Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Két megyei gyerek tanulhat az Ének iskolájában

Két megyei gyerek tanulhat az Ének iskolájában

Csongrád megye - Az országos ismertség útján indulhat el az a 16 gyerek, akik részt vesznek a TV2 Az ének iskolája című produkciójában. Két megyei fiatal is esélyes, hogy felfedezze magának a popszakma: a mindössze 8 éves szegedi Tabatabai Nejad Flóra, valamint a 13 éves szatymazi Veres Roland.

Munkatársunktól - 2013.04.21. 09:17
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Két Csongrád megyei "tanulója" is lesz az Ének iskolájának. A TV2 szombaton indult új műsorában 16 tehetséges gyerek tanulhat majd Szulák Andreától, Szanditól, Hajós Andrástól és Király Viktortól a Friderikusz Sándor vezette osztályban – köztük egy szegedi és egy szatymazi fiatal tehetség.

Tabatabai Nejad Flóra a mezőny legfiatalabb résztvevője – mindössze 8 éves. Az iráni apukájának köszönhetően meglehetősen egzotikus nevű szegedi kislány azonnal levette a meghallgatáson még zsűriként működő tanárokat a lábukról, mind a négyen maguknak akarták. - Tündér voltál – lelkendezett Szandi és megpuszilta Flórát. Végül kiderült: az ő irányítása alatt kezdheti bontogatni szárnyait a kislány, akiről már bölcsődés korában megállapították: abszolút hallása van.

Tabatabai Nejad Flóra. Fotó: DM/DV
Tabatabai Nejad Flóra
Fotó: DM/DV

- Két évesen persze még korainak tartottuk, hogy énektanárhoz járassuk, de mivel ezt az óvodában is megerősítették, négy éves korában a Király-König Péter Zeneoviba írattuk – mesélte lapunknak édesanyja, Radics Mónika. - Egy évre rá zongorázni kezdett és zeneiskolai oktatásban részesül. A hangját azonban még túl korai képezni.

Flóra tavaly jelentkezett egy tehetségkutatóba is, ahol a zsűri elé került, de túl kicsinek tartották a szerepléshez. Éppen ezért nagyon boldog volt, hogy most lehetőséget kapott. - Nekünk, szülőknek is ez egy pozitív visszajelzés, hiszen mostmár szakemberek is azt mondják, hogy érdemes lenne később, amikor már képezhető lesz a hangja, az énekléssel foglalkoznia – mondta az édesanya.

Veres Roland talán azért maradhatott meg a szombati adás nézőinek emlékezetében, mert a legvagányabb bevonulást produkálta. "Heló, heló" - jött be a színpadra. Magáról annyit mesélt: a suliban nem jeleskedik, de DJ-zik és gördeszkázik is az éneklés mellett. Utóbbival egy éve foglalkozik komolyabban, akkor került be ugyanis a szegedi Talent Tehetségkutató Énekstúdióba. - Az a legjobb érzés, amikor megtapsolnak a színpadon – mondta a szatymazi fiú.

Veres Roland. Fotó: DM/DV
Veres Roland
Fotó: DM/DV

Roli a Mizu című számot adta elő a tanárok előtt, majd még egy beatbox-produkciót is rögtönzött nekik. Szulák Andrea és Király Viktor is küzdöttek érte, végül utóbbi tanítványa lett, melynek nagyon örült.

Nem is gondoltam volna, hogy bekerülök – mesélte lapunknak a fiú, aki úgy tervezi, felnőtt korában a zenével foglalkozik majd. - Remélem, ha a műsorból megismernek, még több fellépésem lesz – tette hozzá.

Az Ének iskolája a korábbi tehetségkutató műsorokkal szemben nem kieséses alapon működik majd. A 16 kiválasztott gyereket heteken keresztül figyelhetik majd a nézők, akik egyfajta nyilvános tehetséggondozást kapnak. A műsornak 15 második helyezettje és egy győztese lesz – utóbbi lemezszerződést, egy utazást Krétára és egy szintetizátort kap majd.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 13 hozzászólás
Moderálásra küldöm 13. ivopapus 2013.04.24. 21:29

Elolvastam az összes hozzászólást. Úgy látom megoszlanak a vélemények elég rendesen......
Mondjuk ahogy elnézem, az mondjuk senkinek nem jutott eszébe, hogy az a gyerek mondjuk Önként jelentkezett a műsorba? Mi van akkor, ha így történt? Miért baj az,ha egy szülő ilyenben támogatja a gyermekét?
Úgy érzem, hogy a hozzászólok többségéből egyszerűen csak az irigység beszél....
Irigy azért, hogy az ő gyermeke nincs ott vagy azért, mert annak idején nem volt ilyen műsor, nem volt lehetőség ilyenre.
Bár... ez is hülyeség,mert annak idején meg volt a Ki Mit Tud, ott volt már akkor is a lehetőség Mindenkinek!
Nem mellesleg ismerem a szülőket és mielőtt lehurrognának egyesek megjegyzem, amit csak lehet, amit csak tudnak, megadják Rolinak és a testvéreinek is! Támogatják Őket mindenben!
Ami pedig a "ne jeleskedj az iskolában" és hasonló véleményeket illeti, azért kiváncsi lennék, hogy a hozzászólók közül ki az aki jelessel fejezte be az iskolát? :DDDDD
"Arra nem is gondolt még… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 12. Horthyszobor 2013.04.23. 21:04

Szeretném jelezni, hogy tizenéves gyerekeket kritizál szinte mindenki. Arra nem is gondolt még senki, hogy mennyi munka, mennyi tudás van bennük. Próbáljon csak valaki úgy kimenni a színpadra, hogy hello, hello... Nem egyszerű. Nagyon könnyű így kisgyerekeket kritizálni. Akik kritizálnak, anno az iskolai ünnepségeken a leghátsó sorban kuksoltak, és nem értették azt...
Ezeken a gyerekeken látszik, hogy csillog a szemük és nem egy tucat műsorban fognak szerepelni. Nekem nagyon tetszett, nagyon büszke vagyok a két kis szegedi palántára. Kíváncsian várom produkcióikat!!! Kissé irigykedem, hogy anno nem volt ilyen műsor, az mtv1-n:)

Moderálásra küldöm 11. online 2013.04.22. 15:55

4.Piano. Csak nem ennyire értelmes...

Moderálásra küldöm 10. békaügetés 2013.04.22. 14:57

a legvagányabb bevonulást csinálta,heló-heló !!!!!!

Moderálásra küldöm 9. Szurkoló 2013.04.22. 14:48

Megnéztem a két produkciót és arra gondoltam, hogy te jó ég, két mennyire édes, drága, tüneményes és tehetséges kisgyerek! :)
Aztán legörbült a szám, mert arra gondoltam, hogy de miért, miért, MIÉRT kell őket ennyi idősen tévéműsorban szerepeltetni? Mi lesz velük, belőlük? :(
Kívánom, hogy csak előrelépés és pozitívum származzon nekik ebből a műsorból. De erre sajnos erre nem látok túl sok esélyt. :(

Moderálásra küldöm 8. csupaszpisztoly 2013.04.22. 13:45

Mű, "csinált" világba tévedtek a gyerekek - szülői segítséggel. A felemelést és a leejtést is meg kell tanulni kezelni, amit gyerekek nem tudnak. A kisfiút nem láttam. A cikket olvasva jobb lett volna, ha néptáncolni taníttatják, nem lenne gond a viselkedés. Lehet, hogy tud, talán a szülők tartották jópofának az ilyen fellépést. A kislány énekét láttam. Aranyos gyerek, nem több és jobb, mint a helyes ilyen korú kislányok. A család természetesen büszke rá. Az apukát ismerem régről, tartok tőle, naivitása vitte ide. Kívánom, hogy sem a mennyet, sem a poklot ne járják meg a gyerekükkel kapcsolatban.

Moderálásra küldöm 7. bambulla 2013.04.21. 23:03

hát azt kell mondjam, hogy ők eszközök sajnos
amíg nézettséget produkálnak addig érdekesek lesznek
mire számol egyébként a szülő?
más tehetségkutató műsorban szerepeltek ifjoncok, de semmit se lehet róluk hallani
egy gyereket ez rossz irányba vihet el
lásd ultralaza Rolika esetében
már sztárnak hiszi magát
vége a műsornak és csak egy lesz a többi gyerek közül
ezt fel tudja majd dolgozni?

Moderálásra küldöm 6. pirosmedence 2013.04.21. 19:02

Remek! Gratulálunk a szülőknek és a gyermekeknek is: a legjobb úton haladnak abban a tekintetben, hogy miként lehet tönkretenni egy gyereket. Rolika! Csak lazán!!! Nyerő vagy!!!! Az a helo, helo, az király zsír vagy, ne tanulj, az iskola felesleges, minden tanár hülye gyökér, igazad van, elég, ha a neved alá tudod írni, csak dj-zz és gördeszkázz minél többet, meg szerepelj, anyuciék ebben fognak támogatni, az iskolát meg felejts nagy ívben el, sok pénzt keress, adót ne fizess, lehetőleg verj át mindenkit és csak majomkodj a szinpadon, meg a dj meg a deszka - ezek nélkül nem élet az élet!!!!!

Moderálásra küldöm 5. vmagdi 2013.04.21. 17:03

nem nézek ilyen műsorokat egyáltalán. Szerintem, ha észrevesszük, hogy van valami pozitív adottsága a gyerekünknek, akkor segíteni kell, de nem úgy hogy elküldjük a celebgyárba, aztán meg szánakozunk rajta, mint vvéván... mindennek megvan a maga ideje és módja is... ezek a gyerekek soha többé nem lesznek már gyerekek

Moderálásra küldöm 4. Piano 2013.04.21. 16:19

minden második kislánynak legalább ilyen hangja van, mint Flórácskának, és ugyanilyen szépen tud mosolyogni


13 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...