Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Ketten haltak meg az 55-ös úton Ásotthalomnál

Két autó ütközött frontálisan az ásotthalmi elágazás közelében - a balesetben a Ford Mondeo sofőrje és utasa is életét vesztette. Teljes volt az útzár.
20.25 A rendőrség az érintett útszakaszon az útlezárást 20 óra 16 perckor feloldotta, a forgalom ismét folyamatos.

19.07
Feltehetően az autós nem az időjárási viszonyoknak megfelelően vezetett az amúgy is veszélyes útszakaszon. A látszólag kopott gumik miatt akár fel is úszhatott a vízre a Mondeo - aquaplaning hatás -, amitől teljesen irányíthatatlanná vált.

19.01 Fél pályán már megindulhatott a forgalom.

A tűzoltóknak kelett kivágniuk a Mondeóból az áldozatokat. Fotó: Segesvário Csaba
A tűzoltóknak kellett kivágniuk a Mondeóból az áldozatokat.
Fotók: Segesvári Csaba

18.55
A jelek szerint a Ford Mondeo a balos kanyarban megcsúszott és keresztbe fordult, jobb hátuljával csapódott bele a kisáruszállítóba. Az ütközéstől a személyautó hátulja a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, az áldozatokat a tűzoltók csak az ajtók levágásával tudták kiszabadítani.

A szerencsétlenség az útnak egy olyan szakaszán történt, ahol egyébként a legnagyobb megengedett sebesség 70 km/h és előzni is tilos. A baleset időpontjában erős szél és intenzív eső volt a  térségben. Most is jól látható, hogy a nyomvályúk tele vannak vízzel.

Veszélyes útszakaszon történt a baleset
Veszélyes útszakaszon történt a baleset

Korábban írtuk:


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy Ford Mondeo típusú személygépkocsi haladt az 55-ös főúton Szeged felől Ásotthalom irányába 2014. május 14-én a délutáni órákban. A jármű a 27-es kilométerszelvény közelében egy enyhe balkanyarban – eddig tisztázatlan okból – kisodródott a menetirány szerinti sávból és frontálisan összeütközött a vele szemben közlekedő Citroen Jumper típusú kisteherautóval. A balesetben a Ford Mondeo sofőrje és utasa is életét vesztette, a Citroen vezetőjét a mentők kórházba szállították.

A balaset idején isesett, felúszjatott az autó a kopott gumin.
A baleset idején is esett, "felúszhatott" az autó vízen

A rendőrök a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére – előreláthatólag 20 óráig – az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbaszakasz a Boszorkányszigetnél

Az árvízi emlékmű és a gyermekklinika közötti próbaszakaszon viszik fel először a homlokfalra a mintákat, hogy a szakemberek teszteljék a látványt. Tovább olvasom