Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Két órán át (f)ázott a temetői kútba esett férfi

Mórahalom - Két és fél órát töltött a mórahalmi temető gémeskútjának vizében vasárnap este egy helybeli férfi – nem önszántából. Vizet akart felhúzni a kútból, amikor megcsúszott, és a hat méter mély kút alján találta magát. Próbált kimászni a bajból: sikertelenül. Segélykiáltását a közelben lakó tizenhét éves Szögi Dávid hallotta meg.
– Megcsúszott a lábam a gémeskút mellett, amikor vizet húztam fel belőle. Ugyan elkaptam az ostorfát, de a súly visszarántott, és a kút alján találtam magam – elevenítette fel tegnap otthonában a vasárnap este nyolckor történteket István. A temetőbe látogatott ki a férfi szerettei sírjához, vízzel akarta meglocsolni a virágokat, amikor a már említett rossz mozdulat után a hat méter mély kútba esett.

– Először magam próbáltam kijönni, de a ruhám megszívta magát vízzel, és állandóan visszacsúsztam. Két óra múltán már igencsak fáztam. Mondtam magamnak: itt bizony kiáltozni kell – beszélt balszerencséjéről a férfi, aki nem nagyon bízott abban, hogy este tíz óra körül valaki meghallaná a hangját.

– Ebben az időpontban értem fel a szobámba. Kinyitottam az ablakot, majd lefeküdtem. Úgy hallottam, mintha valaki segítségért kiáltana – mesélte Szögi Dávid. A temetővel szemben lakó tizenhét éves fiú kinézett, de ekkor a Szegedi úton éppen elzúgó autók zaja miatt már nem hallott hangot. – Visszafeküdtem, de megint felfigyeltem a kiáltásokra. Szóltam anyukámnak, majd a temető felé indultunk. Ekkor még nem tudtuk, kivel és mi történhetett – beszélt a fiú.

A kútba esett férfi a 17 éves Szögi Dávidnak és szüleinek, valamint Ábrahám János határrendésznek (jobbra) köszönheti megmenekülését. Fotó: Segesvári Csaba
A kútba esett férfi a 17 éves Szögi Dávidnak és szüleinek, valamint Ábrahám János határrendésznek (jobbra) köszönheti megmenekülését. Fotó: Segesvári Csaba

– Furcsán visszhangoztak a szavai, ezért arra gondoltam: csak a kútból jöhet a kiáltás. Miután láttuk, hogy egy ember esett bele, visszaszaladtunk apukámért, miközben anyukám egy éppen arra járó rendőrautót intett le – folytatta a gimnázium harmadik osztályát elkezdő fiú.

– Azt hittük, rablás történt, ahogy átfutottak a forgalmas Szegedi úton. Miután megtudtuk, mi történt, a kúthoz mentünk – magyarázta Ábrahám János járőrparancsnok határrendész, aki a BRFK bevetési osztályának két munkatársával, Juhász Roland és Cserepes Károly törzsőrmesterrel járőrözött a település környékén – a fővárosi határrendészeknek információink szerint örökre emlékezetes marad a mórahalmi kaland. Egyiküket plédért küldte be az őrsre, miközben Dávidék szintén pokrócot és egy kinyitható alumíniumlétrát vittek a kút mellé. Utóbbit leeresztették, amin Istvánnak végül sikerült felmásznia. Mivel a nyakig érő vízben erősen kihűlt, mentővel kellett bevinni a szegedi sürgősségi osztályra. A férfi mindössze a jobb lábfején sérült meg könnyebben.

– Nem volt halálfélelmem. Arra gondoltam, majdcsak feltűnik a feleségemnek, hogy nem értem haza, és végül megtalál – mosolygott István. Felesége valóban a keresésére indult, de barátoknál, rokonoknál kereste.

István azt mondta, amint jobban lesz, első útja Szögiékhez vezet majd, hogy élőszóban is megköszönje a fiúnak és szüleinek a segítséget.

Olvasóink írták

 • 10. Kate12 2008. augusztus 26. 18:48
  „Azon is érdemes elgondolkodni,hogy melyik szerette küldte ezt a beleesett emberkének?”
 • 9. barátod-Förgeteg (tesója (Lia)) :D 2008. augusztus 26. 14:53
  „Szögi Dávid (Rája) ügyi voltál. Bár a házatok előtt még nem a temető van hanem a nádas.:D. Más házak közelebb voltak a kúthoz.... Csak neked jó a hallásod...:D jegesx tesója”
 • 8. bánatos 2008. augusztus 26. 14:09
  „Hát ha valaki bánatában leissza magát, könnyen ebbben a kútban találhatja magát, ha vizet akar húzni belőle.”
 • 7. egyszeru polgar 2008. augusztus 26. 13:49
  „Minden elismeresem a mento fiatalembere. Jo erzes tudni, nem halt ki egeszen az emberi erzesek es a segito szandek.
  Azert jo lenne kivizsgalni, elofordulhat-e massal is hasonlo eset!
  Talan biztonsagosabba kene tenni a kut szajat, elegge alacsonyan van felepitve.”
 • 6. out of law 2008. augusztus 26. 12:49
  „Büszke vagyok rád Jani !
  Egy volt kollégád.”
 • 5. KGG 2008. augusztus 26. 10:27
  „Kecsketej: Mars téri anna-csarnok, tejpiac, a mosolygós néniknél
  Sőt! Talán még kecskesajtot is kaphatsz náluk...
  Üdv: KGG”
 • 4. tejesemberek 2008. augusztus 26. 10:07
  „De hol lehet kecsketejet kapni?”
 • 3. úszóóó 2008. augusztus 26. 10:05
  „Az újságíró beleumászhatott volna a kútba, és akkor személyes élménnyel gazdagabban írta volna meg a történetet.”
 • 2. Kisasszony 2008. augusztus 26. 09:23
  „Igazán emberségből jelesre vizsgáztak a segitők.Ha ez a kút a temető másik felén van ,senki észre sem veszi a kiálltásokat.Be kellene annyira fedni,hogy csak a vödör férjen bele és a további baleseteket meg kell előzni.A segitők kitüntetést érdemelnek.”
 • 1. Horton 2008. augusztus 26. 07:32
  „Nagy tisztelet a fiúnak, és a családjának!!
  Emberségből jelesre vizsgáztak!!!!
  A mai világban már nem nagyon jellemző, hogy az emberek a másik fél segítségére szaladnak....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebességmérők a Szőregi úton

Szöreg - Sebességmérő berendezést telepítettek hétfő délután a Szőregi út 64. szám elé. A Generali a… Tovább olvasom