Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Kevés az intenzív ágy az új klinikán

Szeged - Mint lapunkban megírtuk, decembertől a szegedi új klinika traumatológiáján végzik az összes baleseti sebészeti ügyeletet és műtétet. A traumatológiai ellátás szakmai hátteréhez szükséges intenzív terápiás részleg ágyszáma viszont a pluszfeladat ellenére nem emelkedett.
– Novemberben több megbeszélést is folytattunk a klinikai központ vezetésével – tájékoztatott Vimláti László. Az aneszteziológiai és intenzív terápiás klinika vezetője elmondta: ágyszámemelési kérelmüket elküldték a szaktárcának, döntés pár héten belül várható. A jelenlegi nyolc, OEP-finanszírozott ágy mellé még legalább kettőt szeretnének.

A professzor szerint nem lenne szerencsés megoldás a hat, finanszírozott intenzív kórházi ágyból bármennyit is „átvinni" az új klinikára, mert a kórházi SBO belgyógyászati feladataihoz is szükség van az intenzíves háttérre – sőt talán még bővíteni is kellene.

A professzor elmondta: valódi megoldást az új klinikai tömb felhúzása jelentene, amelyben egy központi intenzíven lenne az összes ágy, szakember, műszer és műtét. Akkor elég lenne a jelenlegi 33 finanszírozott, felnőtt intenzíves ágy is – ami most öt telephelyen szolgálja a gyógyulást.

Olvasóink írták

  • 1. porter 2007. december 07. 12:09
    „Nem csak Intenzives ágy nincs. Egyszerű beteg ágy sincs elég így, hogy minden nap ügyel a klinika. Sem nővér, sem orvos, sem műtősnő, sem semmi. Nem kellett volna addig átvenni az ügyeletet, nincsenek meg a feltételek. Az is lehet , hogy újra kellene szervezni az osztályok elosztását, és nem baráti alapon! Nem vagyok benne biztos, hogy az újklinika 5. emeletén, nem lehetne szuper intenziv osztályt csinálni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves a szegedi Odú fejlesztőközpont

Szeged - Adventi kézműves-foglalkozással egybekötött születésnapi ünnepségen emlékeznek meg ma… Tovább olvasom