Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Két korttyal nyerte a győztes a tejivó versenyt

A Kossuth Lajos sugárúti Rongy kocsma udvarán tejivó versenyt rendeztek vasárnap délelőtt.
– Megfulladni nem kell senkinek! Ha rosszul vagy, inkább köpd ki, annyit nem ér – hangzottak Ági néni, azaz Aradi Ágnes tanácsai a szegedi Bödön piacon. Az egyre népszerűbb háztáji és kézművesvásáron, a Kossuth Lajos sugárúti Rongy kocsma udvarán tejivó versenyt rendeztek vasárnap délelőtt.

Az ifjú versenyzőknek két deci tejet és egy szelet csokis süteményt kellett elfogyasztaniuk. Ági néni ismertette a szabályokat, majd kezdetét vette az erőpróba. Egy sárga kabátos fiú úgy döntötte le a tejet, mint meglett férfiak kocsmában a fröccsöt. Fejét hátradöntve csuklóból küldte be az italt, majd szinte két korttyal le is szaladt a torkán. A süteménnyel kicsit lassabban haladt. Ekkor hozta be lemaradását a szomszédja, Oláh Jancsika, aki a maradék süteményt egyszerre tömte be a szájába.

Keményen küzdöttek a versenyzők. Fotó: Kuklis István (galéria)

Arra azonban nem gondolt, hogy a verseny szabályai szerint nemcsak eltüntetni kell az ételt, hanem le is kell nyelni. Ebben a sárga kabátos kisfiú, a tízéves Szabó Márton Benedek bizonyult gyorsabbnak. – Sok dolgot megeszek, kiskorom óta mindent ilyen gyorsan meg tudok inni – mondta. – Egy vajas kenyeret viszont egy óráig eszik, de az ivás az megy neki. Férfiember – mondta a győztes édesapja.

A nyertesnek járó arcfestést Márton Benedek nagyvonalúan felajánlotta az egyik kislánynak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingázókért bringáznak

A Föld napjához kapcsolódó Critical Mass kerékpáros felvonulást április 19-én tartják, az indulás 15 órakor lesz a Szent István térről. Tovább olvasom