, hogy a képviselő-testület négy tagja december elsején kezdeményezte a grémium feloszlatását.

Ígéret

– Az időközi választás 1 millió 200 ezer forintos terhet ró a településre – tudtuk meg Búza Zsolt polgármestertől. Mihályné Tóth Margit ígéretet tett, hogy ha megválasztják őt, és az őt támogató képviselőket, akkor fejenként 100-100 ezer forintot ajánlanak fel az önkormányzatnak, valamint a választási bizottság étkeztetését is fizetik.

A polgármesterjelölteket az elmúlt időszakról és terveikről is kérdeztük. Mihályné Tóth Margit úgy érzi, hogy képviselőtársaival együtt sokat tett a település fejlődéséért. A kialakult helyzet nem az ő hibájuk. – Bárki is lesz polgármester, a lakosság érdekeit kell néznie, és a falut szolgálnia. Egy törvényt kell követnie, az pedig az emberiesség – vallja. Legfontosabb célja, hogy a helyiek újra jól érezzék magukat Bakson, hogy visszaálljon a béke és a nyugalom. Programjában fontos elem a küzdelem a munkanélküliség ellen. A helyi gazdaságfejlesztési programon belül a faluvállalat modelljét hozná létre. Évek óta kampányol a szociális földprogram és a konyhakerti program mellett. Eltörölné az iparűzési adót, segítené a rászorulókat. Építene, fejlesztene is: többek között kerékpárút, idősek bentlakásos otthona, bölcsőde szerepel a tervei között.

Búza Zsolt szerint felelőtlen döntés volt feloszlatni a képviselő-testületet. Megszakítani a munkát akkor, amikor a falu végre egyenesbe került: január 25-én ugyanis minden hiteltartozásukat visszafizették. Pedig mióta ő a falu első embere, évről évre 10 millió forinttal csökkent a központi normatíva. A polgármester borzasztóan sajnálja a kialakult helyzetet. Azt mondta, Baks nem ezt érdemli. Szerinte a kialakult gazdasági helyzetben felelőtlen ígérgetéseknek nincs helye, de amibe belekezdett, szeretné befejezni. Folyamatban lévő, és nyertes pályázataikra gondolt: például az ivóvízjavító programra, a faluközpont-rehabilitációra, vagy a Bárka Szálló létrehozására, amivel új munkahelyeket is teremtenének a településen. Kötelező feladatként eleget tenne az uniós kötelezettségnek is, hogy 2015-ig kialakítsák a szennyvízhálózatot Bakson.

Olvasóink írták

 • 17. településangyal 2012. február 21. 06:51
  „Sziasztok Baksiak!
  A ti településetek tényleg ketté osztott sőt nem is kettő hanem három mert ahogy látom a honlapon a Jobbik is képviselteti magát.2 polgármester jelölt és két tábor ez a választás után sem fog megszűnni mert a vesztes csapat harcolni fog.19 jelölt ha van olyan aki tényleg független és nem elkötelezett egyik tábor mellett sem arra szavazzatok,mert akkor talán megszűnik a ketté osztottságotok.Hajrá Baks!”
 • 16. csakszomszéd 2012. február 17. 18:26
  „Majd teremt új munkahelyeket az önkormányzatnál. Még a titkárnőnek is titkárnője lesz.”
 • 15. antoniusz 2012. február 17. 17:08
  „Nagyot tévedsz csakszomszéd ha azt hiszed hogy nemfogja kirugni a mostani barátait, DEHOGYNEM! kifogja mert mindig lesznek újabbak akik jobban tudnak ny..lni! Micsoda világ ez! Itt most olyan amilyenné BZS tette! De remélem változik ez a világ, mert én is szeretnék munkahelyet de se..nyalás nélkül! Csak attól félek hogy már nincs annyi amit a választások miatt beigért!”
 • 14. csakszomszéd 2012. február 17. 14:36
  „Kedves kisgazda 25.
  Valóban M.T. M. képviselőjelöltjei gyengébbek, hiszen a B.Zs-ével szemben közülük még senki nem ült börtönben, nem volt eltiltva a közügyektől, nem küldték el egyetlen munkahelyről sem csenés miatt, nem akar egyik sem megélhetési képviselő lenni, aki csak a kezét emelgeti gondolkodás nélkül. Hát van mit bepótolniuk a gyengéknek, de majd gyúrnak vaze, ha ilyen társaság kell a baksiaknak!?
  A te aláírásod mindig egyforma? Jó lenne már békén hagyni azt a négyet. Döntsön a falu terror kell neki vagy békesség. Ha B.Zs nyer nem győzik majd az ügyészségek a sorozatos pereket, mindenkin megbosszulja hogy nem neki adták a kopogtatócédulákat. Munkást már nem tud kirúgni, mert mindenütt a hosszúnyelvű barátai vannak már.”
 • 13. pöttyöske 2012. február 17. 11:14
  „kisgazda25 2012.02.16. 20:37
  Te annyira nem vagy Jobbikos, mint amennyire én MSZP-s , de megemelem a kalapom a a pontos memóriád előtt.:)))
  olyan szavakat is használsz, ami egy bennfentesre vall. /gazságügyi írásszakértő szerint,--ügyészi indoklásban,--
  jegyzőt is meneszteni akarták indoklás nélkül, csak úgy--/”
 • 12. kisgazda25 2012. február 16. 20:37
  „A pontosítás kedvéért...
  Hozzászólok saját bejegyzésemhez amelyet az előbb írtam 02.16.-án 18:48-kor.
  J. Feri bácsi aláírása "csak" egy esetben nem a sajátja (az igazságügyi írásszakértő szerint, ami benne van az ügyészi indoklásban, amit a jegyző olvasott fel a 02.02.-i falugyűlésen) méghozzá a -2011. márciusi- 20 pontos képviselői beadványban, amiben mellesleg a jegyzőt is meneszteni akarták indoklás nélkül, csak úgy néhány képviselő....
  Feri bácsi kell ez neked? Élvezd inkább a szép nyugdíjas éveket! Bízd ránk JOBBIKOSOKRA a helyi politikát! Hajrá Jobbik! Mert mi mindig az igaz tényekhez ragaszkodunk-Szebb Jövőt!”
 • 11. kisgazda25 2012. február 16. 18:48
  „Igazad van rongylábvili!
  Talán ha még egy új arc is indult volna a polgármesterségért...
  De nem így lett...Egyébként ha a két induló csapatot nézem M.T.M. képviselőjelöltjei a gyengébb figurák szerintem. J. Feri bácsi is saját magát ajánlotta a mozgáskorlátozottak év végi taggyűlésén -ő akart elnök lenni- persze nem támogatták...
  Utána meg a falugyűlésen osztotta ki kulturáltan a jegyző több száz ember előtt, és hát kiderült ami az ügyészi indoklásban is benne van ( hiszen a jegyző ezt olvasta fel, amit egyébként igazságügyi írásszakértő állapított meg ), hogy J. Feri bácsi aláírása nem a sajátja! KÉSZ CIRKUSZ! Ezért bízzunk csakis a JOBBIKBAN! SZEBB JÖVŐT!”
 • 10. rongylábvili 2012. február 09. 19:01
  „Tisztelt Baksiak! Nagyon sajnálom Önöket,hogy újra csak ezen 2 jelőlt közül lehet választaniuk. Sajnos mindkét "tábornak" vannak hívei,így bármelyik kerül hatalomra,a vesztes társaság ott tesz keresztbe ahol tud. Jó lett volna,ha egy új arc is megjelenik. Emberileg sem tartom alkalmasnak egyik jelőltet sem megfelelőnek.”
 • 9. csakszomszéd 2012. február 09. 13:31
  „Kedves felice! Bárcsak álmodtam volna, de sajnos igaz. Ha nyitott szemmel és füllel jársz a faluban te is észreveszed és hallod, ha akarod.”
 • 8. felice 2012. február 09. 12:04
  „Ugyan ugyan kedves csakszomszéd,ezt a sok fikciót szerintem magad sem hiszed el!!”
 • 7. csakszomszéd 2012. február 09. 06:58
  „Baks nem ezt érdemli. Baks egy normális polgármestert érdemel, aki az embereket embernek nézi, nem csak akkor amikor választások lesznek.Most futja mindenre a rossz anyagi körülményekkel küzdő önkormányzatnak. Tudják tankolni az önk. autóját, hogy az ÖNO vezetője végigjárhassa az időseket, agitálni őket minél többen igényeljenek urnát majd szavazáskor!!!
  Az is nagyon tisztességes, hogy a választási bizottság elnöke, aki mellesleg a polgármester keresztapja a munkahelyén a boltban ingyen kenyeret és kávét osztogat!!!!! Ez igen.
  A polgármester borzasztóan sajnálhatja a kialakult helyzetet, amit ő okozott és okoz folyamatosan. Nem tudom ő tudja e, hogy a közeli hozzátartozói megállítják az embereket az utcán és megfenyegetik, ha nem BZS-re szavaznak megütik a bokájukat, és ÚGYIS KIDERÜL KI KIRE SZAVAZ A FÜLKÉBEN. Na ez meg hajmeresztő!
  Ezzel az égbekiáltó marhasággal etetni az embereket, ehhez pofa kell. Remélem senki nem hiszi ezt el. A szavazás azért titkos, azért történik fülkében, hogy mindenki szabad akaratából, tiszta lelkiismerettel arra szavazzon AKIRE AKAR!!!
  EMBEREK, JÓ SZÁNDÉKÚ BAKSIAK. MINDENKI SZIVE SZERINT SZAVAZZON! Ne hagyja magát megfélemlíteni, zsarolni, átverni! Úgy lesz béke a faluban, ha Margitkára szavaznak!”
 • 6. antoniusz 2012. február 08. 19:51
  „Kedves pöttyöske!Azt ajánlom keresd meg a polgármestert mert úgy hallottam kifizeti a felső iskola tandíját a közelállóknak! Persze csakis az adófizetők pénzéből! De te ezért ne legyél se""nyaló mert így emelt fővel járhatsz szakmunkásként! De azt a mi szüleink fizetik!”
 • 5. sokatmondó 2012. február 08. 14:05
  „Kedves baksiakrahat! Te tényleg egy jól informált személy lehetsz, ha így tudod ki és hogy milyen nemű társadalmi munkát végzett! Igaz, a kétkezi munka többet ér, de mindenki pénzből él! És azzal segít amivel tud!! Szeretnél te annyi elismerést szerezni mint amennyit a baksi vállakozók már kaptak!! Valld be, hogy az irigység beszél belőled!!! Mert külömbek tőled és a többi se**nyalótól!!!!”
 • 4. pöttyöske 2012. február 08. 11:47
  „Ugyan már Te mit igértél- mint képviselőjelőlt? A tiszteletdijadat? Fől se merül ilyen benned!! Egy szóval sem emlitetted még nekem. Persze hogy félünk,ne hogy "kiderüljön hogy kire szavazok"- ne hogy megüssem a bokám. Egyébként nyugodtan célozgass csak hogy kire gondolsz- legalább tudom, hogy még messze állsz a feladvány megfejtésétől:)) Azt pedig vedd tudomásul, hogy egy szakmunkás is járhat felemelt fővel, nyitott szemmel, nyitott füllel, nem kell szégyenkeznie hogy nincs főiskolája. ( lehet hogy lenne, ha fizetné valaki....)”
 • 3. antoniusz 2012. február 08. 11:33
  „Az embereknek csak tőled baksiakrahat és a barátaidtól kell félni aki úgy jöttél hozzánk kopogtatót szedni hogy másokat gyaláztál mások ellen uszítottál! Ha te és a hozzád hasonlók végre befoják a szájukat akkor nem lessz csak nyugalom 18 napig! Ezalatt a 18 nap alatt lessz időd kigondolni hogy te MIT IGÉRSZ! Én hiszek nekik hogy amit fölajánlottak azt betartják de nem csak ezért szavazok rájuk! Mert rájuk kell szavazni ez nem kérdés! Csak remélni tudom hogy te is csatlakozol a felajánlásukhoz Baks érdekében! De nemkétséges hogy te úgyse tartanád be az igéretedet de nem is ezért nem szavaznak rád majd!”
 • 2. baksiakrahat 2012. február 08. 08:47
  „Ígéret!
  Miért pont az Őt támogató képviselő jelölteket szavaznánk meg?Ígéretet tett ő már sok mindenre,de még semmit nem tartott be Margitka hiszen a faluban csak így hívjuk.Összeugrasztotta a családokat,a barátokat,a szomszédokat,az őstermelőket,a vállalkozókat kérdem én akkor mi az a BÉKE szó a fent említett cikkben.?
  Az emberek félnek,hogy mi lesz a vége!Mi lesz itt még 18 napig?”
 • 1. pöttyöske 2012. február 08. 07:28
  „Eddig sem hittem Önnek Polg. mester Úr, ezután sem fogok.
  mindig csak azt hallottuk hogy k... szarul áll a falu,nincs péz, de most hogy a jó időbe becsukta, -15 be kinyitotta (miután a kulturigazgatót elküldte) rengeteget megspórólt 1 azaz egy egész hónap alatt, mégpedig annyit, hogy egyenesbe hozta a falut. Gratulálok!! Vagy miből fizette ki a hiteltarozást? A számlák is ki vannak fizetve?
  Pontosabban is tájékoztathatná a falu lakosait.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsombón is megtartják a házasság hetét

Zsombó - A házasság hete kapcsán programokat szerveznek a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában. Tovább olvasom