Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kevés a főállású politikus Szegeden

Szeged - A 43 szegedi önkormányzati képviselő közül tizenketten nyugdíjasként politizálnak, sokan vállalkozók, saját maguk főnökei. A többi képviselő rugalmas munkaidőben dolgozik, heten pedig főállású politikusok.
A szegedi közgyűlésben a legtöbb nyugdíjast a 17 főt számláló MSZP-frakcióban találjuk. Révész Mihály, Szőke Péter, Katona Gyula, Gila Ferenc, Molnár Gyula, Kónya Gábor, Mészáros Attila és Tóth József is túl van a nyugdíjkorhatáron. A két alpolgármester, Solymos László és Szentgyörgyi Pál főállású politikus, akárcsak Iványi Aurél, Szőreg képviselője.

Saját maga főnöke Pintér Ferenc ügyvéd, Kenderesi-Szabó Mihály fogtechnikus, Ménesi Imre és Lauer István, aki a malomiparban tevékenykedik. Tóth Károly és Szondi Ildikó az egyetem alkalmazásában áll.

A frakciókon kívüliek közül Beck Zoltán ugyancsak nyugdíjas, Apró Juhász Jánosnak és Csapó Balázs vállalkozónak nincs főnöke. Az SZDSZ-es politikusok közül Nagy Sándor alpolgármester főállású politikus, Kenyeres Lajos és Fábián József nyugdíjas. Virág Andrásnak saját vállalkozása van, ahogy Kormos Tibornak sem kell elkéredzkednie munkahelyéről, ha esetleg sajtótájékoztató akar tartani. Bartáné Tóth Mária az önkormányzat Óvodák Igazgatóságának igazgatóhelyettese.

A szocialista Pintér Ferenc civilben ügyvédként dolgozik. Fotó: Karnok Csaba
A szocialista Pintér Ferenc civilben ügyvédként dolgozik. Fotó: Karnok Csaba

A 9 fős Fidesz-frakcióban mindössze egy nyugdíjast, Balogi Dánielt találunk, de főnöke igazából csak a tanárként dolgozó Farkasné Pocsai Blankának van. Oláh János és Póda Jenő vállalkozó, Péter Szilveszter gyógyszertárvezető, Szabó László háziorvos, Gyimesi László ügyvédjelölt, míg Hüvös László és Kohári Nándor a politikából él.

Nem maradnak el az órái

Farkasné Pocsai Blanka fideszes képviselő az újszegedi Gregor József Általános Iskolában dolgozik tanítóként, közoktatási vezetőként és szabadidő-szervezőként. – Nagy segítség, hogy pénteken nincsenek óráim, így azok el sem maradhatnak egy közgyűlés kedvéért. A közéleti és a civil foglalkozást egyébként sem szerencsés összekeverni, ezért a sajtótájékoztatók időpontját is délutánra tenném – mondta a képviselő.

Az egyik legdolgosabb frakció a KDNP-é: Kalmár Ferenc egy külföldi tulajdonú cég alkalmazottja, Haág Zalán újságot szerkeszt, Juhász Gyula mérnöki irodában tevékenykedik, Balogh Lászlónak viszont vagyonnyilatkozata alapján nincs foglalkozása. Vele együtt a szegedi közgyűlésben összesen hét főállású politikust számoltunk össze. Az MDF-ESZE-frakcióban Bakai Csaba vállalkozóként saját maga osztja be idejét, Ványai Éva az egyik szociális otthon vezetője, míg Mécs László klinikai főorvos.

Lapunk archívuma szerint idén a legtöbb sajtótájékoztatót – összesen ötöt – Kalmár Ferenc tartotta, mindegyiket hétköznap, munkaidőben. Általánosságban pedig az derült ki, hogy főként ellenzéki politikusok osztották meg gondolataikat a médiával az elmúlt hónapokban. A közgyűlésre egyébként kötelező elengedni a munkahelyükről a képviselőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-díjas városok küldötteinek találkozója Szegeden

Szeged - Holnaptól három napig Szegeden vendégeskedik az Európa-díjas Városok Szövetségének több… Tovább olvasom