Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Kétórás torlódás a röszkei határon

Szerb és magyar állampolgárok a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi határátkelőt is használhatják 7 és 19 óra között.
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt kétórás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen a kilépő személyforgalomban péntek délelőtt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Jászai Linda elmondta, a belépőoldali személyforgalom is feltorlódott, ott körülbelül félórás várakozásra kényszerülnek az autósok.

A főhadnagy azt tanácsolta az autósoknak, indulás előtt az aktuális várakozási időkről tájékozódjanak a police.hu határinformációs rovatában, a gyorsabb átlépés érdekében pedig válasszák a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi határátkelőt, mindkettő 7 és 19 óra között tart nyitva.

Olvasóink írták

 • 7. rozimre 2013. július 26. 22:02
  „Jó lenne ha az újságíró legalább az érintett korábbi cikkeket elolvasná:
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/tobben_hasznalhatjak_tiszaszigetet_-_5_es_fel_millio_utas_a_szerb_hataron/2314060/
  "Napi 12 órában tart nyitva péntektől a tiszaszigeti határátkelő, amelyet már nemcsak szerb és magyar, hanem EU-állampolgárok is használhatnak." Tehát nem csak a "Szerb és magyar állampolgárok"....”
 • 6. Alni 2013. július 26. 17:57
  „1. rezesfutrinka
  nincsen semmi probléma, be kell adni a jelentkezési papírodat rendőrnek, vagy vámosnak, és lesz egy plusz ember aki a sávon dolgozzon. bár megmondom őszintén nem szívesen találkoznék sem a határon, sem belterületen egy ilyen egyenruhással mint te...
  sem a vámosoknál sem a rendőröknél nincs elég ember, és ez nem az ott dolgozók hibája. akik szinte az egész nyarat (akár 40 fokban) és telet (akár - 20 fokban) végigdolgozzák, azért, hogy az ilyen kedves állampolgárok, mint te át tudjanak kelni a határon. tipikus magyar mentalitás (tisztelet a kivételnek!). és persze azt is hozzá kell tenni, hogy nem a kint sávon dolgozó ember döntött az átkelő bővítéséről.
  vegyél elő szépen egy a4-es fehér lapot és lehet írni Bp-re vagy jelentkezést, vagy panaszt... ennyire egyszerű. nem az itteni dolgozókat kell fikázni, magasabb szinten gondolkodj. de úgy veszem észre ez már feladja a leckét! :)”
 • 5. Ossy2 2013. július 26. 17:43
  „Sokkal inkább lenne megoldás, ha felújítanák a régi röszkei határátkelőt, és meg lehetne nyitni ilyenkor.
  Persze ez sem sokat segítene, ha a szerb oldalon nincs elég határőr/vámos szolgálatban.”
 • 4. Ossy2 2013. július 26. 17:41
  „@rezesfutrinka: Nem kellene a határőreinket otthonról, a klímás lakásból igaztalanul kiosztani. Én múlt vasárnap napoztam
  két órát a határon kifelé a saját hülyeségemből, mert nem néztem előtte híreket ... A magyar határon maximum 10-15 perc
  alatt átértem, utána jött a hosszabb várakozás, mivel teljesen megtelt a két hátár közötti rész. Ha jól rémlik, a szerb oldalon
  6 sávon ment a forgalom, (talán még 3-4 lezárt sáv volt, erre nem emlékszem pontosan). Egyértelműen a számítógépes rendszer miatt haladt lassan a sor, mert minden egyes személyit/útlevelet be kell rakniuk a scannerbe. Az meg kicsit lassan
  dolgozik ... Főleg ha minden autóban átlagban 4 ember ül, hiszen a vendégmunkások családostul szoktak hazamenni.
  Vámosok egyáltalán nem is voltak ott a szerb oldalon. Pedig az aztán igencsak megfogta volna a sort. Magyar oldalon
  meg csak azért nincs scannelés, mert tudomásom szerint tilos az EU-s állampolgárok határátlépéseit nyomonkövetni.”
 • 3. Hanse 2013. július 26. 16:16
  „Megint itt van az armageddon. Ha mindkét oldal feltorlódott, értsd a magyar határon a belépő és kilépő oldal is legalább 30 perces várakozással tud csak átlépni, az azt jelenti, hogy a kinyitott kapuk száma kevés.

  A több kapu nagyon jó, csak mondták a határőrök, hogy a létszámot a vámosoknál csökkentették, tehát nem tudják majd használni a nagyobb áteresztő kapacitást, mert nincs ember, aki beálljon dolgozni.

  A következő az lesz, hogy megadja magát a számítógépes rendszer, mivel nem bírja a terhelést. A nagyobb ünnepek alkalmával ez be is szokott következni. A rekordom eddig 4 óra várakozás a magyar oldalon befelé, és az is csak azért ilyen kevés, mert a magyar rendszámú autókat nem tudom milyen okból kifolyólag, de szedték kifelé a sorból és engedték át őket, a többi maradt a sorban és várta, hogy a hálózat ismét működjön.”
 • 2. benq 2013. július 26. 13:58
  „1 ! Ha a két határ össze ér a kilépő oldalon akkor ki nem dolgozik? Vagy most a szerbeket szapulja?”
 • 1. rezesfutrinka 2013. július 26. 13:46
  „Nem lenne torlódás, ha dolgoznának a kedves határőrök rendesen, a 9 sávból legalább 4 - 5 sávban. De így, hogy csak 2 - 3 sávban dolgoznak, nem kell csodálkozni a torlódáson. Ami meg a várakozási időt illeti, amit írnak, vagy mondanak, azt mindig meg kell szorozni kettővel, és így már majdnem a valós várakozási időt kapjuk.
  Még jó, hogy sikerült elkölteni a pénzt a kiszélesítésre, legalább ezzel is tudnak villogni, az átkelés a határon meg mint a Kádár-érában, csak lassan, csak szépen, ahogy a csillag megy az égen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turisták hada Szegeden

Sportolók és kultúrakedvelők tömege pezsdíti fel Szeged vérkeringését a napokban, lépten-nyomon találkozhatunk velük a városban. Tovább olvasom