Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Kétórás várakozás Röszkénél

Röszke - A határátkelő kilépő oldalán reggel óta folyamatosan nőtt a forgalom.
Két órára nőtt a várakozási idő péntek késő délutánra és estére a röszkei autópálya határátkelő kilépő oldalán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A határátkelő kilépő oldalán reggel óta folyamatosan nőtt a forgalom, előbb egy órát, majd estére már két órát kell várakozni azoknak az autósoknak, akik Szerbiába tartanak.

A torlódás a Nyugat-Európából a Húsvéti ünnepekre, az ebben az időpontban kiadott tavaszi szabadságra hazatérő vendégmunkások miatt alakult ki. Mivel a Húsvéti ünnepekig a Magyarországról kilépő, az ünnepek után a belépő oldalon hasonló várakozásokra lehet számítani, a rendőrség az autósoknak azt javasolja, hogy válasszák inkább a tompai határátkelőt. A magyar és szerb állampolgárok a reggel nyolc és délután négy óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt is használhatják.

A röszkei átkelő belépő oldalán jelenleg folyamatos a forgalom.

Olvasóink írták

 • 10. bo 2009. április 07. 13:53
  „Nem kell védened a mundér becsületét, legalábbis előttünk nem! (elnézést kérek redstar-tól, hogy a nevében is szólok!) Röszkét igenis erre, sőt nagyobb forgalomra tervezték, csak a technikai hátteretek úgy sz.r, ahogy van és fenntartom a hozzászólásom utolsó mondatát. Nem akartak rendőrök lenni, hm.. lett volna más lehetőség is csak az büdös volt. A részletekbe igazán kár volna belemenni, mert csak köpködés lenne belőle és ez már nem a cikkről szól!”
 • 9. YoDa 2009. április 07. 10:05
  „Azt egy szóval nem mondtam, hogy ilyen estek nem történtek, történnek, de alapelvem az , hogy:
  "ha van bizonyítékod, akkor használd, ha nincs, akkor meg maradj csöndben"

  Ők nem akartak rendőrök lenni, csak belekényszerítették őket. Megy is mindig a vita a rendőr rendőrök és a ökozsaruk (így nevezik őket a "kékek") között, de azt ne felejtsük el, hogy mindenütt dolgoznak oda nem való emberek. MINDENÜTT.

  A határőrt a rendőrtől alapvetően az különbözteti meg, hogy a ő a hazát védi, a rendőr meg a hazait nyírja.

  Hazát védi alatt azt értem, hogy nem engedi be a körözött bűnözőket, terroristákat, bérgyilkosokat, migránsokat és nem engedi ki a pl. azt a lopott autó hajnal 2-kor, amit a Te garázsodból vittek el, hanem vissza adja a tulajdonosoknak. Egyébként a lopott autók 80 %-a a határátkelőhelyeken kerül elő.

  Igenis naponta jönnek Röszkén is gyilkosok, meg terroristák, csak ezeket nem verik olyan nagy dobra.
  Nem olyan rég bombát találtak egy buszon... cikkezett is róla a DM, ha azt nem fogják meg, akkor lehet hogy a Én, vagy a Te/Ti családotokat robbantotta volna fel valaki...

  Egy szónak is száz a vége. 2 órás várakozás nem azért alakul ki, mert a magyar határőr feni az utast, hanem azért, mert Röszkét nem erre a forgalomra tervezték.”
 • 8. bo 2009. április 07. 09:29
  „Nem is értem a felháborodást, hisz nálunk nincs is határőrség! Nem rendőrök vannak mindenhol? Különben nem zörög a haraszt, ha nem rázza a paraszt! Kedves YoDa! Az a nagy baj, hogy néhány agyonképzett kollégád elfelejtette, hogy ki is valójában!”
 • 7. redstar 2009. április 06. 08:04
  „Ejnye,ejnye!De hát én nem is a magyarokról beszéltem!....:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Csak nem gondoljátok, hogy van ilyen nálunk is?!”
 • 6. YoDa 2009. április 05. 20:24
  „Redstar!

  Rajtam már nem múlik, mert már más szakterületen dolgozom. Ha valaki egyszer zokon veszi a kijelentéseidet és feljelent rágalmazásért, akkor meg fogja nyerni a pert a hozzászólásaid alapján.

  Egyébként olyan jó üzlet, hogy 17 éves autóval járok és a párommal alig tudjuk kiköhögni a 45.000 Ft-os törlesztőt és a 30.000-35.000 Ft-os havi rezsijét a "kacsalábonforgó" 52 nm-es panellakásnak...

  Ja, tavaly voltunk a Balatonon (4 év után először nyaraltunk) 5 napot, kempingben, sátorral. Nagy luxus!

  Szóval az Általad korruptnak nevezett útlevélkezelőnek olyan nagyon jó, hogy az valami csuda...”
 • 5. VV4 2009. április 05. 15:56
  „Hallod te vöröscsillag! Ha ez ilyen fene nagy biznisz, akkor te miért nem ücsörögsz ott valamelyik fülkén? Ha igazad van én megyek... A törököket szeretem, a szmog lételemem, a fegyveres szolgálattal járó felelősség kifejezetten spanol, ha ügyészségre kerülök, mert benéztem egy profi hamisítványt, az pedig segít az önkritikában... Nem is olyan nagy buli ez?”
 • 4. redstar 2009. április 05. 07:42
  „2.YoDa!
  A szakkifejezések használatából látszik, hogy rajtad is múlik a várakozás...Ne fakíts már, hogy olyan spec szakterület az útlevélkezelés, annak idején a sorhatárőrök pár hónap alatt megtanulták, és igen jól végezték...igaz, ők az eredményességben voltak érdekeltek /elfogás esetén hazamehetett...nagy dolog volt az!/ a mostaniak meg abban, hogy tejeltessék az utazókat...Szolgálat után, mielőtt belépne szerény hajléka ajtaján, forgasd ki a kollégáid zsebeit - a forint lesz benne a legkevesebb... Vagy elég, ha megvizsgálod a 3-4 éve "még nem szakember"- kollegád életkörülményeit - szerintem a takarékosság netovábbja, hogy havi kb 100.000.-ből mit meg nem tudnak venni...)))))
  Szóval szerényebben a fene nagy felháborodással, mert a pórnép sem hülye!”
 • 3. rozator 2009. április 05. 06:07
  „Azért a DT-sávot megnyithatnák,csak a szerb oldal sem tudja a népet fogadni!”
 • 2. YoDa 2009. április 04. 23:28
  „Redstar! Ez már azért súrolja a rágalmazás határait!!!

  A várakozás az ún. erő-eszköz elégtelenség miatt szokott kialakulni.

  Magyarul nincs elég útlevélkezelő és nem megfelelő a technikai háttér.
  Értem ez alatt: ha az útlevélkezelő fülkén lévő számítógép nem 2-3 perc alatt kérdezne le adatokat, hanem 10-20 másodperc alatt, akkor nem lenne ekkora várakozás.

  Ha a röszkei átkelőhelyen nem annyi sáv lenne, amennyi van (irányonként 10; 1 TGK + 2 Busz + 6 személy + 1 DT), hanem pl. személysávból 10 lenne irányonként, akkor már jobb lenne a helyzet.

  De még akkor sem lenne kit odaültetni. Az útlevélkezelés nagyon speciális szakterület. Nem mindenki alkalmas rá...
  Az újoncoknak meg 3-4 év mire belerázódnak (akkor még nem lesznek profik)”
 • 1. redstar 2009. április 04. 08:27
  „1./Aki utazik - ráér.Ha nem lenne ideje, otthon maradna.
  2./Ha nem várna egy kicsit, mi a fenéért tenne "10EUR"feliratú figyelmességet az útlevélbe?!Jön a húsvét,gyűjteni kell a locsolópénzre...Na meg még sólymunk is lebegett egy helyben kicsit a határon - pedig amúgy gyors madár.:)))))))))))))))))))))))) - mégis odaért végül időre, ahova csak akart...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1000 forint a húsár lélektani határa

Szeged - Olyan húst, ami jórészt csontból áll, már 198 forintért is lehet kapni, az ínyencségek azonban 6-7 ezer forintba kerülnek. Tovább olvasom