Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Ketten indulnak az egyetem rektori székéért

Szeged - Két jelölt van információink szerint az SZTE rektori posztjára: a Vallástudományi Tanszék és a fül-orr-gégészeti klinika professzora szeretné vezetni az egyetemet. A pályázatokat tegnapig lehetett elküldeni, karácsony előtt kiderül, ki kapja meg ezt a megbízást.
Lejárt a Szegedi Tudományegyetem rektori pályázatának beadási határideje: péntekig küldhették el a jelöltek azt a dokumentumcsomagot, melyben vázolják elképzeléseiket, illetve bemutatják magukat. Mint arról korábban már beszámoltunk, mindenképpen új vezetője lesz az egyetemnek, hiszen Szabó Gábor jelenlegi rektor második ciklusa lejár, így ő már nem lesz újraválasztható.

Bár az Emberi Erőforrások Minisztériumától lapzártánkig nem kaptunk választ arra a kérdésünkre, hány pályázat érkezett be eddig, és természetesen néhány napnak el kell még telnie, hogy bizonyossággal kijelenthető legyen a jelöltek száma, információink szerint ketten aspirálnak a rektori posztra. Az egyikük Máté-Tóth András, az 1996 óta létező SZTE BTK Vallástudományi Tanszékének alapítója és vezetője. A 60 éves professzor kutatási területei a vallástudomány magyarországi története, illetve a kortárs vallási és egyházi változások Kelet-Közép-Európában. Az oktatásban elsősorban a valláselméleti és módszertani órákat tartja.
Máté-Tóth András
Máté-Tóth András

– Délután adom be a pályázatomat – árulta el érdeklődésünkre péntek délben Máté-Tóth András.

Kevés volt az idő az elkészítésére, és mivel komoly feladatról és felelősségről van szó, az utolsó pillanatban is dolgoztam a méltó pályázaton.

Arra a kérdésre, miért szeretne rektor lenni, azt felelte: az egyetem iránti szeretetből. – És mert mélyen hiszek az egyetem tudományos és oktatási erejében – tette hozzá.


A másik rektorjelölt, úgy tudjuk, Rovó László, az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, akit lapzártánkig nem értünk el, így értesüléseinket nem erősítette meg. Az 52 éves intézetvezető professzor 2011 óta irányítja a klinikát. A fej-nyaksebészeti daganatok minimálisan invazív és radikális műtétei mellett foglalkozik felső légúti eredetű fulladások, gégészeti hangképzési zavarok kezelésével. Közép-Európában ő végezte az első olyan műtétet klinikáján, mely során egy láthatatlan, hallást segítő kétoldali készüléket ültettek be egy páciensbe.
Rovó László
Rovó László

A beérkezett rektori pályázatok elbírálási határideje december 21., vagyis még karácsony előtt kiderül, ki vezeti majd a Szegedi Tudományegyetemet 2018. július 1-jétől. A rektori megbízásra benyújtott valamennyi, a pályázati feltételeknek megfelelt pályázatot a szenátus véleményezi, és a tagok többségének szavazatával dönt majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvelt, de nem a legnépszerűbb kutyafajta megyénkben a puli

Kedvelt, de nem a legnépszerűbb kutyafajta megyénkben a puli
Az egyik internetes hírportál gyűjtése szerint Magyarország legnépszerűbb kutyafajtája a német juhászkutya. Tovább olvasom