Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Kevés a bevétel, sok az adomány

Szeged - A bevétel elmaradt a tervezettől, felajánlás azonban annyi érkezett a szeptemberi nyitás óta az első szegedi adományboltba, hogy szinte alig tudták hová tenni. Zsolnay porcelánkészlet is került már a polcra.
Szeptember elsején nyitott meg Szegeden, az Átrium üzletházban az az adománybolt, amelyet nyugati mintára, pályázati pénzből valósítottak meg: az Új Széchenyi-terv támogatásával a Dél-alföldi Minőségi Adománybolt Szociális Szövetkezet működteti. Jó minőségű használt ruhákat, könyveket, játékokat árulnak, amelyeket magánszemélyek és cégek adományaiból gyűjtöttek össze. A bevételt különböző szervezetek megsegítésére fordítanák.

A vásárlók sok könyvből és ruhából válogathatnak. Fotó: Frank Yvette
A vásárlók sok könyvből és ruhából válogathatnak.
Fotó: Frank Yvette

– A bevétel sajnos elmarad a tervezettől. Az adományok mennyisége azonban minden elképzelésünket felülmúlta. Emiatt helyzavarba is kerültünk. A város több pontján kihelyezett zöld konténerekbe rengeteg ruhát, könyvet dobtak. Az adományok között videokazetták, DVD-k, játékok is szerepelnek. Akadnak közöttük olyanok, amelyeken látszik, hogy teljesen újak, ruhák, amelyeken még ott lóg a címke, de vannak olyanok is, amelyeket már nem tudunk használni – hallottuk Függ Zsolt Pétertől. A projekt vezetője elmondta: Zsolnay porcelánkészletet is vittek már be a boltba. Ezt nagyon gyorsan meg is vették tőlük. Fiatalok és idősebbek egyaránt megfordulnak az üzletben. Rutinos turkálóba járók és nézelődők egyaránt. Megkérdezésükkel felmérés is készült, amelynek eredményeit október végén mutatják be. Az adománybolt ugyanis közösségi térként is funkcionál: az érdeklődőknek minden hónapban más-más témáról tartanak előadásokat. Szeptemberben a DARTKE Hallgatói Mentorprogramról hallhattak a résztvevők, novemberben pedig egy téli biciklizést népszerűsítő kampányhoz csatlakozik az üzlet, ezzel kapcsolatban adnak tippeket. Az adománybolttal kapcsolatos hírekről az üzlet Facebook-oldalán – Charity shop – Minőségi adománybolt – értesülhetnek.

Olvasóink írták

 • 2. deszkás 2011. október 24. 11:33
  „Eltekintve a felső tizezertől (akik soha nem vásárolnak ilyen helyen) a maradék éppen a cihából szedi össze a törlesztőt :))(( (ők nem erre költik) a maradék? Annak már rég nincs”
 • 1. papika56 2011. október 24. 11:22
  „Vajon ki és mennyiért vette meg a Zsolnai készletet ??? én is megvettem volna !
  Ha ingyen kapják az árút, mennyiért adják ??
  Már a megnyitás napján megírtam, NEM lesz hosszú életű ! Túl sok a kiadás,a rezsi a bér --ez mindd elviszi a hasznot. Itt valaki felmarkolta a sok-sok millát a pályázattal--meg is gazdúlt belőlle !!!!!!!
  EZ VAJON MIÉRT VESZTESÉGES ???? --az angol bálás viszont VIRÁGZIK !!!!??????ott nagy a forgalom, jó a bevétel !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsok a teremtett világ védelmében

Miként lehet megóvni a keresztény értelemben vett teremtett világot? Tovább olvasom